Attention: you are now visiting the former Blue Heaven Loft website. This website is not active anymore.
Please click here to visit the NEW BLUE HEAVEN LOFT WEBSITE.
Opgelet: u bezoekt nu de voormalige Blue Heaven Loft-website. Deze website is niet meer actief.
Klik hier voor de vernieuwde BLUE HEAVEN LOFT WEBSITE.
Avertissement: Vous visitez maintenant l'ancien site de Blue Heaven Loft. Ce site n'est plus actif.
Cliquez ici pour ouvrir le nouveau SITE WEB BLUE HEAVEN LOFT.
 
 
 
 
 
 
     
     
 

 


 

 

 

in het Nederlands

en français in English in Deutsch in Chinese
 

« keer terug naar de weblog
 

 Wiens brood men eet, diens woord men spreekt...
bericht gepost op donderdag 1 november 2012

Mijn laatste nieuwsbericht lokte heel wat reacties los. Zo kreeg ik mails vanuit de U.S.A, Canada, Schotland en natuurlijk ook heel wat  uit verschillende Eurolanden. Allemaal met dezelfde vraag en verzoek om de naam te noemen van het alternatief voor ZOVIRAX, dat men normaal kan aanwenden bij een invasie van het Herpesvirus bij duiven. Eentje was er zelfs bij die zei :”Wanneer je “A” zegt moet je ook “B” zeggen.” Natuurlijk, zal dat ook gebeuren maar nu dus niet omdat het vliegseizoen toch voorbij is en men zijn toevlucht gerust kan nemen door “ZOVIRAX” aan te wenden. Ik wil namelijk geen stormloop ontketenen naar het in huis halen van een alternatief product om Herpesvirus te lijf te gaan. Blijkbaar is het toch een wereldwijd probleem aan het worden. Maar daarom wees gerust, jullie krijgen dat van mij beslist te horen en tijdig genoeg wanneer de noodzaak zich in 2013 opnieuw voordoet. Het is dus niet nodig om hier verder nog op aan te dringen en hier naar te solliciteren.
Een ander algemeen verschijnsel momenteel zijn vrouwen die de aandacht opeisen, niet alleen in de politiek maar ook in het bedrijfsleven steken ze hun kop uit. Komt daarbij dan nog die beoordeling van Hilde Sabbe, Redactrice van “HET LAATSTE NIEUWS” over het boek: “THE END OF THE MEN”, and the rise of women, een Bestseller geschreven door Hanna Rosin, een Amerikaanse journaliste. Deze laatste nu beweert stellig dat leiding geven stilaan maar zeker vrouwelijker wordt. Zij houdt zelfs vol dat vrouwen de crisis beter aankunnen en als klap op de vuurpijl voegt ze er nog aan toe , je gelooft het of niet ,dat vrouwen langzamerhand meer diploma’s zouden behalen en hierdoor er ook in slagen om zelf kostwinner te worden. Hilde Sabbe zegt echter in haar relaas dat het allemaal zo’n vaart niet gaat aannemen en dat wij, mannen ons vooral nog niet al teveel zorgen hierover moeten maken. Ook Paul Buysse Voorzitter van Bekaert, deelt min of meer deze mening als hij letterlijk zegt :”Geschikte vrouwen zijn zeldzaam.” Maar dat de emancipatie van de vrouw nog steeds evolueert kan men hieruit toch afleiden.

Het ideale product om winterkweek
te doen lukken, wij geven het samen
met 2 ml. allicine per liter drinkwater

