Attention: you are now visiting the former Blue Heaven Loft website. This website is not active anymore.
Please click here to visit the NEW BLUE HEAVEN LOFT WEBSITE.
Opgelet: u bezoekt nu de voormalige Blue Heaven Loft-website. Deze website is niet meer actief.
Klik hier voor de vernieuwde BLUE HEAVEN LOFT WEBSITE.
Avertissement: Vous visitez maintenant l'ancien site de Blue Heaven Loft. Ce site n'est plus actif.
Cliquez ici pour ouvrir le nouveau SITE WEB BLUE HEAVEN LOFT.
 
 
 
 
 
 
     
     
 

 


 

 

 

in het Nederlands

en français in English in Deutsch in Chinese
 
Dit bericht werd reeds 38038 keer gelezen
 

Weblog van Michel Vanlint, The Lost Son

Wilt u graag op de hoogte gehouden worden van de nieuwste berichten, laat dan uw emailadres achter op michel@vanlint.be, en wij houden u via email op de hoogte.

"Een gans leven tussen duiven en vrouwen"

 

Ik ben 75 geworden, gaaf en gezond bewaard... Mijn leven tot heden wordt beheerst en beïnvloed door twee dingen: duiven en vrouwen. Naar beiden heb ik steeds met bewondering opgekeken.
Samen met U wil ik het hebben over het reilen en zeilen in Blue Heaven Loft, vooral met oog gericht op de toekomst. Ik heb nog plannen in mijn gedachten en experimenten in het vooruitzicht. Over het één en ander zal ik je ook onderhouden.

 
Copyright
De teksten en foto's van de website www.vanlint.be mogen niet zonder schriftelijke toelating overgenomen worden. Wenst u inhoud van deze website te publiceren in welke vorm dan ook, neem dan contact op met Michel Vanlint (michel@vanlint.be).
 
 
 Heimwee naar huis...
bericht gepost op donderdag 12 december 2013

Het Verre Oosten : Telkens ik Taiwan verlaat met bestemming  P.R. China, of richting huiswaarts toe is dat steeds met een krop in de keel. Precies of ik iets achterlaat dat me nauw aan het hart ligt op het ogenblik dat het heden afstand neemt van het verleden. Mijn verblijf en mijn leven in Taiwan aanschouw ik nog steeds als een van de mooiste periodes uit mijn bestaan.

Vrouwen onvoorwaardelijk liefhebben het is niet iedereen gegeven. Het is mij meermaals overkomen. Zo iets is adembenemend. Onder hen die ik heb liefgehad waren er ook een paar Lesbische die normaal gezien dan toch geen behoefte hebben aan een man, maar die zich eerder gevleid voelden door de aandacht die ik hen schonk en de lieve woorden die ik met hen deelde en die bij hen een gevoel van geborgenheid te weeg bracht. Het zijn allemaal toestanden die in mijn geheugen gegrift blijven en waar ik tijdens afzondering en verblijf in het buitenland met plezier nog wel eens aan terugdenk . Nee, ik wil nog niet leven van herinneringen, daarvoor voel ik mij nog te goed, jaag en behaag ik  nog te graag bij het vrouwelijk schoon.  En dromen zijn niet altijd bedrog. Ons onderbewustzijn creëert soms fases waarin we buiten ons zelf treden en we dan dingen gaan doen waar we een tijd lang intensief en begeesterend mee bezig waren. Traditioneel is geweten dat met het ouder worden de behoeftes geleidelijk veranderen en  afnemen, daar waar het wellustig verlangen, normaal gezien, aanwezig blijft. Intussen zitten we weer veilig in het vliegtuig.  Na door een paar hevige turbulenties te zijn opgeschrikt, landden we dan toch veilig in Beijing, echter pas om 22:40 u.  De vlucht had ruime vertraging(1u.40min.) omdat het toestel van Hainan Airlines laattijdig vanuit Beijing was opgestegen. Het verschil in temperatuur tussen de twee hoofdsteden,Taipei(25°) en Beijing(+4°) bedroeg meer dan twintig graden. En dat voel je…
Terug weer naar de duiven : Taiwan heeft gedurende een lange periode de import van duiven zeer moeilijk gemaakt. Deze toestand was er gekomen als vergelding  voor de boycot door de Europese Unie om nog langer vlees te importeren vanuit  Zuidoost Azië. Maar dat is nu weer voorbij en geregulariseerd. Voor de export van duiven naar Taiwan loopt alles nu weer normaal zoals jaren terug. Maar voor de P.R.China is het zover nog niet. De problemen die hier opdoken zijn van geheel andere aard.  Er wordt duchtig onderhandeld om de geschillen bij te leggen met het oog op een versoepeling en de import van duiven weer mogelijk te maken in het vaste continent.

Langfang : Pigeon Exhibition 24-26 November 2013 : Twee dagen/nachten in Langfang voor de 13e Internationale Duivenshow op een rij. Deze gebeurtenis is andermaal een groot succes geworden. Meer dan 400 standen, niet alleen met duiven, meerdere ook gevuld met producten van allerlei slag, maar die dan toch van ver of van nabij allemaal met de duivensport te maken hadden. Deze goed georganiseerde Beurs kreeg dan ook de nodige belangstelling. Van bij de opening baanden duizenden bezoekers er hun weg, op zoek naar versterking van hun hok .Halsreikend uitkijkend naar nieuwe, pas op de markt  gebrachte voedingssupplementen voor duiven. De uitgebreidheid en het aanbod hiervan was dusdanig groot dat het voor een door de weekse duivenmelker een moeilijke opdracht was om hieruit een juiste keuze te maken. Maar in ieder geval werd er dus ruimschoots voldaan aan de behoeftes van de uit gans China overgekomen duivenmelkers. Ja, duivensport leeft hier nog en kent een ongeziene evolutie met een ongekende toekomst voor zich.

Na de Beurs in Langfang zijn we onmiddellijk naar Beijing teruggereden. De meeste melkers uit ons gezelschap vinden hun weg beter in deze grootstad. En de Silkstreet is daarbij dan ook nog een geschikte plaats om nog vlug wat inkopen te doen vooraleer de terugreis naar Europa aan te vatten. Maar ons verblijf liep nog niet ten einde, wij hadden nog een tweede Beurs(Pigeon Exhibition): 30 nov.-1 dec.  op onze agenda staan. Wu-Han was de plaats waar we naar toe moesten,gelegen op een uur en veertig minuten vliegen vanuit  Beijing. Ook deze Beurs was goed georganiseerd maar kende niet de verwachte toestroom van melkers.
Ook hier verbleven we twee dagen/nachten  en keerden onmiddellijk na de Beurs terug naar Beijing van waaruit we onze terugreis naar Europa , zorgeloos konden voorbereiden.
Voor het eerst in mijn leven heb ik aangevoeld dat een verblijf van ruim drie weken in het Verre Oosten een beetje van het goede te veel was. De laatste paar dagen hunkerde ik echt om naar huis te kunnen terugkeren. Vrouw, dochter en duiven, die mijn dagelijkse bezorgdheid uitmaken, wou ik niet langer missen. Blijkbaar heeft mijn ouderdom hier nu ook weer wat  mee te maken. En van voortdurend jagen en veroveren kan een mens ook moe worden. Het is een menselijk verschijnsel dat me kortstondig is overvallen. Heimwee naar huis…ik heb het vroeger nooit gekend. Het is iets dat zich meester van je maakt, iets dat komt als een dief in de nacht, onaangemeld en gans onverwachts. Binnen een paar uur is het zover. Van Beijing gaan we nu afscheid nemen en dat op een ogenblik dat de Chinezen een Raket afvuurden, richting maan en waar een zachte landing wordt verwacht tijdens de tweede helft van de maand december. Juist ook op het ogenblik dat statistieken uitgewezen hebben dat het aantal jongeren ,met AIDS en H.I.V. besmet, verdubbeld is tegenover de peilingen die gedaan zijn tussen 2008 en 2012. Hierop aansluitende dan weer zeggen Chinese experts dat het hoog tijd is om aan de jongeren een vervoegde en betere seks opvoeding te geven. Dat lazen we nog juist in een Chinees dagblad voor dat we het vliegtuig instapten. Het is goed geweest. Straks, na een vlucht van meer dan 10u.  zet ik opnieuw voet op Belgische bodem. Vol verwachting en verlangen, maar vooral benieuwd naar al wat er zich intussen heeft afgespeeld in BLUE HEAVEN LOFT.

3 december 2013 : Veilig en wel terug thuis in de gekende sfeer en omgeving, bij moeder de vrouw en kind en tussen de optimaal verzorgde duiven…een onbeschrijflijk gevoel… Nog maar juist bekomen hiervan: wat hoor je dan weer op de TV?  De Fransen die gaan proberen om de prostitutie uit te roeien. Ze willen hier werk van maken, hebben reeds een wet gestemd hiervoor. En mannen die betrapt worden gaan diep in de beugel moeten graaien . 1000 tot 1500 Euro boete, het is niet weinig…Dus nu, na de goedkeuring van het Homo huwelijk, met veel tegenkanting, de Prostitutie die er moet aan geloven. Zal niet van vandaag op morgen gebeuren, zeker weten.  Franse Psychologen hebben reeds gereageerd. Ze zijn het unaniem eens dat men de Prostitutie alleen maar kan terugschroeven indien iedere vrouw de fantasieën en de lusten van hun man gaat inwilligen en bevredigen, en dat zonder taboe. Beslist iets om over na te denken…En zij die nog niet overtuigd zijn hiervan moeten maar eens “VIJFTIG TINTEN GRIJS” gaan  lezen, een aanrader voor vrouwen die nog twijfelen, maar zeker ook voor mannen die van verandering houden…Houd er echter rekening mee dat je niet kunt verliezen wat je niet bezit.

