Attention: you are now visiting the former Blue Heaven Loft website. This website is not active anymore.
Please click here to visit the NEW BLUE HEAVEN LOFT WEBSITE.
Opgelet: u bezoekt nu de voormalige Blue Heaven Loft-website. Deze website is niet meer actief.
Klik hier voor de vernieuwde BLUE HEAVEN LOFT WEBSITE.
Avertissement: Vous visitez maintenant l'ancien site de Blue Heaven Loft. Ce site n'est plus actif.
Cliquez ici pour ouvrir le nouveau SITE WEB BLUE HEAVEN LOFT.
 
 
 
 
 
 
     
     
 

 


 

 

 

in het Nederlands

en français in English in Deutsch in Chinese
 

« keer terug naar de weblog
 

 De mooiste dingen ter wereld kan je niet aanraken, die voel je...
bericht gepost op donderdag 15 november 2012

De manier waarop onze duiven door de rui komen, mag je een wonder noemen. Verwisseling van alle dekveren, slag- en staartpennen vraagt natuurlijk van hen toch een enorme energie. Waar de rui zonder problemen verloopt kan men zeker zijn dat de conditie van de duiven optimaal is geweest, althans toch tijdens die periode.
In” BLUE HEAVEN LOFT” hebben de vliegduiven nog wat achterstand, de dekveren hebben ze praktisch allemaal vernieuwd. Het moment is nu aangebroken en je doet er dus ook goed aan om enkele grote slagpennen te verzamelen en bij te houden, voor het geval dat een van je favorieten een pen breekt, zij het bij het vechten voor het behoud van zijn territorium, of zij het dat zulks gebeurt bij een van de reis weerkerende duif. Wie dan wat slagpennen heeft bijgehouden kan aan dit euvel vlug verhelpen  door, een nieuwe ,gelijkend op de afgebroken pen, in te lijmen. Wie hier niet handig in is , vindt beslist iemand in de buurt die hiermee vertrouwd is. Opdat je favoriet over al zijn mogelijkheden kan blijven beschikken, is een dergelijke ingreep dus wel van belang. Hou er dus rekening mee  en wees vooruitziend.
Ook veel vrouwen hebben deze gave. Hoor maar eens toe : alweer is er een vrouw die haar beklag maakt over seks. Ze woont in een appartement met geluidsdoorlatende wanden. Ze kan hierdoor niet meer genieten van seks omdat ze vreest dat de buren het gaan horen. Dat is natuurlijk een probleem voor wie hiermee geconfronteerd wordt. Maar het antwoord van Seksuoloog Kaat Bollen, een specialist in Seks en Liefde , is hierover zeer duidelijk als ze zegt : “Stille seks kan ook heel intiem zijn.”  Wij mannen zien dat zo niet. Wij willen horen tot wat we allemaal in staat zijn. Wij willen precies het geluid beluisteren dat een vrouw uitstoot bij zulke taferelen, zolang het maar niets te maken heeft met “FAKEN”(veinzen). Want, geloof mij, er zijn echt wel veel vrouwen die hier een handje van weg hebben, zij doen alsof…

Na 20 jaar losbollig leven in Taiwan
vond ik mijn geluk! Met haar aan
mijn zijde voel ik mij geborgen, zij
zorgt voor rust, genegenheid,
vriendschap, waardering,
erkentelijkheid en liefde...
Weinig mannen die dat kunnen
en ook durven te zeggen...

