Attention: you are now visiting the former Blue Heaven Loft website. This website is not active anymore.
Please click here to visit the Blue Heaven Loft 2nd generation website of LINDA VANLINT.
Opgelet: u bezoekt nu de voormalige Blue Heaven Loft-website. Deze website is niet meer actief.
Klik hier om de vernieuwde Blue Heaven Loft 2de generatie website van LINDA VANLINT.
Avertissement: Vous visitez maintenant l'ancien site de Blue Heaven Loft. Ce site n'est plus actif.
Cliquez ici pour ouvrir le nouveau site Blue Heaven Loft 2ième génération site web de LINDA VANLINT.
 
 
 
 
 
 
     
     
 

 


 

 

 

in het Nederlands

en français in English in Deutsch in Chinese
 

« keer terug naar de weblog
 

 Beter is het onrecht te lijden dan onrecht te doen...
bericht gepost op donderdag 9 augustus 2012

We hebben in onze vorige bijdrage beloofd één en ander te vertellen over het gebruik van Vitaminen en nog veel meer. In BLUE HEAVEN LOFT werd er, tot op heden, steeds gewerkt via het drinkwater. Deels door gemakzucht maar ook door het feit en de vaststelling dat onze duiven gemakkelijker wat opnemen via het drinkwater dan wel via hun eten.
Daar is nu verandering in gekomen. En zeker, als we Vitamines gaan verstrekken zal dit vanaf nu en ook in de toekomst gebeuren via het rantsoen eten dat de duiven toebedeeld krijgen.
De reden hiervoor is de volgende. Met mijn dochter Linda had ik hier over een vurig gesprek. Zij wees me er inderdaad op dat ook ik zelf wat voorzichtiger moet gaan omspringen met het overmatig gebruik van Vitaminen en Voedingsupplementen. Want zegt ze :” Iemand die gezond eet en drinkt zoals wij moet normaal gezien geen Vitamines bijnemen. We halen die immers uit de vele groenten en fruit die we dagelijks verorberen”. Nu moet je weten dat zowel mijn vrouw als mijn dochter beiden Vegetarisch zijn. Meer zelfs, ze eten geen vis, geen vlees natuurlijk, maar ook niets dat met dierlijke vetten is klaargemaakt. Ik heb het hier echt wel moeilijk mee gehad, maar uiteindelijk past men zich aan. Wie te veel Vitaminen tot zich neemt, vooral dan deze die niet via de natuurlijke weg zijn gemaakt, riskeert het bevorderen van kanker en dat is iets wat we echt wel best kunnen missen, ook al moeten we ons hiervoor  het een en ander   gaan ontzeggen. Dat leerde ze het afgelopen jaar aan de UNIV. En ze had zich blijkbaar goed voorbereid om mij zo kordaat met mijn neus op de feiten te drukken. Zo kreeg ik ondermeer onder ogen en te horen dat :