Volgende keer weer wat meer over duiven,het einde van 2013 en het begin van 2014 komt er aan…Bij leven en welzijn komen we bij U terug op 26 december, tweede Kerstdag. Intussen het allerbeste gewenst en nog een Zalig kerstfeest aan iedereen die mij leest.

Uw dienaar

THE LOST SON  stuur uw reactie
 
 Ver van huis... en toch voel ik me thuis...
bericht gepost op donderdag 28 november 2013

Taiwan... een paradijs op aarde.

We zijn er even tussen uitgeglipt. Weg van de gure weersomstandigheden in België. Op zoek naar de zon in het Verre Oosten. Bestemming: TAIWAN, waar ik 20 jaar geleefd en genoten heb. En dat ik aanzie als mijn tweede vaderland, ligt nu weer sedert kort aan mijn voeten. De zon die schijnt er nog steeds als 10 jaar terug toen ik van hieruit weer wegvloog naar mijn geboorteland België. Om 6 uur 's morgens is het hier klaarlicht en om 18u valt de duisternis in en wordt het snel donker.

THE LOST SONlees het volledige bericht stuur uw reactie
 
 Wel en wee op het duivenhok...
bericht gepost op donderdag 14 november 2013

We moeten er nu op de eerste plaats voor zorgen dat de rui ook nog een goede afloop kent. Het wisselen van de laatste twee drie slagpennen zijn van enorm belang. Zij zijn in feite immers het voornaamste werkinstrument waarmee onze, van de reis terugkerende duiven, zich bedienen. Wie echter Allimax maceraat regelmatig gebruikt en hierop Methio Forte (HAP) strooit, zal zien dat dit proces zich zonder problemen zal voltooien.

Uw dienaar

THE LOST SONlees het volledige bericht stuur uw reactie
 
 Duiven en vrouwen? Ze hebben veel gemeen... Op het duivenhok...
bericht gepost op donderdag 31 oktober 2013

Pluimen en nog eens pluimen, we zien het graag en het is ook met genoegen dat we dagelijks de wandelgang voor de hokken stofzuigen. Goed voor mens en dier.
Wie onze raad heeft ingevolgd zal zeker vastgesteld hebben dat de rui onberispelijk en ononderbroken zijn verloop krijgt. Reacties van overal beamen ons standpunt dienaangaande.

 

Uw dienaar

THE LOST SONlees het volledige bericht stuur uw reactie
 
 Gedane zaken en keuzes maken, nemen geen keer…
bericht gepost op donderdag 17 oktober 2013

Nog een keer over de ligging…
Dat de ligging van een duivenhok heel belangrijk is om tot extra sportieve prestaties te komen, heb ik nooit aan mijn wederhelft verteld voordien. Toen ik hier echter een ballonnetje over opliet zei ze spontaan :”Waarom heb je mij dat nooit gezegd dat de woonplaats waar je met duiven speelt heel belangrijk is voor je hobby?” “Willen we verhuizen?” ging ze nog verder. Echt waar, dat is geen fabeltje…

Uw dienaar

THE LOST SONlees het volledige bericht stuur uw reactie
 
 Stel nooit uit tot morgen wat je vandaag nog kan doen…
bericht gepost op donderdag 3 oktober 2013
BORIS 2200650-04

Belofte maakt schuld. Dus hier nu het verhaal van “BORIS” : 2200650-04(zie afbeelding) de vader van “LEONA” : 1 Nationaal NEVERS(KBDB) en snelste van 14987 duiven.
Begin 2004 kregen we op een dag, in de vroege namiddag, een telefoontje van P.H. Hij had zojuist de Nationale Asduif KBDB Zware Halve Fond gekocht bij René Sterckx uit Begijnendijk en kon nu beslag leggen op de tweede ronde jonge duiven 2004 van dit hok. Of ik niet wou meedoen gezien ik nog ruim plaats had voor nog wat meer jonge duiven?

Uw dienaar

THE LOST SONlees het volledige bericht stuur uw reactie
 
 Een kalf kan een koe worden, maar een ezel blijft een ezel…
bericht gepost op donderdag 19 september 2013

5 september 2013 : Alle duiven in BLUE HEAVEN LOFT zijn onderweg naar Gueret, de laatste Nationale vlucht op het programma van de KBDB. Nog eenmaal vol verwachting op de thuiskomst van de duiven uitkijken en dan is ook 2013, wat betreft de zware Halve Fondvluchten voorbij. In mijn vorige bijdrage heb ik geschreven dat alle duiven die Gueret hebben weten te verteren en ook in goede conditie hun hok bereiken, sowieso op het vlieghok blijven of er naar toe moeten. Toch is het zo dat bij ons alle vliegduiven geboren in 2010, hoe pijnlijk soms ook, onherroepelijk van de vlieghokken worden verwijderd. Wij weten uit ervaring dat +-60 zware Halve Fondvluchten op vier jaar tijd, het maximum is wat je uit een duif kunt halen.

Uw dienaar

THE LOST SONlees het volledige bericht stuur uw reactie
 
 Wie wind zaait, zal storm oogsten…
bericht gepost op donderdag 5 september 2013

Nieuws van “BLUE HEAVEN LOFT”
23 oogst 2013 : De voorspelde temperatuur 27/28 graden is een realiteit geworden. Een zacht briesje uit het Noorden maakt de hitte echter draaglijk en aangenaam. Al onze duiven zijn wederom onderweg naar La Souterraine (576Km), de Nationale vlucht van de KBDB die morgen haar verloop zal kennen. De vooruitzichten van de weersomstandigheden zijn niet schitterend te noemen. Veranderlijke wind, maar meestal toch waaiend uit het Noordoosten, voorspelt weinig goeds.

Uw dienaar

THE LOST SONlees het volledige bericht stuur uw reactie
 
 Het is gelukt :”EEN DROOM DIE WAAR WORDT” in “BLUE HEAVEN LOFT”
bericht gepost op donderdag 22 augustus 2013

Opdracht volbracht… 11 Augustus : Het afgelopen weekend stond Nationaal ARGENTON (540Km) op het programma. De ganse vliegploeg en alle jonge duiven 2013 werden in de dans gegooid. Met fierheid en ook wel een beetje trots mag ik jullie zeggen dat mijn streefdoel voor 2013 :” Eén Nationale zege behalen” werkelijkheid is geworden. Onze “LILI”: 2007064-11 won met glans de 1 st Nationaal Argenton tegen nagenoeg 6.000 duiven.

Uw dienaar

THE LOST SONlees het volledige bericht stuur uw reactie
 
 Er zijn meer zienden die blind zijn, dan blinden die niet kunnen zien...
bericht gepost op donderdag 8 augustus 2013

Het is warm buiten, de zon staat hoog aan de helblauwe hemel, vogels zijn op zoek naar water maar op het duivenhok is het eerder stil in vergelijking met de vorige dagen. Alles heeft te maken met de lome hitte die overal hangt en die ook onze duiven zwaar valt om te verdragen. Niettegenstaande ons vernevelingsysteem blijft de hoge temperatuur overal aanwezig en is het erg moeilijk om de relatieve vochtigheidsgraad tussen de 50 en de 60° te laten circuleren.

Uw dienaar

THE LOST SONlees het volledige bericht stuur uw reactie
 
 Doe wel en zie niet om..
bericht gepost op donderdag 25 juli 2013

Programma : Aangeven en kritiek uiten is gemakkelijker dan zelf initiatief nemen om iets positiefs te realiseren. Hiaten zijn er altijd maar die moeten, volgens mij althans, aangeklaagd worden. Neem nu de vluchtkalender voor jonge duiven. Wie wat voorzichtig is geweest om zijn jonge duiven door te steken boven de 300 kilometers, wordt hiervoor zeker niet beloond, want wat zien we? Soissons (200 kilometers) kunnen we iedere week spelen. Maar dan komt het. Dan moet men naar Orléans en dat is nog altijd 400 kilometers ver.

Uw dienaar

THE LOST SONlees het volledige bericht stuur uw reactie
 
 De paarden die de haver verdienen, krijgen die niet...
bericht gepost op donderdag 11 juli 2013

Nationaal Argenton (540km). Blue Heaven Loft  lukt 36 prijzen Nationaal van 55 gespeelde duiven, nagenoeg 66%. Voor het eerst dit seizoen met drie nachten mand. Voor veel duiven was dat de eerste keer. Het merendeel van de deelnemende duiven (38.788, een stuk meer dan in 2012) moest hier nog aan gewennen. De inrichters zullen nu wel aan hun begeleiders de opdracht gegeven hebben om de duiven te voederen. Intussen vernam ik echter dat er op de nationale vluchten met twee nachten korf een paar afdelingen zijn die gekozen hebben om hun duiven niet te voederen. De discussie hierover is niet nieuw. 

