Attention: you are now visiting the former Blue Heaven Loft website. This website is not active anymore.
Please click here to visit the Blue Heaven Loft 2nd generation website of LINDA VANLINT.
Opgelet: u bezoekt nu de voormalige Blue Heaven Loft-website. Deze website is niet meer actief.
Klik hier om de vernieuwde Blue Heaven Loft 2de generatie website van LINDA VANLINT.
Avertissement: Vous visitez maintenant l'ancien site de Blue Heaven Loft. Ce site n'est plus actif.
Cliquez ici pour ouvrir le nouveau site Blue Heaven Loft 2ième génération site web de LINDA VANLINT.
 
 
 
 
 
 
     
     
 

 


 

 

 

in het Nederlands

en français in English in Deutsch in Chinese
 

« keer terug naar de weblog
 

 Waar een wil is, is ook een weg...
bericht gepost op donderdag 27 december 2012

Het is koud buiten, -5 graden onder nul (Celsius). Het is nevelig en het sneeuwt onophoudend. De zichtbaarheid bedraagt  nauwelijks 2 à 300 meter. Aan mijn voeten ligt Beijing, de immense hoofdstad van de Peoples Republic of China(PR China). Vanuit mijn Hotelkamer(KUNLUN) valt mijn oog op de CITYMALL aan de overkant van de Boulevard, en kan je een glimp opvangen van HET WESTIN HOTEL dat zich torenhoog verheft boven de stad. Wat verder op heb je dan HET LUFTHANSA SHOPPINGSCENTER. Sedert 1982 komen we hier al, minstens 1-2 of meer keer per jaar. We zijn dus vertrouwd met de omgeving en de veranderingen die zich de laatste jaren hebben voorgedaan. Je houdt het niet voor mogelijk, je kunt het u niet inbeelden hoe de Chinese Markt de laatste jaren enorme vooruitgang heeft geboekt. Het inrichten van de OLYMPISCHE SPELEN ligt zeker aan de basis waardoor de ganse infrastructuur van Beijing en omgeving een nooit geziene boost heeft gekregen. Wie het niet met eigen ogen heeft gezien kan zich deze veranderingen onmogelijk goed voorstellen. De invloed van het Westen heeft natuurlijk ook een zeer grote rol gespeeld bij deze ontwikkeling. Maar het gevolg is ook dat de prijzen, van wat noem maar op, niet meer te vergelijken zijn met deze van 15-20 jaar en meer terug. Maar deze verandering heeft ook meegebracht dat Chinese producten met het label ”MADE IN CHINA” gevoelig opgewaardeerd werden.

