Michel Vanlint only uses
the perfect system : BRICON



All pigeon info
on the web



De Belgische Reisduif

 

Blog in het Nederlands

Blog en français Blog in English Blog in Deutsch
 

« keer terug naar de weblog

bericht gepost op donderdag 14 april 2011

Keuzes maken… goed en wel…maar als je het ene kiest heb je het andere niet…
 

Witte Handschoenen : Het is een gewoonte van mij om bij de verzorging van de duiven witte handschoenen te dragen. Ik ben hiermee begonnen reeds van bij mijn terugkeer naar België, einde 2002. Waarom kan je u afvragen? Wel, dat ga ik je pas vertellen op het eind van dit verhaal. De meeste onder u hebben mijn DVD :”MICHEL VANLINT LIVE” bekeken en herbekeken. Geruime tijd heb ik geweigerd om in te gaan op meerdere verzoeken om een DVD te maken over mijn doen en laten op het duivenhok. Steeds heb ik dit afgewezen door te zeggen dat ik geen tijd had hiervoor en ook geen interesse. Maar toen is Jan Hermans en zijn ploeg gekomen. Jan is uitgever van het weekblad “DE DUIF”, het populairste duivenweekblad in Vlaanderen. Met Jan heb ik een jarenlange relatie, reeds van in de tijd toen hij nog zijn stukjes schreef in “DE DUIF” onder de naam van “KEMPENAAR”. En Jan was trouwens één van de eersten die me duiven aanbood toen in 1968 mijn duivenhok door brand vernield werd. Zo iets kan je normaal nooit vergeten. Dus kon ik Jan ook moeilijk weigeren. Weinige tijd later was de DVD een feit. Het is geen uitgave geworden met commerciële bedoelingen. Maar het werd wel echt een bestseller en nu nog steeds  is er geregeld vraag naar. Werd gedraaid in 4 talen en is te bekomen bij de redactie van het weekblad :”DE DUIF”.

The Michel Vanlint Video/DVD
Michel Vanlint Live !!!


Exclusive !!! Never showed before !!!

He did what nobody did before.....
winning 18 x 1st National
from 2003 till 2010!!

DVD or Video now available in :
Dutch, German, English & French
Orders can be placed at
www.deduif.be
www.herbots.com

More info

 