Uw dienaar

THE LOST SONlees het volledige bericht stuur uw reactie
 
 Niet over het ijs van een nacht lopen...
bericht gepost op donderdag 27 juni 2013

De voorbereiding naar de nationale vlucht uit Montluçon is prima verlopen. Niets staat nog in de weg om in het komende weekend een prachtig resultaat neer te zetten. Op aanraden van mijn levensgezel heb ik alle maxiplaten (verwarming) uitgeschakeld. Ze vond het klimaat op de hokken te droog wijl ook haar neus geprikkeld werd door een geur die de aanwezigheid van duiven verraadt. En dat mijn vrouw een speciale neus heeft voor zo iets weet ik sedert lang. Want toen ik vreemd ging, rook ze dat steeds. Gevolg hiervan was dat ik immer een bolletje zeep, hetzelfde merk dat we thuis gebruikten, op zak had. Probleem opgelost dus.

Uw dienaar

THE LOST SONlees het volledige bericht stuur uw reactie
 
 “Wat baten kaars en bril, als de uil niet zien en wil.”
bericht gepost op donderdag 13 juni 2013

“BLUE HEAVEN LOFT” : Dat duiven geen machines zijn, weten we nu ook weer. En dat ze wedstrijd kilometers en ritme in de vleugels moeten hebben is ook duidelijk. En dat ze zich eerst eens goed moeten forceren en door de pijngrens heen moeten gaan  om gezwind de komende hindernissen te kunnen verwerken, dat alles hebben we in het voorbije weekend weer eens kunnen vaststellen. De Nationale vlucht uit Chateauroux(512km) herinnerde ons hieraan. Niet dat we slecht gespeeld hebben. We maken nagenoeg 53% prijs., maar we beginnen 10 min. te laat om Nationaal  Top 100 te halen.

Uw dienaar

THE LOST SONlees het volledige bericht stuur uw reactie
 
 Na regen komt zonneschijn...
bericht gepost op donderdag 30 mei 2013

“BLUE HEAVEN LOFT” : Over stunten gesproken… We hebben het seizoen 2013 voorzichtig aangepakt. Niets geforceerd maar geduldig gewacht op het betere weer dat moest komen. En dat kwam er dus niet. Onze duiven vlogen een wisselvallige Soissons(198 km), maar met eind mei de Nationale vlucht uit Bourges in het vooruitzicht werden we uiteindelijk verplicht om onze duiven door te sturen naar Orleans(400km). Een gok voor velen, maar niet onoverkomelijk zoals je verder zult opmerken.

Uw dienaar

THE LOST SONlees het volledige bericht stuur uw reactie
 
 Morgen gaat het beter...
bericht gepost op donderdag 16 mei 2013

1 mei…de verleiding was groot. De zon stond hoog aan de hemel, toch hebben we onze duiven andermaal thuisgehouden. Een koude Noordoostenwind, 3-4 Beaufort deed ons schrikken. Natuurlijk voel ik de spanning nu, iedereen is volop bezig, sommigen gaan in het komende weekend reeds Pithiviers spelen en dat is toch al 350 kilometers van huis. En BLUE HEAVEN LOFT staat nog nergens. Maar niet getreurd, we houden het roer wel stevig in handen en met goed getrainde vogels is immers veel mogelijk.

Uw dienaar

THE LOST SONlees het volledige bericht stuur uw reactie
 
 Mijmeren over wat komen moet...
bericht gepost op donderdag 2 mei 2013

Mooi weer en zuid-zuid westenwind, soms 4-5 Beaufort; hebben ons de gelegenheid gegeven om de vliegduiven fatsoenlijk af te richten. Vijf dagen na mekaar hebben we ze weggebracht tot maximum 40 kilometers. Maar de aangekondigde Noordoostenwind en de koude temperaturen van niet meer dan 12 graden Celsius waren er de oorzaak van dat we niet verder zijn gereden en de duiven dus ook in het weekend thuis hebben gehouden. Tijden en gewoontes zijn natuurlijk veranderd. Zeker na de lange duur van het slechte en gure weer is men geneigd om het nieuwe  seizoen zo snel mogelijk te kunnen aanvatten.

Uw dienaar

THE LOST SONlees het volledige bericht stuur uw reactie
 
 Oost-west... thuis best...
bericht gepost op donderdag 18 april 2013

Terug thuis van weggeweest. Op adem komen was mijn eerste opdracht. Nagenoeg drie weken Taiwan en China, dan doet het deugd om weer in eigen bed te kunnen slapen met in de armen je uitverkorene vrouw, de moeder van mijn 20 jarige dochter Linda.

Uw dienaar

THE LOST SONlees het volledige bericht stuur uw reactie
 
 Kijken mag maar aanraken niet !...
bericht gepost op donderdag 4 april 2013

Het is warm buiten en windstil. De zon staat hoog aan de blauwe hemel en de temperatuur is tot boven de 25 graden Celsius gestegen. Het is hier volop lente. Bloemen die bloeien , struiken en bomen allemaal met groenen bladeren. En vlinders die huppelend en dansend heen en weer vliegen, het zijn tekenen dat de winter definitief voorbij is. Maar Taipei kent haast geen winter. Zelden zakt de temperatuur er onder de 10 graden…wat een verschil toch met ons in België?

Uw dienaar

THE LOST SONlees het volledige bericht stuur uw reactie
 
 Over duiven, paarden en vrouwen...
bericht gepost op donderdag 21 maart 2013

De laatste tijd meerdere kerende de vraag gesteld gekregen: "Wat raad je aan tegen Paratyfus, behandelen of niet ? Een voorafgaande kuur doen met Emdotrim of Parastop en nadien de enting, wat moeten we doen?"

Uw dienaar

THE LOST SONlees het volledige bericht stuur uw reactie
 
 Wie tijd neemt voor de liefde krijgt er oneindigheid voor terug...
bericht gepost op donderdag 7 maart 2013

Wegens reizen naar het Buitenland en een recente opmaak van een verslag over het Veterinair Congres in Nitra(Slovakije), werd U weinig nieuws gemeld over wat er zo al reilt en zeilt in Blue Heaven Loft. Vandaag dus nemen we de draad weer op. De kweek verliep intussen uitstekend en alle piepers van de eerste ronde van onze kweekduiven verkennen momenteel de omgeving. Ze doen dat door van de ene valplank naar de andere te fladderen. In tegenstelling met de voorgaande jaren hebben we hen nog niet laten enten tegen Paramixo/Pokkenvirus. Vroeger gebeurde de enting een eerste keer bij het spenen van de jongen, met nadien een herhaling als ze ongeveer 60 dagen oud waren.  We zijn van oordeel dat wegens een te geringe opbouw van afweerstoffen op de leeftijd van 22 tot 26 dagen het beter is om deze enting te laten uitvoeren als de piepers twee maand oud zullen zijn. Dus één enting nu maar in de plaats van de vroegere twee doorgevoerde inspuitingen met een tussenpoos van 5-6 weken.

Uw dienaar

THE LOST SONlees het volledige bericht stuur uw reactie
 
 Uitvoerig verslag over het FCI Veterinair Congres in Nitra (Slowakije) Olympiade 2013...
bericht gepost op donderdag 21 februari 2013

De zitting werd geopend door Adjunct Voorzitter FCI, Dhr. Horst Menzel (Duitsland), die de aanwezige toehoorders van harte welkom heette, en vervolgens onmiddellijk het woord verleende aan Dr Ludger Kamphouser (Duitsland). Deze wees ons op het gevaar van een pas ontdekte nieuwe ziekte van Protozoën bij duiven, die men de SARKOSPORIDIËN is gaan noemen en die bij duiven langzamerhand meer en meer voorkomt.

Uw dienaar

THE LOST SONlees het volledige bericht stuur uw reactie
 
 Het is niet overal kermis waar de vlag uithangt...
bericht gepost op donderdag 7 februari 2013

Tijdens het tweede weekend van 2013 zijn we even overgevlogen naar Budapest, in Hongarije. Hier werden de 83st Nationale Dagen van de Hongaarse Duivenfederatie gehouden en we waren er als gast uitgenodigd. Deze  manifestatie en exhibitie ging door in hetzelfde gebouwencomplex ( Syma Event Centre :8.000 m² groot)waar in 2015 de 34st Internationale Duiven Olympiade zal doorgaan van 28 januari tot 1 Februari. We zijn terloops even een kijkje gaan nemen en zagen dat het goed was.

Uw dienaar

THE LOST SONlees het volledige bericht stuur uw reactie
 
 Er zijn er veel die te veel hebben, maar niemand die genoeg heeft...
bericht gepost op vrijdag 25 januari 2013

Zoals beloofd in onze voorgaande bijdrage brengen we U nu een integraal verslag van een onlangs verschenen publicatie. Het is onze bedoeling om hiermee wat meer duidelijkheid te scheppen bij het steeds weer opduikende probleem met de ademhaling van onze duiven en het hiermee gepaarde gaande Herpesvirus.