Uw dienaar, The Lost Son, in de P.R. CHINA
 

En ja, de duivensport in China is al lang niet meer het vroegere van wel willen maar niet kunnen. De sport die bij ons haar hoogtepunt voorbij blijkt te zijn, rijst hier, haast uit het niets, naar ongekende hoogte. “ONE LOFT RACES” zijn schering en inslag, en zeer populair. We hebben ook deze keer gebruik gemaakt van een uitnodiging om onder begeleiding een bezoek te brengen aan een dergelijk Hokken-Complex. Opvallend is en blijft de immense ruimte waar duizenden duiven kunnen worden in ondergebracht. Binst de dag verblijven de duiven aan de voorzijde van de hokken. Eén grote ruimte, zonder zitplaatsen, waar je kan van zeggen langs onder open en langs voren en boven niet dicht. Doch een open vloer in een sterke houten lat uitvoering  maakt het complex goed bewandelbaar. Voor lucht toevoer is hier dus wel gezorgd. Toch kan ik mij van de indruk niet ontdoen dat de duiven er niet piekfijn bijzaten. Ze leken me eerder stil en bovendien ook hongerig.  ’s Nachts echter kunnen de duiven wel naar een wat dieper gelegen ruimte waar zitplaatsen, in de vorm van honingraten zijn aangebracht en waar ook de latten bodem bedekt is met gevlochten matten (5cm dik) in stro. Deze matten verhinderen ’s nacht het opstijgen van koude en vochtigheid. Ze worden maandelijks opgestookt en vervangen door nieuwe. Alle duiven kregen een behandeling tegen de meest voortkomende ziektes als Paramixo en Pokken. Maar voor de rest wordt er weinig of niet naar omgekeken. Alles voor iedereen gelijk… Alleen de te laatkomers, de achterblijvers en geblesseerde duiven gaan naar een Quarantaine Afdeling waar ze dan wel Medicijnen krijgen toegediend, om na volledig herstel de ganse groep weer te gaan vervoegen.
Eigenaardig, maar in België zagen en  kregen we onlangs een zelfde verhaal te horen. Een niet onbekende Fondspeler had nieuwe hokken opgericht, eenvoudig in uitvoering en zowat een halve meter boven de begane grond. Georiënteerd naar het Z.Z.Oosten. Langs onder een vloer met houten roosters afgedekt. De voorkant gans open. De achterkant van hokken gans afgedekt met van geen wind doorlatende vlaggen. Het dak echter is dan weer optimaal in een uitvoering van geïsoleerde platen “SANDWICH PANEEL” die 30 centimeter overlopen langs voren en  wel minstens een meter langs de achterkant., Op dit hok werd in 2012 goed gespeeld op de Fondvluchten, vluchten dus die in het algemeen doorgaan in de beste en warmste periode van het jaar. We kunnen ons echter van de indruk niet ontdoen dat zulke hokken een ideale verblijfplaats zouden zijn voor duiven die wekelijks op de zware Halve Fondvluchten worden gespeeld. In 2013 weten we meer hierover want de eigenaar van de hokken heeft zijn ambities zowat verlegd naar vluchten tussen de 450 en de 630 kilometers.
Toch wensen we, deze brave man, veel succes toe in 2013…te volgen dus…
Een gans leven samen met en tussen duiven en grieten, van alle standen, op vijf Continenten, van verschillende Nationaliteiten, van alle maten en gewichten, van klein tot groot, allemaal gewikt en gewogen, goed of minder goed bevonden…allen hebben ze bij mij toch heel wat ervaring bijgebracht en nagelaten. En het is niet zonder heimwee dat ik dezer dagen aan hen terug denk… De strijd en het vuur woedt bij mij nog immer, de veroveringsdrang is weliswaar wat gemilderd, maar de Finesse waarmee een oude Doffer een jonge duivin het hof maakt is nog steeds aanwezig. Dat en nog veel meer was de kracht en de aanleiding die lonkt en  me dezer dagen voor de tweede maal binnen de drie weken
naar het Verre Oosten deed afreizen. En of ik nu spijt heb hierover?  Wat zou het, ik heb nooit spijt gehad tot hier toe van wat ik heb gedaan. Wel heb ik veel spijt over wat ik nog niet heb gedaan. Een daarom is het goed, voor ons mannen, dat het berouw pas komt na de zonde… Moest het anders zijn geweest dan zou er nu geen schrijnend gebrek zijn aan Geestelijken. Ieder zijn visie hierover natuurlijk… Maar wie al weldoende  rondloopt, wie geniet van het leven en daden stelt met wederzijdse toestemming, gaat niet vreemd en doet zeker niets fout, of zie ik dat verkeerd?

Voedingssupplementen, een zegen
voor onze duiven, het ganse jaar
door. Maar je moet ze wel in huis
halen en er gebruik van maken.

