Attention: you are now visiting the former Blue Heaven Loft website. This website is not active anymore.
Please click here to visit the Blue Heaven Loft 2nd generation website of LINDA VANLINT.
Opgelet: u bezoekt nu de voormalige Blue Heaven Loft-website. Deze website is niet meer actief.
Klik hier om de vernieuwde Blue Heaven Loft 2de generatie website van LINDA VANLINT.
Avertissement: Vous visitez maintenant l'ancien site de Blue Heaven Loft. Ce site n'est plus actif.
Cliquez ici pour ouvrir le nouveau site Blue Heaven Loft 2ième génération site web de LINDA VANLINT.
 
 
 
 
 
 
     
     
 

 


 

 

 

in het Nederlands

en français in English in Deutsch in Chinese
 

« keer terug naar de weblog
 

 Het is niet overal kermis waar de vlag uithangt...
bericht gepost op donderdag 7 februari 2013

Tijdens het tweede weekend van 2013 zijn we even overgevlogen naar Budapest, in Hongarije. Hier werden de 83st Nationale Dagen van de Hongaarse Duivenfederatie gehouden en we waren er als gast uitgenodigd. Deze  manifestatie en exhibitie ging door in hetzelfde gebouwencomplex ( Syma Event Centre :8.000 m² groot)waar in 2015 de 34st Internationale Duiven Olympiade zal doorgaan van 28 januari tot 1 Februari. We zijn terloops even een kijkje gaan nemen en zagen dat het goed was.

The Lost Son in Budapest, Hongarije
vrnl. Istvan BARDOS, K.WIEDERMANN
en uw dienaar, The Lost Son,
tijdens de gala-avond
in BUDAPEST, HONGARIJE

Enorme mogelijkheid wordt hier geboden voor het inrichten van manifestaties gelijk deze van de Olympiade telkens onder het beheer van de FCI. En de Hongaren kennende, toch zij die voor de Olympiade de verantwoordelijkheid dragen, zullen niet nalaten om hier een succes van te maken. Istvan BARDOS, President van de Hongaarse Duiven Federatie en zijn gewaardeerde medewerkers zijn in staat en zullen ook alles in het werk stellen om de wensen van iedere deelnemer in vervulling te laten gaan. Alle ingrediënten immers zijn hiervoor aanwezig. En vanuit Brussel, met SN Brussels Airlines duurt de vlucht amper 1u. en 45 min.. Dat kan zeker niemand gaan inroepen als een beletsel  om niet deel te nemen aan deze duiven Manifestatie . Hongarije is een land met 10 miljoen inwoners en kan rekenen op nagenoeg 5.300 duivenliefhebbers. Persoonlijk heb ik kunnen zien dat de duivensport hier nog leeft en vooruitgang boekt. Het is een mooi land met heel wat interessante bezienswaardigheden.  En of wij hier gekend zijn? Eén van de persoonlijke lijfwachten van President Bardos kwam me oppikken in de Luchthaven van Budapest(eigenlijk klein in vergelijking met Brussels airport). Met een nieuwe luxueuze Audi  reden we even later weg uit de bovengrondse Parking, toen twee gewapende Agenten ons naar de kant toe dreven.  Controle allerhande. Toen het aan mijn beurt was om gecontroleerd te worden, was er een kort gesprek tussen de twee Agenten.  Een van de twee gluurde even door het raam van de zijdeur  en zei dan tot andere :” Niet doen, niet nodig, ik ken hem , dat is Michel Vanlint uit België…” Dan vraag je u soms toch wel af :”Hoe klein is deze wereld toch waarin wij allen leven?” Ik kende de man van geen haar of pluim. Hij mij wellicht via mijn website en mijn nieuwsberichten?  Toen ik wat later, bij aankomst in mijn Hotel, even naar huis belde , wou mijn vrouw niet eens geloven toen ik haar het hele scenario vertelde. Mijn vrouw is nu eenmaal zo ingesteld, ze gelooft ook niet aan fabels. Dat deed de H. Thomas ook niet want die moest ook eerst zien en pas dan kon hij geloven wat er zich had voorgedaan…Maar zo zie je maar.