Uw dienaar

THE LOST SON

Het Hongaars Parlement aan de Blauwe Donau gelegen.


lees het volledige bericht stuur uw reactie
 
 Geluk is een vlinder : niet gemakkelijk te vangen !...
bericht gepost op donderdag 10 januari 2013

Tussen Kerstmis en Nieuwjaar hebben we ruimschoots kunnen profiteren om aan inventaris en evaluatie te doen bij onze vliegduiven. Nu mag ik wel zeggen dat, na onderzoek, alle duiven op het vlieghok, en dat zijn zowel de Duivers als de Duivinnen, hun tiende pen al hebben gegooid. Deze zijn nog niet gekoppeld en dat zal pas gebeuren, naar ouderwetse gewoonte , op 2 Februari 2013, Feest van O.L.Vrouw Lichtmis.

THE LOST SONlees het volledige bericht stuur uw reactie
 
 Waar een wil is, is ook een weg...
bericht gepost op donderdag 27 december 2012

Het is koud buiten, -5 graden onder nul (Celsius). Het is nevelig en het sneeuwt onophoudend. De zichtbaarheid bedraagt  nauwelijks 2 à 300 meter. Aan mijn voeten ligt Beijing, de immense hoofdstad van de Peoples Republic of China(PR China). Vanuit mijn Hotelkamer(KUNLUN) valt mijn oog op de CITYMALL aan de overkant van de Boulevard, en kan je een glimp opvangen van HET WESTIN HOTEL dat zich torenhoog verheft boven de stad. Wat verder op heb je dan HET LUFTHANSA SHOPPINGSCENTER. Sedert 1982 komen we hier al, minstens 1-2 of meer keer per jaar. We zijn dus vertrouwd met de omgeving en de veranderingen die zich de laatste jaren hebben voorgedaan.

THE LOST SONlees het volledige bericht stuur uw reactie
 
 In de liefde en de oorlog is alles geoorloofd...
bericht gepost op donderdag 13 december 2012

Nog steeds blijven reacties toestromen over het al dan niet gebruik van medicatie bij duiven.
We hebben hierover onlangs een opmerkelijke vaststelling gedaan.  Tijdens een ontmoeting met een zeer groot kampioen, die bekend staat en ook volhoudt  dat zijn duiven nooit enige medicatie krijgen, kwam ik het volgende te horen : “ Het is toch niet omdat ik tot op heden geen medicatie heb gebruikt om de gezondheid van mijn duiven te bestendigen, en dat hier nogmaals durf bevestigen, dat ik vanaf 2013 geen medicatie mag of kan gebruiken?” Is dat niet duidelijk genoeg?

Uw dienaar

THE LOST SONlees het volledige bericht stuur uw reactie
 
 Ik wil... ik kan... ik doe het...
bericht gepost op donderdag 29 november 2012

Als alles blijft zoals reeds aangekondigd, krijgen we in 2013 14 Nationale vluchten op de Zware Halve Fond. Dat zijn voor ons (BLUE HEAVEN LOFT) meer dan dertig kansen om een Nationaal te winnen.
Van daar ook de aanhef van deze bijdrage… Geen gemakkelijke opdracht, alles moet zowat mee zitten, maar deze aangeboden kansen bieden heel wat mogelijkheden. Ik ben geen helderziende, ik wil niet vooruit lopen, maar ik ga er toch voor. Het wordt een zware opdracht, ik weet dit maar al te goed. Maar we hebben toch wel een voordeel dat onze oude – en jaarduiven geselecteerd zijn om wekelijks een vlucht te verteren tussen de 450 en de 625 km We gaan dus zeker deelnemen en de kansen grijpen.  Met een vaste wil en overtuiging om in 2013 nogmaals een Nationale vlucht op onze naam te kunnen schrijven.. Wie leeft zal zien…

Uw dienaar

THE LOST SONlees het volledige bericht stuur uw reactie
 
 De mooiste dingen ter wereld kan je niet aanraken, die voel je...
bericht gepost op donderdag 15 november 2012

De manier waarop onze duiven door de rui komen, mag je een wonder noemen. Verwisseling van alle dekveren, slag- en staartpennen vraagt natuurlijk van hen toch een enorme energie. Waar de rui zonder problemen verloopt kan men zeker zijn dat de conditie van de duiven optimaal is geweest, althans toch tijdens die periode.

Uw dienaar

THE LOST SONlees het volledige bericht stuur uw reactie
 
 Wiens brood men eet, diens woord men spreekt...
bericht gepost op donderdag 1 november 2012

Mijn laatste nieuwsbericht lokte heel wat reacties los. Zo kreeg ik mails vanuit de U.S.A, Canada, Schotland en natuurlijk ook heel wat  uit verschillende Eurolanden. Allemaal met dezelfde vraag en verzoek om de naam te noemen van het alternatief voor ZOVIRAX, dat men normaal kan aanwenden bij een invasie van het Herpesvirus bij duiven. Eentje was er zelfs bij die zei :”Wanneer je “A” zegt moet je ook “B” zeggen.”

Uw dienaar

THE LOST SONlees het volledige bericht stuur uw reactie
 
 Eenmaal gedaan is nog geen gewoonte...
bericht gepost op donderdag 18 oktober 2012

Ongeveer een tweetal maanden terug kregen we bezoek en hadden we een gesprek met een ervaren Wetenschapper, een deskundige op gebied van ornithose en virussen. Het onderhoud dat we met hem hadden, bracht voor ons een en ander aan het licht.

THE LOST SONlees het volledige bericht stuur uw reactie
 
 Niemand kan twee heren dienen...
bericht gepost op donderdag 4 oktober 2012

Toch zijn er heel wat vrouwen die dat denken. Want hoe vaak dromen vrouwen niet van spannende seks met interessante mannen? Doorgaans verlangen zij ook om eens “goed genomen” te worden.
Eenzelfde verschijnsel kan men ook opmerken bij jonge duivinnen die reeds een tijdje gescheiden zitten. Zij lopen met slepende staart iedere doffer na die koert. Ze bedelen haast om getrapt te worden. De natuur heeft natuurlijk zijn geheimen, geeft die ook niet zo gemakkelijk prijs. Maar wie zijn ogen opent, ziet veel. Wie ze sluit, lijkt wel blind te zijn voor alle wonderen in de natuur.

Uw dienaar

THE LOST SONlees het volledige bericht stuur uw reactie
 
 Genieten van de liefde is voelen dat je leeft...
bericht gepost op donderdag 20 september 2012

Het speelseizoen 2012 zit erop. Het is geen gemakkelijk vliegseizoen geweest. Andermaal hebben we echter toch kunnen vaststellen dat men duiven, wekelijks gespeeld op vluchten tussen de 350 en de 650 kilometers, niet gemakkelijk meer kwijt speelt op de allerlaatste vluchten, die normaal gezien dan toch als de zwaarste loodjes worden beschouwd, welke weersomstandigheden zich ook voordoen. Bewijst dit dan niet dat duiven, hoe meer men ze speelt, hoe meer ervaring opdoen bij het naar huis terugkeren. Natuurlijk dat men, bij een dergelijk systeem, bij aanvang en even nadien ook wel enige duiven gaat hebben die afhaken. Maar je mag er van verzekerd zijn dat zij die overblijven wel degelijk hun les geleerd hebben en als het ware hun weg naar huis van buiten kennen. Veel selectie moeten wij niet meer maken. De reismand doet haar werk en geeft wel degelijk een duidelijke aanwijzing hiervoor.

Uw dienaar

THE LOST SONlees het volledige bericht stuur uw reactie
 
 Wie leeft, zal zien...
bericht gepost op donderdag 6 september 2012

Het leven in BLUE HEAVEN LOFT gaat ongestoord verder. Ondanks het feit dat al onze vliegduiven momenteel, als je dit relaas leest, onderweg zijn voor hun allerlaatste opdracht van het seizoen 2012. Namelijk nationaal GUERET op 8 september en met een afstand van 537 km De Nationale vlucht uit La Souterraine(576km) was een succes.  We hadden het immers voorspeld dat we zeker meegingen doen voor een podium plaats. Wel die behaalden we door de 3de Nationaal te winnen bij de oude en jaarduiven(die samenvlogen). Bovendien slaagden we erin om 39 van de 63 ingekorfde duiven binnen de prijzen te klasseren in de Club de Fond de Wallonie(C.F.W.) tegen 2180 duiven. Wat 62% prijs betekent en dus meer dan ons normale streefdoel (60%).

Uw dienaar

THE LOST SONlees het volledige bericht stuur uw reactie
 
 Mooie liedjes duren nooit lang...
bericht gepost op donderdag 23 augustus 2012

Het is warm buiten, de zon brandt genadeloos, vogels snakken naar zuurstof en water en ook onze duiven liggen soms hijgend op hun zij, hun vleugel open gespreid in volle zon.
Wie oplet dezer dagen en het gedrag van zijn duiven van dichtbij gade slaat, kan één en ander vaststellen over hun conditie.
Natuurlijk dat het ook warm is op de hokken in BLUE HEAVEN LOFT. Meer dan 30° Celsius is geen zeldzaamheid. Ook al brengt ons vernevelingsysteem wat vocht en frisheid op de hokken. De temperatuur blijft weliswaar boven het normale, ook al staan deuren en ramen haast dag en nacht wijd open, de warmte op de hokken blijft drukkend en zwoel en daar erger ik mij aan.