Ook bij onze Noorderburen was er een enorme belangstelling hiervoor. Zo kreeg ik op zekere dag toch wel een mail toegestuurd van een melker uit Noord Holland. Iemand die aandachtig mijn DVD had bekeken en er door begeesterd geraakte. Hij was zo geobsedeerd door het feit dat ik steeds witte handschoenen droeg als ik bij of tussen mijn duiven rondliep op het hok en er buiten. En hij wou nu absoluut weten waarom ik dat deed? Te weinig tijd om mijn correspondentie af te werken zorgde er voor dat deze mail onbeantwoord bleef. Maar een week later kreeg ik de man zelf aan de lijn. “Meneer Vanlint” zei hij,”kan en wil je me nu a.u.b. zeggen waarom je bij de verzorging van je duiven steeds met witte handschoenen rondloopt?” Ik ben iemand die wel informatie wil geven als erom gevraagd wordt maar bepaalde dingen en ervaringen zo maar niet te grabbel goeie. De man in kwestie bleef maar aandringen en uiteindelijk vertelde ik hem mijn geheim. Ik vroeg hem vooraf om er met niemand over te praten.”In geen enkel geval” weerklonk het aan de andere kant van de lijn.”Moet ik het u echt zeggen?” vroeg ik nog. “Natuurlijk”, zei hij met een wat verheven stem. “Wel” zei ik,”nu moet je eens goed luisteren” : “Kuisen, schrappen, met manden sleuren, hier en daar wat timmeren, het vergt allemaal veel handenarbeid. En als je dan nooit veel gewerkt hebt,zoals ik,dan worden je handen hierdoor wel vlug erg ruig en stroef. Bovendien vermindert het de gevoeligheid in je vingertoppen en dat is toch een zeer belangrijke factor. Hierdoor wordt het moeilijker om de spieren en de pluim kwaliteit van je duiven te controleren. Als melker toch een niet te verwaarlozen aspect. Voor mij zelf is er nog een bijkomende reden en zeker niet van de allerminste. Ik heb een jonge vrouw en die wil geregeld en uitsluitend gestreeld worden door als het ware fluweel zachte en gevoelige handen. Bij onze duiven is dat niet anders, zij zijn net hetzelfde als vrouwen ,hoe meer je ze streelt, hoe meer aandacht je ze geeft, hoe gedweeër dat ze worden.””Bedankt” zei de man nog,”ik heb het begrepen” en hij legde de hoorn op zijn telefoontoestel.Aan u beste lezer om je voordeel hieruit te halen….
Zo is er nog iets: “Natte zweethanden”: Ik krijg geregeld nog al wat duivenliefhebbers op bezoek, zowel uit Binnen-als Buitenland. Ze willen allen praten over duiven en van mij te weet komen hoe ik alles realiseer en in goede banen kan leiden. Mijn vrouw heeft er mij al zo dikwijls op gewezen dat ik wat meer mijn mond moet houden in plaats van steeds onomwonden te zeggen wat er te zeggen valt. Maar ik kan het niet laten…Zo gebeurt het telkens een bezoeker mij de hand drukt ik onmiddellijk weet en ook besef met wat voor een melker ik te doen heb. Nat aanvoelende , vochtige handen geven mij een negatief gevoel. Bij dergelijke melkers wordt het een enorme opdracht om een Top melker te worden. Ik zal je ook zeggen waarom. Als we een duif vastnemen kan je vaststellen dat ze voor 90% wat gaat wringen in je handen. Iemand nu met natte zweethanden gaat deze duif niet lossen, maar hij gaat ze wel pijn doen, en bij sommigen komen er zelfs wat pluimen los. De duif in kwestie onthoudt dit en zal zich bij een volgende beurt niet zo gemakkelijk meer laten pakken. De duif vreest in feite de handen van zijn meester. Iets toch wat ten zeerste vermeden zou moeten worden. Tegen melkers, opgescheept met dit probleem, zeg ik gewoonlijk : je moet hier iets aan doen. Er bestaat hiervoor een zeer eenvoudig middel. Jullie kennen toch allemaal het al oude talkpoeder dat moeder de vrouw gebruikt om de billetjes van de baby in te poederen? Wel, als je telkens, voordat je uw duiven pakt en onderzoekt, wat van dat talkpoeder in de palmen van je handen wrijft is dat probleem meteen van de baan en je duiven zullen er dankbaar voor zijn en je nadien ook hun aanhankelijkheid tonen. Voor je gedane inspanningen wordt je ruimschoots beloond, zeker weten.

Alweer een nieuw product : “RONI”(Regererating Oligosacharides Non ingested): het is een product ontwikkeld voor de gezondheid van de slijmvliezen van de bek, de keel en van het spijsverteringssysteem o.m. door het aanbrengen van een slijmtapijt van bijzondere koolhydraten o.m. oligosacchariden. Deze combinatie stimuleert het immuunsysteem en waarborgt een goede vertering. De samenstelling voedt de goede darmflora(saprofyten) terwijl de storende kiemen benadeeld(uitgehongerd) worden. Door hun tussenkomst in de stofwisseling zorgen de oligosachhariden voor een zure pH wat de opname van mineralen begunstigt. Ze zorgen ook voor snelle omzettingen naar vetzuren met korte ketens die gemakkelijk in het plasma opgenomen worden en zo een ideale energiebron voor de duif vormen. Eens hun werk gedaan worden ze quasi volledig en onveranderd uitgescheiden. Het is naar het schijnt een revolutionair middel dat zorgt voor een maximale uitbouw van het afweersysteem. Het wordt zowel gebruikt voor als na de vlucht. We zijn het momenteel aan het uittesten. Meer deskundige uitleg en wat we zien en waarnemen krijg je beslist van mij te horen in onze volgende bijdrage… En wees gerust…ook ik ben benieuwd om het resultaat te kennen. Tot binnenkort…

THE LOST SON

stuur uw reactie

« keer terug naar de weblog

 


© 2004 Michel Vanlint
Michel Vanlint
Bogaerdenstraat 33 / 3440 Zoutleeuw
Tel: +32(0)475 75 79 58 / Fax : +32(0)11 69 66 78
Email : michel@vanlint.be
Nedstat Basic - Gratis web site statistieken
Eigen homepage website teller