Voor ons is dat genoeg om van de boot te stappen, na natuurlijk eerst onze lading gelost te hebben. Vreselijk vind ik dat echter en zoiets ontsnapt  zeker ook niet aan geen enkele Casanova. De specialiste, hierboven vernoemd, raadt gewoon aan om te wachten tot de buren van huis zijn. Dat kan soms lang duren en een man moet al zoveel geduld opbrengen. Als dat hier nog bij komt dan is dat toch wel een beetje van het goede te veel. Lust en goesting melden zich immers plots, ja soms onverwachts .Het is zonde als men hierop dan niet kan inspelen. De Seksuoloog ziet ook geen moeilijkheid als ze aanraadt om al eens op Hotel te gaan of te gaan Kameren. Bed and Breakfast zijn geschikte plaatsen hiervoor .Ze rijzen ook als paddenstoelen uit de grond. Zou er dan toch iets mislopen in onze samenleving, maar het is een trend die zich doorzet. En nu onlangs is ook Ashley Madison , een Canadees ,met zijn dating site op Internet verschenen. Hij is de man die buitenechtelijke affaires promoot. Second Love.nl, een Nederlands-Belgische site
volgde snel. Eenieder die even over zijn schouder wil kijken kan hier terecht. En het gaat zo’n vaart dat men reeds zegt dat het, Internet overspel ,in Vlaanderen doet boomen. Vreemd gaan zit dus blijkbaar in de lift en kan veel huwelijken redden. Eén van mijn vrienden verwoordt dat zo heerlijk als hij zegt :”Ik ga nooit vreemd want ik voel me overal thuis.”
Terug naar “BLUE HEAVEN LOFT” :
Mijn vrouw was weeral eens opgewonden en wees me andermaal op het gevaar van houten  eetbakken. Ik heb hier vroeger reeds wat over geschreven. En het past op dit ogenblik ook wel om hier nog even op terug te komen. Wie geregeld de granen met olie of andere voeding supplementen gaat bevochtigen en nadien droog maakt met Biergist of met een of ander mineraal mengsel moet toch wel oppassen. Na verloop van tijd worden de wanden van voederbakken waarin men zo’n mengsel strooit , een ideale plaats voor schimmel bacteriën. Wie dat niet tijdig ziet, zoekt voor problemen. Uitwassen, uitbranden is natuurlijk een oplossing. Maar slechts goed voor een beperkte periode. Vrij vlug doet dit probleem zich opnieuw voor. Zo wordt het een komen en gaan van gevaren. Iets wat nefaste gevolgen heeft op de conditie van kweek-en vliegduiven. Daarom hebben wij onlangs al onze eetbakken door nieuwe gaan vervangen. Vroeger hebben we die al een keer grondig beschreven. Het zijn houten eetbakken met hierin echter witte,plastiek, uitneembare bakjes.

De ideale voederbak: "HERWI”
voor een optimale hygiëne!

Wekelijks gemakkelijk te reinigen, liefst met heet water. Deze eetbakken zijn niet goedkoop. In Kassel op de beurs van Taubenmarkt, betaalden we 30 Euro het stuk voor een bak van 100 cm met een kleine-en wat grotere reservoir in wit plastieke uitvoering. De Duitser Hermann Wienekamp “HERWI” is de ontwerper van deze voorziening. En wie van hygiëne houdt kan ook in België hiervoor terecht bij de Firma Natural-Haspeslagh. Dit is geen publiciteit, wat goed is, is ook goed. Daarom, wie de kans heeft en de middelen om zo’n eetbakken in huis te halen,  zal zich veel minder zorgen hoeven te maken over het constant aanwezig zijnde gevaar dat een schimmelinfectie met zich mee brengt. Want deze komt er aan als een dief in de nacht en voor je het weet of beseft zijn alle duiven hiermee aangetast en besmet. En ik herhaal het dus, zo’n infectie is gemakkelijker te voorkomen dan wel te genezen. Oppassen dus…en zeker rekening hiermee houden.
TRICHOMONIASE :
Onlangs hebben we een blits bezoek gebracht bij een meer dan tachtig jarige duivenmelker in de provincie Antwerpen. Deze man had onze aandacht getrokken door zijn toch wel opvallende resultaten, behaald tegen een sterke concurrentie, op snelheid en Halve Fond.
Zonder ook maar één vraag gesteld te hebben is deze brave man beginnen te vertellen. Een non-stop verhaal van iemand met ervaring. Wiens duivenbestand(in wintertijd +-70 duiven)gedurende tientallen jaren geselecteerd werd op Trichomoniase en behaalde  uitslagen. De man gebruikt nog steeds zijn jaren geleden aangeschafte microscoop. Om de twee weken doet hij onderzoek. Duiven die Trichomonen hebben werden afzonderlijk en individueel behandeld. Maar wat stelde de man na enige tijd vast? Ondanks de behandeling werd het hem duidelijk dat het steeds dezelfde duiven waren die de besmetting kregen. En wat deed hij? Ieder jaar werden de duiven die aan Trichomonen onderhevig waren, opgeruimd, hierbij ook alle duiven die geregeld een rode keel vertoonden. Onder hen zelfs duiven met een paar eerste prijzen op hun actief. In zo verre dat zijn duiven nu vrij zouden blijven en zijn van trichomonen(dat beweert de man toch). De man was zo enthousiast, waarschijnlijk omdat hij voor het eerst nu ook iemand met ervaring en vooral met een luisterend oor over de vloer kreeg. Uit een nabij zijn living gelegen bergplaats haalde de man een grote, gesloten emmer te voorschijn. Zonder iets te zeggen nam hij het deksel van de emmer wijl hij me ondervragend aankeek als wou hij zeggen :”Dat is nu mijn geheim waarmee ik dag in dag uit mijn duiven gezond houd!” Dus ook vrij van Trichomonen, want dat wou hij me precies duidelijk maken. Wat we toen zagen? Een tot aan de rand met water gevuld reservoir(15l.) Hierin lagen wat in stukjes gesneden look en ajuin. Ik knikte instemmend. Hij wist dat ik het door had. En zonder verder nog een woord hierover te reppen, klikte hij het reservoir weer dicht en bracht het terug naar de bergplaats. Buiten dit brouwsel en wat appelazijn is hier niets anders in huis , voor de duiven dan toch niet, klonk het nog…We kregen nadien ook een paar duiven in handen. Ze zagen er uitstekend uit. Ze hadden droge ogen, krijtwitte neuzen maar vooral een prima gevederte dat ons , ongewild, deed denken en het gevoel gaf alsof  we met onze handen  wreven over vrouwen billen met een slipje over in een uitvoering van nylon, acryl of satijn.