THE LOST SONlees het volledige bericht stuur uw reactie
 
 Beter is het onrecht te lijden dan onrecht te doen...
bericht gepost op donderdag 9 augustus 2012

We hebben in onze vorige bijdrage beloofd één en ander te vertellen over het gebruik van Vitaminen en nog veel meer. In BLUE HEAVEN LOFT werd er, tot op heden, steeds gewerkt via het drinkwater. Deels door gemakzucht maar ook door het feit en de vaststelling dat onze duiven gemakkelijker wat opnemen via het drinkwater dan wel via hun eten.
Daar is nu verandering in gekomen. En zeker, als we Vitamines gaan verstrekken zal dit vanaf nu en ook in de toekomst gebeuren via het rantsoen eten dat de duiven toebedeeld krijgen.

Uw dienaar

THE LOST SONlees het volledige bericht stuur uw reactie
 
 Je krijgt wat je verdient...
bericht gepost op vrijdag 27 juli 2012

We zijn eind Juli… Limoges Nationaal Jaarlingen is gevlogen en Bourges Nationaal krijgt zijn beloop omstreeks de tijd dat je deze bijdrage leest.
De jaarlingen van BLUE HEAVEN LOFT hebben hun ultieme test met vrucht afgelegd. Wie 18 jaarlingen kan klasseren van de 28 ingezette, op Limoges Nationaal, voor ons dan toch over een afstand van ruim 658 kilometers, mag niet klagen en dat doen we ook niet.

THE LOST SONlees het volledige bericht stuur uw reactie
 
 Iedereen wil wel lang leven, maar niemand is er die oud wil zijn...
bericht gepost op donderdag 12 juli 2012

Het gaat nu wel erg snel. Wedvluchten die elkaar opvolgen, de één na de ander. Keuzes genoeg, maar aan ligging en wind kan je niets doen, gewoon accepteren zoals het komt…
Onze jaarse duiven en hun oudere hokgenoten zijn terug op dreef gekomen. Zes oude duiven binnen de minuut op NEVERS(451 km) geeft ons deze overtuiging. Niet alleen onze medische ingreep, zeker ook het vallen van hun eerste pen zorgde mee voor een nieuwe kentering. Nu wordt algemeen aangenomen dat vooral bij duiven, de grote forme pas op het hok komt even na het stoten van de tweede pen. We hebben dus zeker nog wat te goed.

THE LOST SONlees het volledige bericht stuur uw reactie
 
 Op ieder slot past een sleutel...
bericht gepost op donderdag 28 juni 2012

Onlangs kreeg ik de vraag gesteld :”Wat te doen met duiven waarvan de pluimpjes rond het oor van de duif niet strak langs de kop liggen?””Zulke duiven zijn zeker benadeeld bij de vlucht.?” Steller van deze vraag had dit vastgesteld bij meerdere duiven tijdens een inkorving in zijn Clublokaal.

Je dienaar

THE LOST SONlees het volledige bericht stuur uw reactie
 
 Tijd vliegt snel... gebruikt hem wel...
bericht gepost op donderdag 14 juni 2012

We zeggen en schrijven : Half juni : het vliegseizoen vordert snel. De eerste vluchten van 2012 zijn niet gemakkelijk geweest. Kopwind en snelheden tussen de 1100 en 1200 meter per minuut zorgden ook voor verliezen her en der. Vooral op Bourges Nationaal waren er heel wat duiven die blijkbaar de weg naar huis niet meer kenden, onder hen zelfs heel geroutineerde vliegers. Bij koude kopwind hebben, niet ingevlogen duiven, het altijd heel erg moeilijk.

THE LOST SONlees het volledige bericht stuur uw reactie
 
 Ieder nadeel heeft ook zijn voordeel…
bericht gepost op donderdag 31 mei 2012

BLUE HEAVEN LOFT :
Het weekend(19/05) voor Bourges (26/05) stond er Orléans(400km) op het programma. Alle duiven waren mee met het oog op de komende Nationale vlucht. We hebben een opdoffer van belang gekregen. Nooit eerder meegemaakt. Een ontgoocheling tot en met. Hoe blijer en tevreden we waren vorige week des te groter was nu onze teleurstelling. Op een paar prijzen na kwamen we er dit keer helemaal niet bij te pas. Onze inleiding bij vorig stukje :”Wie vandaag prat gaat om een overwinning van gisteren zal niets hebben om morgen trots op te zijn.” Is dus ook op ons van toepassing.

THE LOST SONlees het volledige bericht stuur uw reactie
 
 Wie vandaag prat gaat om een overwinning van gisteren zal niets hebben om morgen trots op te zijn…
bericht gepost op donderdag 17 mei 2012

Het was Vrijdag ochtend, de zon scheen al vroeg en er was geen enkel wolkje in de verste verte te bespeuren. De oude duiven en jaarlingen waren gisteren al ingekorfd voor een vlucht uit TOURY( 373 km) vandaag zouden we dus met de jongen van 2012 op stap kunnen gaan. “Gaan we doen” zei mijn vrouw, wijl ze in haar blauwe overal kroop en ik toekeek en knikte dat het goed was.

THE LOST SONlees het volledige bericht stuur uw reactie
 
 Alles heeft zijn grenzen…
bericht gepost op donderdag 3 mei 2012

In 2011, tijdens de voorjaarsvluchten, kregen we onverwacht bezoek. Een Dierenarts uit Vlaanderen moest bij ons ergens in de buurt zijn en hij vroeg mij of ik even tijd voor hem had voor een gesprek. Als gewoonlijk was ik natuurlijk heel nieuwsgierig. We hadden het samen over alles  en nog wat. Ook over duiven, of wat dacht je?Want dat was het hoofdonderwerp.

THE LOST SONlees het volledige bericht stuur uw reactie
 
 De een zaait, de andere maait…
bericht gepost op donderdag 19 april 2012

Blue Heaven Loft : Woensdag 11 april…gunstige weersomstandigheden.
Eindelijk is het zover. Aangezien de mogelijkheid geboden werd, hebben we hier dankbaar gebruik van gemaakt.We hebben al onze vliegduiven, dat zijn er 72 in aantal, weggebracht naar ongeveer 15 kilometers. De wind blies West Zuid West met een kracht van 3 Beaufort. Alhoewel de zon volop scheen, gingen er voortdurend dreigende stapelwolken aan ons voorbij. Onze vliegduiven zitten verspreid over vijf compartimenten. Manden uit onze Cabine-express worden via een lift naar de hokken gebracht en nadien, vol met duiven weer naar onder gevoerd. Heel deze operatie neemt nagenoeg een goeie 10 minuten in beslag.

THE LOST SONlees het volledige bericht stuur uw reactie
 
 Het is prettiger iets te kunnen geven dan iets te moeten ontvangen…
bericht gepost op donderdag 5 april 2012

Het leven zoals het is in “BLUE HEAVEN LOFT”
Ondanks het feit dat de lente zijn intrede gedaan heeft met veel zonneschijn en dag temperaturen van om en nabij de 20° Celsius, wijl de nacht- en morgen temperaturen rond de 5°Celsius bleven, was er toch die verraderlijke Oost-Noord-Oosten wind tot 3 Beaufort. En dat hield ons tegen om met de jaar- en oude duiven de weg op te gaan. Vergeten we niet uit het oog, ieder jaar komt dat terug, dat een lente zonder stormen is zoals een vrouw zonder vormen.

THE LOST SONlees het volledige bericht stuur uw reactie
 
 Optimale gezondheid leidt tot succes…
bericht gepost op donderdag 22 maart 2012

Reactie op Paratyfus :  In BLUE HEAVEN LOFT werden, zoals gezegd, alle vliegduiven en dat zijn jaarlingen en oude duiven, inbegrepen de duivinnen die op dubbel weduwschap worden gespeeld, gevaccineerd tegen Paratyfus. Vooraf gegaan door een kuur van 10 dagen en een na behandeling van 5 dagen met Emdotrim. Het moet wel zijn dat deze behandeling als voorbereiding op de vaccinatie van groot belang is. In feite hebben we niet kunnen vaststellen dat er duiven bij liepen die last hadden van het vaccin COLOMBOVAC(Paratyfus) van de Firma Pfizer. Wel was de sfeer op het hok, zowel bij de duivers als bij de duivinnen, gedurende enkele dagen wat rustiger dan normaal. Maar echte tekenen van ongemak hebben we niet kunnen vaststellen.