Het aan U beloofde verslag over de 33ste Olympiade in NITRA (Slowakije) kan je zo lezen op mijn website : Nieuws vanop de Olympiade in Nitra (Slowakije)
Aan een samenvatting van het Veterinair Congres daar werk ik momenteel nog aan. Je krijgt dat van mij in mijn volgende bijdrage. Even geduld dus nog.
Het stoort me echt als ik na al die jaren ervaring in onze duivensport me geregeld nog steeds vragen moet stellen bij het doorlezen van de bijsluiter van het één of ander voedingssupplement. Jaren terug kregen we in de handel een innovatie.   Herinner je u nog de eerste gepreste duivenkorrel waaraan men de Omega 3-6-9  onverzadigde vetzuren had toegevoegd? Welnu, langzamerhand heeft men intussen ingezien dat zowel de Omega 9 als de Omega 6 vetzuren, normaal als supplement, slechts  in geringe mate of niet thuishoren in de voedingssupplementen voor duiven. Overlopen we samen nu eens wat we hierover kunnen terugvinden aan de hand van wetenschappelijk bewezen onderzoeken?
Omega 3  vetzuren zijn van zeer groot belang in onze huishouding en de voeding van onze duiven. Vooral bij de ontwikkeling en de groei  aan te prijzen.  Ze versterken het immuun systeem . Bevorderen het mentaal evenwicht  en zijn uitstekend voor de hersenen en ogen. Bovendien dragen de Omega 3 vetzuren bij tot de gezondheid van het hart en de bloedvaten door een verlaging van de bloeddruk. Ze zijn vooral te vinden in koolzaad, lijnzaad, walnoten, tarwekiemen, soja olie en in melk en eieren.
De Omega 6 vetzuren zijn wel rijk , smakelijk en een dagelijkse bron van essentiële vetten , maar ze hebben een dubbele koolstofverbinding . En deze omega 6 vetzuren bevorderen juist de ontstekingen en kunnen een grote rol gaan spelen bij de toename van allergieën . Ze veroorzaken ook een stijging van cholesterol. Een Israëlisch onderzoek toont zelfs aan dat borstkankercel groei  gestimuleerd wordt door een te hoge inname van omega 6 vetzuren .
En ten slotte zegt een Amerikaans onderzoek zelfs dat de omega 6 vetzuren in lab omstandigheden prostaatkanker tweemaal zo snel laat groeien.
Om te eindigen nog iets over de omega 9 vetzuren.  Ook hiervan staat vast dat ze de kans van hartziektes verhogen, zelfs bij een geringe inname hiervan. Ze zijn vooral terug te vinden in zonnebloemzaden.
Hopelijk geeft deze benadering je ook een juist zicht nu op wat duiven vooral nodig hebben en wat ze zeker als de pest kunnen missen.

BLUE HEAVEN LOFT :
Zoals gezegd hebben we onze vliegduiven gaan koppelen op 2 februari, O.L. Vrouw Lichtmis.
Voor velen misschien ouderwets, maar uit een ver verleden is ons bij gebleven dat de jongen,
hieruit geboren niet moeten onderdoen voor hun vroeger geboren broers en zusters. In tegendeel zelfs lenen ze zich goed om ,op nest gespeeld, aan de laatste nationale wedstrijden voor jonge duiven ,met succes, deel te nemen. Je hoeft hen zelfs niet meer te verduisteren, bijlichten kan je wel vanaf begin augustus. Deze jonge duiven zijn ook minder onderhevig aan de zo gezegde  jongenduiven ziektes.  Komt waarschijnlijk omdat ze geboren worden als de dagen al heel wat gelengd zijn en de temperatuur zelden  of niet meer onder het vriespunt daalt. Maar het is alweer zolang geleden dat we toch met Argus ogen gaan uitkijken naar wat deze jonge duiven er gaan van terecht brengen. Natuurlijk houden we u hiervan op de hoogte. We zien het wel…
Begin februari, de klein maand zegt men,  maar dat houdt ook in dat de cyclus niet meer tegen te houden is. Straks  komt de maand maart, voor heel wat melkers het tijdstip om met hun duiven  het pad op te gaan. Voor de winterjongen misschien nog wat te vroeg, maar voor de jaarlingen en zeker  voor de oude duiven  is de tijd aangebroken om ze opnieuw wegwijs te maken door ze verschillende keren weg te brengen en te lappen op afstanden die progressief de hoogte in kunnen (5-10-15-20 km.). Al doende wordt het vertrouwen weer gestimuleerd en wordt de Stress toestand terug afgebouwd.

Wie nog niet goed weet met wat een gemak men duiven kan in manden en wegbrengen moet maar eens een kijkje nemen bij de Firma Geraldy Kfz GmbH . Zie pamflet in bijlage.
En wie nog wat wil veranderen aan zijn hok kan dit ook verbeteren door de aanbreng van ATX platen. Zij zorgen voor wat meer gezelligheid en warmte zonder dat er een vermindering van aanwezig zijnde zuurstof optreedt.  Kijk maar even naar de bijgevoegde folder.
Beide aanraders zijn geen betaalde publiciteit. Wat goed is mag onder ogen komen van iedereen.  Aan jullie dus om er je voordeel uit te halen.
“LA COLOMBOPHILIE BELGE”, het Frantalig Duivenweekblad met een Internationale verspreiding hield haar LCB feest op 2 februari 2013. Weer eens groeide dit uit tot een Nationaal succes. Uit alle windstreken van België waren er melkers aanwezig. Walen en Vlamingen verenigd en veel kampioenen, klein en groot , werden er gevierd tot laat op de avond. De gezelligheid  was op peil, het eten was super . De aanwezigheid van Chinezen( meer dan 20 stuks) versierde de viering en zorgde voor de nodige ambiance. Tal van prominenten van onze KBDB, zowel Nationale-als Provinciale  Afgevaardigden waren van de partij. En zij zagen dat het goed was.
Voor ons is er maar één wens voor de inrichters van heel dit evenement : “Voortdoen  en verder gaan op de ingeslagen weg.” Wetende dat paarden die de haver verdienen deze gewoonlijk ook krijgen. Tot volgend jaar, bij leven en welzijn…
We zijn er terug, binnen twee weken. Blijf gezond intussen en geniet van het leven.
Dat doe ik ook, dagelijks als het kan…met volle teugen en waar de mogelijkheid zich voordoet.

Vanwege uw dienaar

THE LOST SON 
 
 
  stuur uw reactie

« keer terug naar de weblog

 


© 2004 Michel Vanlint
Michel Vanlint
Bogaerdenstraat 33 / 3440 Zoutleeuw
Tel: +32(0)475 75 79 58 / Fax : +32(0)11 69 66 78
Email : michel@vanlint.be
Nedstat Basic - Gratis web site statistieken
Eigen homepage website teller