Attention: you are now visiting the former Blue Heaven Loft website. This website is not active anymore.
Please click here to visit the Blue Heaven Loft 2nd generation website of LINDA VANLINT.
Opgelet: u bezoekt nu de voormalige Blue Heaven Loft-website. Deze website is niet meer actief.
Klik hier om de vernieuwde Blue Heaven Loft 2de generatie website van LINDA VANLINT.
Avertissement: Vous visitez maintenant l'ancien site de Blue Heaven Loft. Ce site n'est plus actif.
Cliquez ici pour ouvrir le nouveau site Blue Heaven Loft 2ième génération site web de LINDA VANLINT.
 
 
 
 
 
 
     
     
 

 


 

 

 

in het Nederlands

en français in English in Deutsch in Chinese
 

« keer terug naar de weblog
 

 Het is gelukt :”EEN DROOM DIE WAAR WORDT” in “BLUE HEAVEN LOFT”
bericht gepost op donderdag 22 augustus 2013

Opdracht volbracht… 11 Augustus : Het afgelopen weekend stond Nationaal ARGENTON (540Km) op het programma. De ganse vliegploeg en alle jonge duiven 2013 werden in de dans gegooid. Met fierheid en ook wel een beetje trots mag ik jullie zeggen dat mijn streefdoel voor 2013 :” Eén Nationale zege behalen” werkelijkheid is geworden. Onze “LILI”: 2007064-11 won met glans de 1 st Nationaal Argenton tegen nagenoeg 6.000 duiven. Haar schitterend palmares kan je rustig bekijken op bijgevoegde foto. Haar afstamming vind je in de bijgevoegde informatie. Deze overwinning verwekte heel wat emoties. De ontlading was dan ook groot. Beloond worden voor alle gedane inspanningen en opofferingen, dat doet iets bij een mens. Maar van waar zou de gekozen naam “LILI” gekomen zijn? Dat vertel ik nu meteen. Wel tijdens mijn 20 jaar lange verblijf in Taiwan leerde ik een beeld mooie griet kennen. Ze had een goedgelegen en druk bezochte Caféshop langs een van de drukste lanen in Taipei. Ze was wel kop en nek groter dan ik, maar het was liefde op het eerste zicht. Trouwens, een vriend, toevallig toen bij mij op bezoek , liet ook een oogje op haar bevallen. Haar naam was “LILI”.  En zoals dat altijd gaat in dergelijke omstandigheden kwam van het een het andere. Het leven is immers steeds een ononderbroken zoektocht naar liefdesgeluk.

pedigree - palmares

 

Maar vrij vlug stelde ik vast dat wat zij wou ik haar niet kon geven en dat wat ik wou, hierin kwam ze te kort. Samenhorigheid was dus uitgesloten. Op een dag, een hele tijd later, belde ze me toch nog. Ze had beslist om uit te wijken naar de States (VS) en ze vroeg me of ik niet mee wou. Ik heb haar toen  eerlijk geantwoord dat ik te veel hield van de Chinese keuken en werkelijk geen zin had om geregeld in Mac Donald een hamburger te gaan eten! Einde verhaal. “LILI” in Blue Heaven Loft is een van de duiven die meer dan 1.300 m/m doet. Ze had normaal onze eerst getekende moeten zijn. Maar een kleine onoplettendheid was genoeg omdat te verhinderen. Toen ik haar doorgaf aan mijn echtgenote vroeg ik haar om ze in het eerste vakje van de mand te steken. Maar mijn vrouw plaatste haar in vakje 6. Chinezen lezen immers nu eenmaal van rechts naar links. Ik stelde dat pas vast toen ik de duiven aanbood ter inkorving. Door  gemakzucht van mijnentwege om wijzigingen door te voeren, bleef ze onze nummer zes in de race. Desondanks ontgoochelde ze ons geenszins.

Ik heb al veel beleefd en zelf meegemaakt in mijn leven. Maar wat er zich nu voorgedaan heeft op het duivenhok van Blue Heaven Loft  is een nog niet geziene ervaring. Vroeger reeds vertelde ik jullie dat mijn test piloten (duiven van 2012, pas op het vlieghok gebracht begin september 2012) samen met de jonge duiven van 2013 zouden worden opgeleerd en gespeeld. Nu, even na de Nationale vlucht uit Bourges (27/7) zie en vind ik toch wel een robuste jonge duiver die er in slaagt om zich te laten versieren door drie dames, twee van 2013 en eentje van 2012. Al vlug kwamen er eieren maar het duurde wel enkele dagen om de aflossing bij het broeden in goede banen te leiden. Bij wijlen zaten er drie duiven op het nest. Eentje die de op nestzittende duiver liefkoosde en eentje die haar kop liet zwengelen tussen zijn poten en achterwerk. Of hij hiermee opgezet was ,kan je wel denken.  Maar stilaan groeide toch de jalousie bij deze dames onderling. Ze wilden, ieder afzonderlijk met de doffer op het nest zitten. Tot nog toe verliep dat min of meer ordentelijk, maar plots sloeg de jaloezie over naar nijd met vechtpartijen tot gevolg. Ik moest dus wel gaan ingrijpen. Vooral de jarige duivin wou meer dan normaal het nest delen met den Don Juan (Doffer). Maar dit was alles behalve naar de zin van de twee jonge duivinnen, die elkaar wel accepteerden, doch zich venijnig gingen opstellen tegen hun jarige nestgezellin. Ik moest herhaaldelijk tussen beiden komen om een gevecht in regel te verhinderen, door de eenjarige dame onder te brengen op een andere afdeling. Vraag was natuurlijk wat zoiets zou geven op de komende vluchten. Op Argenton wonnen ze alle vier hun prijs en een week later op de nationale vlucht uit Issoudun (486Km), zojuist gevlogen, deden ze dat nog eens over. Ik ga ze nu eerlang een graanjong steken en afwachten wat het zal worden. De Nationale vlucht uit La Souterraine (576Km) staat voor de deur en wordt dit weekend gevlogen.(24 Augustus e.k.) Deze Nationale vlucht werd door Blue Heaven Loft reeds tweemaal gewonnen. Een eerste maal met “ADONIS” : 1141085/03 en een tweede keer met “CHRISTINA” B06-2215116, tegen 17595 duiven. Misschien kunnen we dat nog eens overdoen? Wie weet?