THE LOST SON

lees het volledige bericht stuur uw reactie
 
 De aanval is de beste verdediging…
bericht gepost op donderdag 8 maart 2012

We blijven experimenteren, omdat het de enige weg is om nog wat bij te leren. Trouwens, steeds hetzelfde paard bereiden, leidt tot eentonigheid en dat wil ik, ten allen tijde, blijven vermijden. Zo zijn we dit jaar 2012 een week vroeger dan gewoonlijk,  beginnen te verduisteren. We willen met onze jonge duiven eerder van start gaan, al is dat gemakkelijker gezegd dan wel gedaan. In het verleden werd er verduisterd vanaf 1 maart en dat tot begin mei , voor wat de oude- en jaarduiven betreft. Echter tot een stuk in juni voor wat de jongen aangaat. Maar in 2012 gaan we deze periode wat inkorten met vooral het oog gericht op de Nationale Vluchten, die vanaf einde mei op de kalender staan.

THE LOST SON

lees het volledige bericht stuur uw reactie
 
 Waar rook is, is vuur…
bericht gepost op donderdag 23 februari 2012

Het wintert buiten nog steeds, ook al blijkt het ergste toch wel voorbij te zijn. En hoop duikt weer op in het hart van zoveel duivenliefhebbers. Met al dat jong volk op het dak of in de spoetnik is die hoop wel verantwoord. Nieuwe horizonten dagen weer op als het straks opnieuw lente wordt en de natuur in al zijn pracht herleeft en bekomt van al dat gure winterweer van de voorbije weken. Ik heb het ergste niet meegemaakt, was al weer een tiental dagen weg van huis, op zoektocht en verkenning in Taiwan, mijn tweede vaderland.

THE LOST SON

lees het volledige bericht stuur uw reactie
 
 Zeg niet alles wat je weet, maar weet wat je zegt…
bericht gepost op donderdag 9 februari 2012

In een van onze vorige bijdragen schreven we letterlijk dat er heel veel over seks gesproken wordt, maar dat het veel te weinig bedreven wordt…
Welnu, toeval of niet? Een Professor aan de Leuvense Universiteit heeft onlangs een enquête gehouden over seks in het algemeen. Via een oproep langs een TV programma bereikte hij nagenoeg 100.000 mensen die gevolg gaven aan zijn uitnodiging en verzoek. Aan de hand van deze antwoorden kwam hij tot een wel zeer interessante vaststelling. Je hebt dat ook kunnen lezen in kranten en magazines, je hebt dat kunnen zien op Televisie en je hebt dat zeker ook wel gehoord op verschillende Radiozenders. Nu blijkt echter uit dit onderzoek dat we wekelijks, gemiddeld, geen 3 maal seks hebben(werd algemeen zo aangenomen als een mythe), maar gemiddeld slechts 1  maal en nog een paar schermutselingen. Dat is natuurlijk een vaststelling die berust op statistieken, en zoals je weet kunnen statistieken  niet altijd de exacte werkelijkheid weergeven. Maar toch, het blijft een aanwijzing dat het bergaf gaat met het seksleven van de doorsnee Belg. Waaraan zou dat nu kunnen liggen?

THE LOST SON

lees het volledige bericht stuur uw reactie
 
 Succes is krijgen wat je wilt… maar geluk is willen wat je krijgt…
bericht gepost op donderdag 26 januari 2012

Het merendeel van onze jonge duiven 2012 , de eerste ronde van de kwekers is geboren bij volle maan. We hebben dat niet op voorhand gepland. Het is louter toevallig. We konden niet vroeger koppelen omdat we in een tijdspanne van twee maand druk in de weer waren voor allerhande duiven manifestaties, zowel in binnen- als buitenland, waarvan driemaal in China. Een beetje van het goede te veel. Maar wat wil je…het is zo moeilijk om negatief te reageren op gedane voorstellen. En natuurlijk moet ik ook bekennen dat we er nogsteeds graag bijbehoren. Dus mag ik niet klagen. Het is en was onze beslissing om zo dikwijls weg te zijn van huis, telkens minstens voor enkele dagen. Mijn vrouw gewent er stilaan  aan om geregeld een paar nachten alleen te moeten slapen. Ze vindt dat zalig omdat ze dan even tot rust kan komen en nieuwe energie opstapelen. Natuurlijk moet ik ook niet gaan overdrijven  bij het afwezig zijn. Want je weet het toch dat : “Als de kat is van huis, dansen de muizen thuis.” En zo is seks net als geloof, er wordt te veel over gepraat en te weinig beleefd. Vaststaat ook dat iedereen liegt over seks, de meeste liegen zelfs tijdens de seks. En zo kunnen vrouwen orgasmen faken, mannen een hele relatie… Jongens,jongens toch, we zijn weer afgedwaald… Komaan…

THE LOST SON

lees het volledige bericht stuur uw reactie
 
 Sluit uw mond meer en uw ogen minder…
bericht gepost op donderdag 12 januari 2012

Het koppelen van onze kweekduiven tijdens de tweede week van december 2011 is minder goed verlopen dan in 2010. De reden hiervoor lag wel voor de hand. Als je alle kwekers, geboren in 2003 en 2004 zo maar van het hok neemt, weet je ook dat die moeten vervangen worden door jongere en meer dynamische krachten. En dat loopt niet altijd van een leien dakje. Gelukkig wist mijn vrouw, met haar engelengeduld, alles weer in goede banen te leiden. Wat ben ik toch een gelukzak? Van 20 jaar jachtig leven in Taiwan heb ik ook enorm veel geleerd. Ook dat wie een mooie, goede en slimme vrouw zoekt, er niet een zoekt maar drie. Een goede raad daarom nog : zoek voor je zelf een spaarzame vrouw al moet je daarbij een paar schoenen verslijten. En denk er vooral aan dat een vrouw pas mooi is wanneer ze naakt mooier is dan half naakt.  Toch vind ik en ervaar ik nu dat één te weinig is maar drie Te veel.

THE LOST SON

lees het volledige bericht stuur uw reactie
 
 Waar het hart van vol is, loopt de mond van over…
bericht gepost op donderdag 29 december 2011

Schoenmaker blijf bij je leest...

Nog een laatste keer, op verzoek, een toelichting over de entstof tegen Paratyfus. Wij persoonlijk blijven zweren bij de entstof van COLOMBOVAC PT op de markt gebracht door de Firma PFIZER. Het te kort aan entstof en nadien ook het prijskaartje hebben er voor gezorgd dat wetenschappers naar alternatieven zijn gaan zoeken. En ze hebben die ook gevonden. Eigenaardig genoeg kregen we hierover dan toch een paar vraagstellers over de vloer met de nodige commentaar. Het is daarom dat we, via deze weg, weer wat orde op zaken gaan zetten. 

THE LOST SON

lees het volledige bericht stuur uw reactie
 
 De morgenstond heeft wel goud in de mond maar de nacht brengt alle geheimen en waarheden aan het licht…
bericht gepost op zaterdag 17 december 2011

Noodzaak is de moeder van vindingrijkheid

Wie nog niet gekoppeld heeft kan nog vlug wat bijstand verlenen. Vooral oude duivinnen hebben soms last om jaarlijks hun eerste ronde eieren te deponeren. Vroeger gaven wij, voor de koppeling,  een kuur met Ampicilline.  Maar dat is nu weer uit de handel. Er moest dus gezocht worden naar een alternatief. Niet gemakkelijk op het eerste zicht, omdat het gebruik van antibiotica zo danig is verstrengd de laatste jaren dat het aan de veearts is om naar een oplossing te zoeken. Zonder zijn tussenkomst is in feite nog weinig te bekomen.

THE LOST SON

lees het volledige bericht stuur uw reactie
 
 Als de nood het hoogst is, is de redding nabij…
bericht gepost op donderdag 1 december 2011

Eindelijk is het dan weer zover. De entstof tegen Paramixo Virus, Colombovac PMV (10ml/50 dosissen) en Colombovac, Paramixo/Pox gaan kortelings weer voorhanden zijn. Nu op de markt gebracht door Pfizer. Raadpleeg  hier voor tijdig je Dierenarts en maak een afspraak met hem om je dieren zo vlug mogelijk te laten vaccineren. Je kan zelf wel begrijpen dat , na de lange wachttijd op de nieuwe voorraad, iedereen zo vlug en zo spoedig mogelijk wil gediend en geholpen worden. Laten enten tegen Paramixo is verplichtend. Maar als er geen entstof goed genoeg bleek te zijn(vandaar het te kort aan product), wat kan je als melker hier dan nog aan doen? Is hier geen taak weggelegd voor onze KBDB leiders? Vanuit hun positie zouden zij hieraan toch wat kunnen doen? Zij kennen de bevoegde instanties en kunnen de behoefte en de noodzaak voor een Paramixo Virus entstof nader toelichten. Hopelijk is weldra alles opgelost en zal een schaarste van het product zich niet meer voordoen in de nabije toekomst. Men moet er gewoon voor zorgen dat  de “Vraag en aanbod” in evenwicht blijven.  Wanneer nu best laten enten?