“HERBIAL” een aanrader
bevordert het reinigen
van het lichaam!
voor een betere donsrui!
veel beter dan andere soepen,
maar wel veel beterkoop!

Moraal van dit verhaal :  Wat we gezien hebben bij deze meer dan tachtig jarige, toch wel succesvolle duivenmelker, zal bij veel van jullie weer vraagtekens doen rijzen. En ja, ik weet het, gezondheid is niet te koop. Maar is wel te beïnvloeden. De kracht van de natuur mogen we natuurlijk niet onderschatten. We hebben nu zelf gezien dat het mogelijk is om duiven gezond te houden op een eenvoudige manier. En op vitesse en halve fond met slechts een nacht korf is dat best mogelijk ook. Maar, en hierin willen we toch duidelijk zijn en ook consequent : wie wekelijks met dezelfde duiven speelt, met steeds twee nachten korf zal vaststellen dat de duiven, bij het begin van het seizoen,het goed doen, maar dat er na 6-7-8 weken(naargelang de verzorging) een terugval , een verzwakking optreedt als gevolg waarschijnlijk van een besmetting met trichomonen aan de basis. Wie dan niet uitkijkt en onmiddellijk actie neemt, krijgt de rekening wel gepresenteerd op het einde van het seizoen.
Mijn ervaring hiermee… het is niet te doen om van half april tot half september met dezelfde duiven wekelijks te spelen op vluchten tussen de 450 en de 625 km., zonder ook maar één keer een behandeling te hebben gegeven tegen trichomoniase. Wie hier anders over denkt speelt met vuur en zal, vroeg of laat, zijn standpunt dienen te herzien.
Een anekdote nog ter afsluiting  en ter bevestiging van dit alles :
Ongeveer 40 jaar terug was ik te gast bij wijlen Jules Rijckaert uit Sint Amandsberg bij Gent. Jules was een gekend en groot kampioen met heel goeie duiven. Ik moest toen bij hem zijn voor een reportage in “DE BELGISCHE DUIVENSPORT”, een duivenweekblad waarvan ik toen medewerker was. Wel ook deze Jules Rijckaert had de naam dat zijn duiven van zelf gezond bleven en dat hij, buiten het geven van zijn bekend Duiventhee mengsel en wat kaas hij nooit wat anders gebruikte om zijn lievelingen gezond te houden. Maar toen ik klaar was met mijn notities en hij ons(we waren met twee) langs de keuken naar buiten begeleidde, was me iets opgevallen. Ik liet mijn compagnon even buiten wachten en vroeg Jules even terug mee naar binnen te gaan. Waarom dan wel? Ik had opgemerkt dat naast zijn gasvuur een grote pot EMTRYL stond. Dus vroeg ik Jules naar tekst en uitleg. Hij was zo geschrokken dat hij stotterend zei :” dat is alleen maar voor mijn kiekens, niet voor mijn duiven.” Ik drong niet verder aan en ben dan gewoon weer naar buiten gestapt. In het naar huis rijden, toen ik alles nog eens even op een rijtje had gezet, werd het me duidelijk. Medische begeleiding  was in die jaren nog geen gemeen goed, maar de grote Kampioen Rijckaert had toen al wel een grote pot EMTRYL in huis. Hij, zoals ook Jan Grondelaers destijds, was zijn generatie 10 jaar vooruit.
En ja, spijtig dat Emtryl uit de markt verdwenen is, Toch in ons land. Het was een sterk en krachtig middel om Trichomonen bij duiven met succes te lijf te gaan.
Zo zie je maar dat je niet altijd veel moet praten of vragen als je maar op tijd en stond je ogen de kost weet te geven.
Rendez-Vous opnieuw binnen twee weken, tijdstip waarop duizenden duiven opnieuw gekoppeld gaan worden om aan de winterkweek te beginnen.

Stel het wel intussen, maar blijf vooral gezond.

Uw dienaar

THE LOST SON 
 
 
  stuur uw reactie

« keer terug naar de weblog

 


© 2004 Michel Vanlint
Michel Vanlint
Bogaerdenstraat 33 / 3440 Zoutleeuw
Tel: +32(0)475 75 79 58 / Fax : +32(0)11 69 66 78
Email : michel@vanlint.be
Nedstat Basic - Gratis web site statistieken
Eigen homepage website teller