De Nationale vlucht uit Issoudun is er eentje geworden voor snelle duiven. Als de eerste duif 1582 m/m doet dan weet je dat iedere deelnemer goed moet uitkijken of ze vliegen het hok voorbij en moeten dan hard gaan pompen, met zware tegenwind om langs achter de weg naar huis terug te vinden. We pakken 60 duiven binnen het uur, gaan hiermede toch nog 50% prijs maken. Maar gezien de meeste duiven zich hebben laten misleiden door de felle Z.Z.Westenwind, gaan we er alles aan doen om één en ander recht te zetten op de komende La Souterraine, die nu volgend weekend de 24/8 wordt gevlogen. We zien wel wat het wordt. Intussen genieten we nog volop van onze Nationale overwinning uit Argenton.

Tot besluit wil ik jullie nog wat onder ogen brengen, hebben we recent ergens gelezen.
Ondertussen kwam aan het licht ,(dat lazen we in de “Wereldatlas van Seksualiteit”) dat de Belg niet zoveel meer vrijt maar wel vaker vreemd gaat. Alleen Fransen en Italianen rijden nog massaler scheve schaats. Vandaar waarschijnlijk de daling van het geboortecijfer in ons land. Alhoewel dat ook te wijten kan zijn aan partners van hetzelfde geslacht die meer en meer gaan samen leven maar waarover een zeer bekende Russische Atlete zich onlangs liet ontvallen dat in Rusland dergelijke toestanden niet kunnen omdat bij hen jongens en meisjes, mannen en vrouwen samen wonen. Ik weet het ook niet meer, maar zo stond het echt onlangs nog te lezen in mijn dagelijkse krant.

Onontbeerlijk op het hok als er iets
misloopt met de ingewanden.

Nog dit : wees voorzichtig met het gelijktijdig toedienen van voedingssupplementen. Ik weet het, de geboden maaltijden tussen twee Nationale vluchten in zijn gering. Men is dus geneigd om een en ander samen in het water te doen en ook nog wat op het voeder. We hebben het zelf weer eens kunnen vaststellen. Duiven die na het eten en drinken beginnen te braken, het wijst op een te hoge dosis elektrolyten en aminozuren.  Vlug alles opruimen en naar zuiver water en graan overschakelen is de enige oplossing. Nadien PRODIGEST (HAP) laten drinken zorgt voor een vlug herstel en stofwisseling in de darmen waardoor de mest weer normaal wordt en het gevaar voor gevolgen hiervan worden uitgesloten. Trouwens wie meerdere voedingssupplementen samen in het drinkwater doet, moet zorg dragen dat alles goed wordt opgelost en gemengd alvorens het ter beschikking te stellen. Wij hebben hiervoor twee karaffen (zie afbeelding). Wij mengen eerst alles goed en gieten dan de vloeistof nog eens over in de andere reservoir. Pas ook op voor vloeistoffen die minder goed oplossen en een bezinksel in de drinkfontein achterlaten. Kleinigheden die grote gevolgen kunnen hebben. Het oog van de meester moet dat zien en hierover waken. Wij zijn er van overtuigd dat wie aandacht schenkt aan wat hier juist boven wordt aangehaald , er zijn voordeel bij  gaat hebben.

Het seizoen 2013 loopt naar zijn einde, toch staan er nog drie Nationale vluchten  te wachten die moeten worden gevlogen. Aan allen die mij lezen, wens ik nog een goed einde seizoen  en wie weet, ligt er ook voor u nog een Nationale zege in het verschiet. Daarvoor moet je echter wel deelnemen aan iedere geboden kans. Veel geluk nog en tot 3 september, dan zijn we er, bij leven en welzijn, terug. Dat is de inkorvingsdag voor de laatste nationale vlucht uit Gueret (573km). Tot dan…

Uw dienaar

THE LOST SON  stuur uw reactie

« keer terug naar de weblog

 


© 2004 Michel Vanlint
Michel Vanlint
Bogaerdenstraat 33 / 3440 Zoutleeuw
Tel: +32(0)475 75 79 58 / Fax : +32(0)11 69 66 78
Email : michel@vanlint.be
Nedstat Basic - Gratis web site statistieken
Eigen homepage website teller