THE LOST SON

lees het volledige bericht stuur uw reactie
 
 Met geduld kan je veel bereiken, maar niet iedereen heeft het…
bericht gepost op donderdag 17 november 2011

Even terug naar onze vorige bijdrage waar we het gehad hebben over het uitzoeken en selecteren van duiven die geschikt zijn om aan winterkweek te gaan doen. Ik voel me namelijk verplicht om er nog iets zeer belangrijks aan toe te voegen. Ik ben wel echt vergeten(bij mij gebeurt dit gewoon automatisch)om er op te wijzen dat bij het beoordelen en evalueren van de vleugel men zeker niet mag  vergeten om te kijken of de duiven geen gekloven of gespleten slagpennen in hun vleugel hebben. Zo goed en zo kwaad mogelijk zal ik dat proces trachten uit te leggen.

THE LOST SON

lees het volledige bericht stuur uw reactie
 
 Geloof slechts de helft van wat je ziet en niets van wat je hoort…
bericht gepost op donderdag 3 november 2011

Keuzes maken is niet altijd even gemakkelijk. Ik zei dat vroeger reeds : Wie kiest tussen twee dingen, heeft wel het ene maar mist het andere. Wie  zinnens is om aan winterkweek te beginnen moet hier wel rekening mee houden. Wanneer we nu duiven selecteren en uitzoeken waar we winterkweek mee doen, werken we als volgt: eerst worden alle duiven gepakt en in manden gezet, liefst niet te dik op een. Vanuit de buiten volières verhuizen ze dan naar een ruimte onder de hokken waar ze minstens twee uur, onaangeroerd, blijven staan. We zorgen er wel voor dat de duiven wat donker zitten, zodat ze minder gaan vechten en geleidelijk tot rust komen. Mijn vrouw heeft steeds een hand in heel dat gebeuren dat zich jaarlijks opnieuw afspeelt.  Zij, handig als niet een in het vatten van duiven, is het die duif per duif uit de manden neemt en ze aan mij doorgeeft. Het gezegde is nochtans : “ Waar broeken spreken moeten rokken zwijgen”.

lees het volledige bericht stuur uw reactie
 
 Wie achter twee hazen aan rent, zal geen van beide vangen…
bericht gepost op donderdag 20 oktober 2011

Paratyphus  Entstof opnieuw voorhanden.

Het heeft een tijdje geduurd, en ja als je op iets wacht dat duurt gewoonlijk  langer dan normaal. Geduld wordt echter altijd beloond en vandaag zijn we blij te mogen aankondigen dat de Entstof COLOMBOVAC  PARATYPHUS opnieuw in de handel verkrijgbaar is. We hadden al een paar maal gebeld met onze Veearts Dokter Raf HERBOTS om na te gaan hoever het nu stond met de beschikbaarheid van deze Entstof.  Bedoeling was om zo vlug mogelijk deze Enting te laten doorgaan en dat liefst zes tot acht weken voor de start van de winterkweek. Ervaring heeft ons geleerd dat deze tijdspanne beslist nodig is ten einde onbevruchte eieren te voorkomen. Onze Dokter Veearts was uiteindelijk wat geïrriteerd omdat ik hem hier andermaal lastig mee viel. Zo zei hij me onomwonden : “Als ik geen Entstof kan bekomen kan niemand in heel België eraan geraken.”

lees het volledige bericht stuur uw reactie
 
 Voorzorg is beter dan nazorg…
bericht gepost op donderdag 6 oktober 2011

29 september 2011 : Vandaag, dag op dag een jaar geleden belde vriend Willem uit Holland mij op en zei :”Hartelijke gelukwensen bij je verjaardag, maar vergeet vooral niet dat je vandaag aan het laatste kwartaal van je leven begint.”  Heden nu, we zijn een jaar later dus belde hij weer, vragend hoe het ging en hoe ik mij voelde?

THE LOST SON

lees het volledige bericht stuur uw reactie
 
 Wie in zijn dromen gelooft,slaapt zijn hele leven…
bericht gepost op donderdag 22 september 2011

We zijn diep onder de indruk en ja, ook de ontgoocheling heeft zich een tijd lang van ons meester gemaakt. De laatste Nationale vlucht(2011) uit Gueret(571 km), het afsluitstuk van het seizoen 2011, heeft voor BLUE HEAVEN LOFT niet gebracht wat we er van verwacht hadden. Al onze gedane inspanningen en toewijding qua verzorging en begeleiding, werden niet verzilverd.  Wie de perfectie nastreeft moet natuurlijk ook rekening houden met het feit dat alle wegen niet even effen zijn. De verwachte stunt om 2011 te beëindigen is er niet gekomen.

THE LOST SON

lees het volledige bericht stuur uw reactie
 
 Zo zien wij het en zo doen wij het…
bericht gepost op donderdag 8 september 2011

In mijn vorige beschouwing heb ik een belofte gedaan. Ik heb hierdoor bij veel melkers nieuwsgierigheid opgewekt. Nieuwsgierigheid is nochtans een eigenschap van vrouwen. En je beseft dat pas veel te laat. Dat was bij mij zo en dat is bij veel van jullie ook het geval. Vrouwen zijn nu een maal zo, mijn ex was niet anders. Opgepast dus want bij verkering houden ze een beetje van je, eens getrouwd houden ze veel van je, en bij scheiding houden ze alles van je. Dat gaat zo ook met de liefde, die is net gelijk een flitspaal, het komt onverwacht en kost je heel veel geld. Nu, mijn gedane belofte, ik kan hier niet meer onderuit. Ook al was mijn vrouw niet echt blij, toen ik haar vertelde dat ik andermaal, open en bloot zou gaan uitleggen hoe wij met duiven spelen in “BLUE HEAVEN LOFT”.

THE LOST SON

lees het volledige bericht stuur uw reactie
 
 Hij die doet wat hij leuk vindt, gaat nooit hard moeten werken!…
bericht gepost op donderdag 25 augustus 2011

“Blue Heaven loft” : De duiven doen het nog goed.  Had ik je niet gezegd dat ze klaar zouden zijn voor Argenton Nationaal(540km) En als je dan zeven duiven speelt bij de eerste honderd Nationaal tegen meer dan  30.000 duiven, oude-jaar-en jonge duiven samen, dan mag je niet klagen. Intussen hebben we alle oude-en jaarduiven op nest gebracht. Dit is ieder jaar een heel spektakel. Na Bourges Nationaal(31/7) werden de vliegduiven samen gelaten om vier nachten later( op drift en jagen) weer ingekorfd te worden voor een vlucht uit Blois(454 km), als voorbereiding naar Argenton (550km)toe. ’s Maandags, de week voor Argenton hebben we hen dan eieren onder gestopt.

THE LOST SON

lees het volledige bericht stuur uw reactie
 
 Winnaars hebben een plan , verliezers een excuus…
bericht gepost op donderdag 11 augustus 2011

De Nationale vlucht uit Bourges, eind juli heeft haar beloop gekregen. Maar wat een rotvlucht is het geworden? Iedereen wist het dat op Zaterdag, de dag van de lossing, het niet goed zou zijn in Belgiê, de weerspecialisten voorspelden immers slechte weersomstandigheden. Toch werd er gelost. Niets op tegen, maar veel te laat.. Hoe dikwijls heb ik er al opgewezen dat, als men persé lossen wil  bij twijfelachtig weer, dat men dit dan best doet zo vroeg mogelijk. Nee, men wacht tot 9 u. 30 om de duiven de lucht in te jagen. Gevolg…een slechte vlucht en veel duiven die buitenhuis de nacht  dienden door te brengen met alle gevolgen van dien. Het was nochtans goed weer en er was ook een goede zichtbaarheid, dat kon men zien op Teletekst. Waarom de duiven dan niet gelost om 7u00?

THE LOST SON

lees het volledige bericht stuur uw reactie
 
 Kraaien en duiven vliegen nooit samen...
bericht gepost op donderdag 28 juli 2011

We hebben het de laatste keer gehad over mijn goede vriend Peter Trost uit Essingen(Duitsland). Peter gaat stilaan terug duivenmelker worden, na een onderbreking van enkele jaren wegens zijn  succesvolle zeiltocht om de wereld. Ik heb het met u uitvoerig gehad over hoe hij alles zag en overwoog en hoe hij zijn genomen beslissingen realiseerde en tot een goed einde bracht. Iets moet ik er echter nog aan toevoegen, ten einde volledig te zijn.

THE LOST SON

lees het volledige bericht stuur uw reactie
 
 Wie niets riskeert, riskeert zelfs veel meer!...
bericht gepost op donderdag 23 juni 2011

BLUE HEAVEN LOFT kreeg onlangs het bezoek van Peter Trost uit Essingen(Duitsland). Vroeger wonende in Aalen, niet zo ver weg van Stuttgart gelegen. Hij is de man die met zijn ADVENTURE 3 de wereld rond reisde, over zeeën en oceanen. Maar hij is vooral ook een duivenmelker met hart en ziel. Peter is een jarenlange vriend van ons, nog van in de tijd dat Union Antwerpen, de Hogeschool van de toenmalige duivensport, haar Kampioenen vierde in de Arena in Deurne. Dat was ook de tijd van den “DOKUS” van René Somers uit Oelegem. Toevallig is ook René geboren, net zoals Peter en ikzelf in het gezegende jaar 1935.