BLUE HEAVEN LOFT :
Terug thuis van zijn weggeweest, na een vlucht van meer dan 10 u vliegen bij nacht, met veel kopwind en turbulenties , zijn we onmiddellijk begonnen aan de voorbereiding die het  koppelen van de duiven voorafgaan. Moeder de vrouw had tijdens mijn afwezigheid de duiven bijgelicht en de overschakeling van rui naar kweekmengeling doorgevoerd. Straks gaan we eerst de doffers selecteren en een plaats geven in de Boxen en in het kweekhok. Opgedane ervaringen krijg je van ons verder in dit relaas…
20 december 2012 : Kweek- en voedsterduiven(een paar dagen later) liggen gekoppeld. Met boxen en het merendeel van de Doffers in hun vertrouwde omgeving, zijn de paringen vlot verlopen. Wijl ik hier mee bezig was en de duiven hun liefdesspel gade slaag, flitst mij een en ander door het hoofd. Nee, het is en was, ook bij mij niet, allemaal goud dat blinkt. Ook ik heb zwarte sneeuw gezien in mijn leven en vooral dat dan tijdens de beginjaren van mijn toch wel opmerkelijk avontuur in Taiwan, het Paradijs bij uitstek op aarde. Maar ik heb gevochten en van mijn leven gemaakt wat er van te maken was, ook met UPS en Downs. Maar de UPS zijn en blijven nog steeds de bovenhand behouden.,  God zij dank hiervoor. Voor je geluk moet je echt wel vechten en hieraan werken en alleen dat voor ogen hebben en wetende dat je de smid bent van je eigen geluk.
En mijn vrouw dan, weer zij dus…heeft er voor gezorgd dat het in- en uitvliegen en gewennen aan het broedhok zonder echte vechtpartijen is verlopen. Grit, piksteen en Vitamineralen zijn zowel in de nestbak als op de vloer aanwezig. We kiezen voor deze twee mogelijkheden omdat de duivinnen, eens goed gepaard, nauwelijks nog de tijd krijgen van de jagende doffer om buiten de woonplaats nog wat tot zich te nemen. Drinken is zelfs schier onmogelijk geworden. Let er maar eens op. De onderlinge na-ijver is hier natuurlijk niet vreemd aan. En het gescheiden leven van eind mei tot december heeft hier ook zeker zijn invloed op. Wie ons leest , weet intussen ook hoe we onze duiven koppelen? Geen compensatie kweek. Geen extreem grote doffers met te kleine duivinnen, indien niet anders kan, wel het omgekeerde. Wel zoeken we naar Combinatie geschiktheid. Blauwe doffers gaan samen met Blauwe duivinnen. Geschelpte, gehamerde(kras) doffers gaan het nest in met duivinnen van dezelfde kleur. Jarenlange studie hierover heeft bij ons aan het licht gebracht dat dit een voordeel oplevert.  Vooral bij de jongen duiven die hieruit geboren worden. De kleuren worden dieper en meer intenser. En eens dat deze duiven gespeeld worden en de top conditie nadert, kan je dat heel duidelijk merken. Het geeft je ook meteen een aanduiding over de gezondheid, waar in onze duivensport toch alles om draait…
We hebben beloofd om voor het jaareinde nog even bij u terug aan te kloppen. Wegens de feestdagen is deze bijdrage misschien niet zo uitgebreid, maar niet te min toch verhelderend.

Aan allen die mij onder ogen zien wens ik nog Zalige Kerstdagen en natuurlijk een Vrolijk en Gelukkig Nieuw Jaar met heel veel gezondheid hierboven op. Ook in 2013 zullen we trachten (iedere keer stipt) om bij u opnieuw aan te kloppen. Intussen stel het wel, geniet van het leven en de geboden kansen, maar blijf vooral gezond en optimistisch. Dat zijn de wensen van uw dienaar.

THE LOST SON 
 
 
  stuur uw reactie

« keer terug naar de weblog

 


© 2004 Michel Vanlint
Michel Vanlint
Bogaerdenstraat 33 / 3440 Zoutleeuw
Tel: +32(0)475 75 79 58 / Fax : +32(0)11 69 66 78
Email : michel@vanlint.be
Nedstat Basic - Gratis web site statistieken
Eigen homepage website teller