Voor een perfecte kweek
Onmisbaar tijdens het vliegseizoen

Vitamine A zeer belangrijk is voor ons zicht, de groei en onderhoud van onze huid. Bovendien speelt deze Vitamine A een rol bij de ontwikkeling van onze tanden,bindweefsel, skelet en ook de voortplanting. Dieren die geen Vitamine A krijgen verliezen zelfs hun eetlust. Eieren, vlees en zuivelproducten zijn rijk aan Vit.A. Ook groen bladgroenten, gekleurde  vruchten en groenten als wortelen, paprika’s zijn dat  .
 Vitamine B1 : Is belangrijk voor energie metabolisme.  Wordt gevonden in granen  , volkoren  brood, vis, vlees en melk.
Vitamine B2 : bevordert de gezonde groei en weefsel herstel. Ze helpt bij de vrijstelling van energie uit voedsel,  zorgt voor een gezonde huid en een gezonde productie van rode bloedcellen. Niet onbelangrijk voor onze duiven. Ze komt voor in granen, noten, melk, eieren, groenblad groenten en mager vlees.
Vitamine B6 : speelt een rol bij het onderhoud van een gezonde hersenfunctie. Ze zorgt voor de vorming van rode bloedcellen, afbraak van eiwitten en omzettingen van aminozuren. Je vindt ze in bonen, granen, noten ,eieren, vis ,vlees    En een gebrek aan Vit. B6 komt voor bij vrouwen die contraceptiva nemen en bij Alcoholici  .
Vitamine C.  : Is betrokken in het onderhouden van gezond bindweefsel en het helen van wonden. Ze vergemakkelijkt bovendien ook de absorptie van ijzer in de darmen. Bronnen zijn : sinaasappelen, pompelmoes  , citroen en vers fruit. Maar gekookte of gebakken aardappelen en diverse groenten bevatten voldoende Vitamine C. om in normale omstandigheden in de behoefte aan die Vitamine te voldoen. Een tekort aan Vitamine C. werkt vermoeidheid, zwakheid, pijn ter hoogte van de spieren, gezwollen gewrichten en gewichtsverlies in de hand. De Vitamine C behoort tot een groep van nutriënten  waaronder ook Vitamine E en B- Caroteen, die we antioxidanten noemen.  Mensen echter met een voeding rijk aan deze nutriënten hebben een lagere kans op coronaire aandoening en bepaalde kankers. Maar…trials met supplementatie van deze zuivere nutriënten waren niet in staat om een gunstig effect aan te tonen. 
Vitamine D :  is de minst toxische der vetoplosbare vitamines  . Ze heeft een hormoonachtige werking. Haar belangrijkste rol speelt ze bij de regeling van de plasma concentratie van Calcium en fosfor. Bij mensen met weinig blootstelling aan zonlicht is er behoefte aan Vitamine D. Een te kort hieraan  geeft een verhoging van risico voor Osteoporosis, hoge bloeddruk en hartziektes. Daar waar voldoende Vitamine D naar het schijnt 17 verschillende vormen van kanker kan voorkomen.  Bronnen : komt van nature voor in vette vis, lever en eierdooier. Maar 250 ml melk zou volstaan voor ons dagelijks rantsoen aan Vitamine D. Een gecombineerd supplement van Magnesium, Calcium en Vitamine D zou dan weer zorgen voor een sterk gebeente. En het is ook bewezen dat Vitamine D3 samen met Calcium breuken  en verslapping van postmenopauze gebeente vermindert.
Vitamine E : Bronnen : Plantaardige oliën zijn rijke bron van Vitamine E. Kan aanbevolen worden voor de preventie van chronische ziekte, zoals coronaire hartziekte of kanker.
Vitamine B 12 :  Is een water oplosbare vitamine die niet aanwezig is in planten. Maar wel te vinden is in lever, volle melk, eieren, oesters, garnalen, varkensvlees en kip.  
Foliumzuur : is dan weer noodzakelijk voor de productie van rode bloedcellen en komt voor in bonen, groenten, citrusfruit, fruitsap, granen, donkergroene groenten, gevogelte, varkensvlees, schaaldieren en lever.
Dat is het, in grosso modo   , wat studenten leren, via docenten  aan de Universiteit.
Hier recht tegenover staat dan weer een publicatie uit de U.K.  Zij toont aan, door proeven gedaan op meer dan 250.000 patiënten, dat zij die Selenium, Vitamine C en E innemen tot 67%  minder kans hebben om de meest gevaarlijkste ziekte van deze eeuw doorgang te laten vinden. Wetenschappers zijn er echter nog niet uit wat de oorzaak kan zijn van zo’n dramatische verlaging van dit risico. Ze denken echter wel dat de antioxidanten die de vrije radicalen neutraliseren , niet alleen aan de basis liggen hiervan, maar ook ons immuun systeem  stimuleren.
Conclusie : Ik ga mijn Vitaminen, Voedingsupplementen en antioxidanten toch maar verder blijven innemen, en dat, niettegenstaande het protest en het aangevoerde  bewijsmateriaal  van mijn dochter. Ben ik nu toch een ongelovige Thomas? Het kan. Toch voel ik mij goed en ga mijn levensstijl niet meer veranderen.
In BLUE HEAVEN LOFT is de rust weer gekeerd. We zitten volledig op schema. Het resultaat op Bourges Nationaal is U voldoende bekend. En we zijn blij om nog een kleine verbetering te kunnen melden voor wat de Nationale vlucht  uit Limoges voor jaarlingen betreft.(658 kilometers). We hadden maar liefst 22 duiven van de 28 ingezette  duiven op de uitslag in plaats van 18 U eerder vermeld.
Resten ons nu nog drie Nationale   vluchten . Volgende week is er Argenton Nationaal. Twee  weken nadien krijgen we La Souterraine en nog eens 2 weken later gaan we afsluiten met de laatste Nationale vlucht uit Gueret. Intussen en dat was na de Nationale vlucht uit Bourges, hebben we onze oude- en jaarduiven  te samen gelaten en een paar dagen later eieren ondergeschoven. De vluchten die nu nog komen zullen op nest worden afgewerkt…Je kan het aan de duiven zien, de hereniging van het gezin doet hen blijkbaar goed.  Maar we laten zo maar niet begaan. Twee maal per dag worden ze van het nest gehaald en moeten ze  naar buiten voor een training van een gans uur, en dat samen met de jonge duiven.  Dat is niet zo gemakkelijk, want nestduiven willen snel weer naar binnen  en gaan ook niet snel naar buiten. Hier moet je wel echt tonen wie de baas is zonder hun echter bevreesd te maken en het vertrouwen in de meester te doen verliezen. Maar met wat geduld gaat het wel…Veel melkers hebben wel goede ogen maar zien niet wat ze moeten zien op het hok.
We gaan het hierbij laten. Aan allen die mij lezen wens ik nog een goed en fijn einde van het vliegseizoen. Want binnen nog geen maand hoort ook dat weer tot het verleden. 
Nog veel succes toegewenst ondertussen.

Uw dienaar

THE LOST SON 
 
 
  stuur uw reactie

« keer terug naar de weblog

 


© 2004 Michel Vanlint
Michel Vanlint
Bogaerdenstraat 33 / 3440 Zoutleeuw
Tel: +32(0)475 75 79 58 / Fax : +32(0)11 69 66 78
Email : michel@vanlint.be
Nedstat Basic - Gratis web site statistieken
Eigen homepage website teller