THE LOST SON

lees het volledige bericht stuur uw reactie
 
 Interessant gesprek met een wetenschapper...
bericht gepost op donderdag 9 juni 2011

Ik heb een lang gesprek gehad met Jean-Louis Jorissen over de nieuwe specialiteit “RONI”. (Regular Oligosaccharides for Normalizing the Intestin)

Het werd een verhaal over prebiotica, probiotica ipv antibiotica. dat kadert in zijn inmiddels alom bekende missie. Met Willem De Bruijn heb ik vaak gesprekken gevoerd met Jean-Louis over deze materie. Willem was een vroege en enthousiaste aanhanger van deze methode. Te meer Willem is tandarts, hij genoot een academische opleiding zoals ook zijn echtgenote als arts. Van uit hun medische achtergrond waren ze al langer overtuigd dat het antibioticagebruik te pas en te onpas, niet verder kon.

THE LOST SON

lees het volledige bericht stuur uw reactie
 
 Wie steeds voorzichtig is, is wel erg onvoorzichtig !
bericht gepost op donderdag 26 mei 2011

Wind, ligging en massa bepalen het resultaat : Dat was vroeger zo, dat is nu in 2011 nog steeds het geval. Wie het daar niet mee eens is, kan me altijd bellen. We hebben drie weken Halve Fond achter de rug. De twee eerste vluchten werden afgewerkt met een wind blazend uit het Oosten. En wat zien we ? Alle kopprijzen worden gewonnen door melkers die het meest westelijk van de vluchtlijn wonen.

THE LOST SON

lees het volledige bericht stuur uw reactie
 
 Wees niet bang langzaam te gaan, wees alleen bang stil te staan...
bericht gepost op donderdag 12 mei 2011

Mijn vrouw hoorde mij onlangs opnieuw vloeken tot in huis. “Wat was er weer aan de hand?” vroeg ze me nadien. “Ik maakte me kwaad om twee duivinnen die Lesbische neigingen vertoonden en in een hoekje bij elkaar lagen te vrijen.” Zei ik. “Dat ga je hen niet kunnen afleren, want dat zit in hun natuur.” Was haar repliek.

lees het volledige bericht stuur uw reactie
 
 Geduld verlies je het gemakkelijkst als je het niet bezit…
bericht gepost op donderdag 28 april 2011

Mijn vrouw hoorde mij onlangs opnieuw vloeken tot in huis. “Wat was er weer aan de hand?” vroeg ze me nadien. “Ik maakte me kwaad om twee duivinnen die Lesbische neigingen vertoonden en in een hoekje bij elkaar lagen te vrijen.” Zei ik. “Dat ga je hen niet kunnen afleren, want dat zit in hun natuur.” Was haar repliek.

lees het volledige bericht stuur uw reactie
 
 Keuzes maken… goed en wel…maar als je het ene kiest heb je het andere niet…
bericht gepost op donderdag 14 april 2011

Witte Handschoenen : Het is een gewoonte van mij om bij de verzorging van de duiven witte handschoenen te dragen. Ik ben hiermee begonnen reeds van bij mijn terugkeer naar België, einde 2002. Waarom kan je u afvragen? Wel, dat ga ik je pas vertellen op het eind van dit verhaal.

lees het volledige bericht stuur uw reactie
 
 “Wat goed is voor vrouwen is slecht voor mannen...”
bericht gepost op vrijdag 1 april 2011

Met de duiven in BLUE HEAVEN LOFT verloopt alles naar wens. Het mooie weer van de laatste dagen heeft ook bij ons zijn effect niet gemist. Alle vliegduiven en het stel late jongen 2010 hebben we een paar maal weggebracht. Tussendoor hebben we ze allen ook vrij gemaakt van Ectoparasieten, en dat met één enkele druppel.

lees het volledige bericht stuur uw reactie
 
 “Wie problemen heeft moet ze oplossen, het is de enige weg naar succes...”
bericht gepost op donderdag 17 maart 2011

De vliegduiven en de jonge duiven  zijn begin maart geënt.  Bij mij viel het op dat er toch enkele duiven waren die hier wat last van hadden. Hebt U dat ook opgemerkt? Gewoonlijk houden we pas geënte duiven een paar dagen binnen. Maar omdat het zo’n mooi weer was buiten, met volop zonneschijn, wou mijn vrouw dat ik het hok van de jonge duiven toch open zette en het jonge volkje gewoon in en uit liet lopen.

lees het volledige bericht stuur uw reactie
 
 “Zoals vrouwen houden van seks... zo houden duiven van pinda’s...”
bericht gepost op vrijdag 4 maart 2011

Dat vrouwen van seks houden en duiven van pinda’s daar zijn we zeker van. Dat hebben we dagelijks kunnen ondervinden toen ik nog in Taiwan leefde als een vrijgezel. En je kent toch nog wel het liedje van B.N .?  “ Een vrijgezel die gaat pas slapen als hij alle sterren heeft gezien, als hij van zijn vrijheid heeft genoten, als hij zegt ’t was fijn , bedankt tot ziens.”

lees het volledige bericht stuur uw reactie
 
 “Het leven is wat je er zelf van maakt...”
bericht gepost op vrijdag 18 februari 2011

De stand van zaken in ”BLUE HEAVEN LOFT”. We zijn half februari... wat gaat de tijd toch snel?  In Poznan Polen, tijdens de 32ste Olympiade van 28-30.01.2011 hebben we zelf  kunnen vaststellen dat de duivensport nog leeft, zeker dan in de Oostblok landen waar het leden aantal nog in stijgende lijn gaat. Dat is dan toch nog iets positiefs over onze zo geliefde sport en hobby.

lees het volledige bericht stuur uw reactie
 
 “Carpe diem” of zoveel als “Pluk de dag”…”
bericht gepost op vrijdag 4 februari 2011

Latijns spreekwoord door de Romeinse dichter Horatius neergeschreven in een van zijn verzen... Wie, meer dan ik, kan hierover meepraten?

Duivinnen die leggen… Is het U nog niet opgevallen dat duivinnen die we als jaarling en tweejaarse meer dan 40 weken op Grote Halve Fond hebben gespeeld een veel grotere behoefte hebben om een gezin te stichten en dus gemakkelijker met eieren komen dan wel hun andere hokgenoten?

lees het volledige bericht stuur uw reactie
 
 “Een geluk toch dat het berouw NA de zonde komt...”
bericht gepost op donderdag 20 januari 2011

Het nieuwe jaar was nog maar pas begonnen of ik scoorde reeds een paar slechte punten. Mijn vrouw en ik lagen nog in bed, het was nog pikdonker, maar beiden waren we toch klaar wakker, zonder iets te zeggen...Opeens echter verbreekt mijn vrouw de stilte...En stel je voor wat ze toen tot me zei? Je houdt het niet voor mogelijk en toch is het zo. Ze zei letterlijk: ”Michel, ik heb de indruk dat je TE weinig lucht op de vlieghokken hebt...

lees het volledige bericht stuur uw reactie
 
 “Vrouwen zijn als duiven, hoe meer belangstelling je voor hen toont hoe meer vertrouwen dat ze je geven”
bericht gepost op dinsdag 4 januari 2011

In BLUE HEAVEN LOFT verloopt alles zoals gepland. We zijn volop aan het ringen. Toch nog enkele koppels die wat later met eieren kwamen, hebben nog geen jongen. Maar dat komt straks wel. Er werd maar kort voorgelicht en dat laat zich nu gevoelen. Hiermee wordt dan andermaal het bewijs geleverd dat de forme en de conditie bij duiven afhangt van DRIE grote Factoren : nl. de speling tussen LICHT en DONKER, de TEMPERATUUR (warmte) en de VOCHTIGHEIDSGRAAD op het hok....

lees het volledige bericht stuur uw reactie
 
 “Als het niet kan zoals het moet… moet het maar zoals het kan “
bericht gepost op woensdag 22 december 2010

Zoutleeuw : 22 december 2010
Het is even rustig in Blue Heaven Loft. Alle duiven zijn aan het broeden…Iedere dag hebben we wat kort geknipt stro ter beschikking gesteld. Een plezier toch om te zien hoe sommige duiven hier dankbaar gebruik van maken. Het heen- en weervliegen scherpt hun gezwindigheid aan en de weg naar hun thuis vinden ze nadien haast blindelings. Maar dat ijverig in de weer zijn en dat op- en  aanvliegen met strohalmen leert ons ook heel wat over het karakter en de gehechtheid aan het nest dat onze duiven aan het bouwen zijn. Goed uitkijken dus...

lees het volledige bericht stuur uw reactie
 
 Gebeurtenissen sedert half september
bericht gepost op vrijdag 10 december 2010

Laat me even opsommen en teruggrijpen naar wat er sedert half september (einde van het vliegseizoen) 2010 zich heeft afgespeeld in Blue Heaven Loft.

Na het microscopisch- en bacteriologisch onderzoek op alle duiven ben ik er even van door gegaan...

lees het volledige bericht stuur uw reactie
 
 

© 2004 Michel Vanlint
Michel Vanlint
Bogaerdenstraat 33 / 3440 Zoutleeuw
Tel: +32(0)475 75 79 58 / Fax : +32(0)11 69 66 78
Email : michel@vanlint.be
Nedstat Basic - Gratis web site statistieken
Eigen homepage website teller