Maar zien we eenzelfde verschijnsel ook niet bij onze duiven? Wie bijvoorbeeld dubbel weduwschap speelt, moet tegen wil en dank in ook toegeven dat een opgemaakte balans, op het einde van het vliegseizoen, in het voordeel van de duivinnen  uitvalt. En zoals men vrouwen de naam toebedeeld heeft van “HET ZWAKKE GESLACHT”, wijl ze er tegenwoordig alles aan doen om van deze naam af te geraken. Zo zien we dat onze duivinnen tot, nog niet zo heel lang geleden ,het onderspit moesten delven tegen hun gemaal, den Doffer. Maar nu, sinds een paar jaar kan en mag men gerust zeggen dat goedgetrainde duivinnen  doorgaans ook het pleit zijn gaan winnen op de zware Halve Fondvluchten en de eendaagse fond, in het nadeel dus van hun gemaal den Doffer. Men kan hier niet meer naast kijken. En meteen zijn de duivinnen, nu al, het Sterke geslacht in onze Duivensport geworden. We kennen melkers die,om deze reden dan ook, uitsluitend nog met duivinnen spelen. Hun doffers blijven thuis en moeten geduldig de thuiskomst van het vrouwvolk afwachten. Vroeger en jaren geleden was dat nog enigszins anders. Toen speelde men slechts sporadisch met duivinnen en dan nog op nest. Maar heden ten dage is onze duivensport zodanig geëvolueerd, dat men, mede dank zij het Dubbele Weduwschap, zowel duivers als duivinnen in het strijdperk is gaan jagen. En ja, op loodzware vluchten en bij ongunstige weersomstandigheden, ziet men doorgaans ook de duivinnen, in meerderheid, bij de Top tien op de uitslag. Ga dat maar even na…
Het enkel spelen met duivinnen heeft nog een ander voordeel. Het geeft de melker precieze aanduiding over de waarde van zijn wekelijks aan vluchten deelnemende duiven. Wie na het vliegseizoen kan kiezen uit en tussen dergelijke gespeelde duivinnen zal vlug ontdekken welk uitstekend kweekmateriaal hier voor handen ligt.
Onlangs las ik ergens nog dat erotische dromen meer zouden voorkomen bij vrouwen dan wel bij mannen. En dat is juist nu eens iets wat ik moeilijk kan geloven en aannemen.  Althans wat mij zelf betreft klopt dat niet. Want haast dagelijks krijg ik van mijn vrouw te horen :”Je denkt alleen maar aan duiven, seks, voetbal en slapen…en alle huishoudelijke zorg laat je  aan mij over.” Ik moet dat beamen. Mijn vrouw heeft altijd gelijk en ik gun haar dat ook. Want inderdaad, echt waar , ik houd van duiven. En seks is een must bij mij, staat vooraan in mijn verlanglijstje. Voetbal en slapen komen er gewoon bij om op adem te komen en mijn erotische dromen hun werk te laten doen, haast dagelijks, ja iedere dag. En of ik dan gelukkig ben? Ontegensprekelijk ben ik dat. Natuurlijk ben ik niet van gisteren en onderhoud ik mijn conditie omdat ik zeer goed weet dat een goede haan niet vet wordt.  

“Nieuwigheden voor het duivenhok”,
gezien op de duivenbeurs in Kassel

En zo pas nog maar zijn we terug thuis van Kassel, Duitsland, waar, een week vroeger dan normaal ieder jaar, de 23ste Internationale Duiven Exhibitie haar beslag kreeg op 27-28 oktober 2013. We hebben sterk de indruk dat er minder volk is komen opdagen dan bij de voorgaande edities.  Deels waarschijnlijk door de minder goede weersomstandigheden(de nacht voordien had het gesneeuwd) en deels ook door de momenteel in alle landen aanwezig zijnde crisis, die ook blijkbaar heeft toegeslagen in onze Duivensport. Er werd ook veel minder gesleurd met allerhande producten en toebehoren. Melkers die een stand hadden gehuurd om hun duiven aan de man te brengen, waren ontgoocheld en mistevreden. Een of twee duifjes verkopen op twee dagen beurs is werkelijk teleurstellend en zeker niet genoeg om alle gedane onkosten te dekken. Het positieve hieraan blijft toch wel dat er heel wat buitenlanders present geven bij deze jaarlijks weerkerende, goed georganiseerde manifestatie .En het geeft altijd groot genoegen om vertrouwde en gekende gezichten opnieuw te kunnen ontmoeten en te begroeten.
Wanneer je dit bericht te lezen krijgt is de maand november reeds begonnen. En je weet dat de vroege winterkweek eind november van start gaat. Om nu, met een gerust geweten en een aangenaam gevoel aan winterkweek te beginnen, raden we u aan om nog vlug een meststaal(5 op een volgende dagen te verzamelen) van je duiven naar een competente Dierenarts te brengen voor een onderzoek.  Op aanvraag kan deze laatste ook zorgen voor een verder, uitgebreider onderzoek door een erkend Laboratorium, gespecialiseerd voor duiven research.
Genoeg voor vandaag. Moeder de vrouw roept mij naar boven. En normaal moet ze mij geen twee keer roepen wat dan heb ik het de eerste keer zeker niet gehoord.
Tot binnenkort alweer, stel het wel en blijf gezond.

Uw dienaar

THE LOST SON 
 
 
  stuur uw reactie

« keer terug naar de weblog

 


© 2004 Michel Vanlint
Michel Vanlint
Bogaerdenstraat 33 / 3440 Zoutleeuw
Tel: +32(0)475 75 79 58 / Fax : +32(0)11 69 66 78
Email : michel@vanlint.be
Nedstat Basic - Gratis web site statistieken
Eigen homepage website teller