Attention: you are now visiting the former Blue Heaven Loft website. This website is not active anymore.
Please click here to visit the NEW BLUE HEAVEN LOFT WEBSITE.
Opgelet: u bezoekt nu de voormalige Blue Heaven Loft-website. Deze website is niet meer actief.
Klik hier voor de vernieuwde BLUE HEAVEN LOFT WEBSITE.
Avertissement: Vous visitez maintenant l'ancien site de Blue Heaven Loft. Ce site n'est plus actif.
Cliquez ici pour ouvrir le nouveau SITE WEB BLUE HEAVEN LOFT.
 
 
 
 
 
 
     
     
 

 


 

 

 

in het Nederlands

en français in English in Deutsch in Chinese
 

« keer terug naar de weblog
 

 Na regen komt zonneschijn...
bericht gepost op donderdag 30 mei 2013

“BLUE HEAVEN LOFT” : Over stunten gesproken… We hebben het seizoen 2013 voorzichtig aangepakt. Niets geforceerd maar geduldig gewacht op het betere weer dat moest komen. En dat kwam er dus niet. Onze duiven vlogen een wisselvallige Soissons(198 Km.), maar met eind mei de Nationale vlucht uit Bourges in het vooruitzicht werden we uiteindelijk verplicht om onze duiven door te sturen naar Orleans(400Km.). Een gok voor velen, maar niet onoverkomelijk zoals je verder zult opmerken.

Orleans ging los om 9u.30, de weersomstandigheden waren ver van optimaal. De zon was niet van de partij, overwegend dus bewolkt met hier en daar een regenbui daarboven op. De eerste aangekomen duiven doen 1200 m/m. Wat betekent dat ze onderweg veel hindernissen hebben moeten overwinnen. Natuurlijk had ook ik angst voor de gevolgen en voor wat komen moest. Het ganse hok was mee en we speelden in feite wel met vuur. Maar hoe ongegrond stress en angst ook kunnen zijn, onze duiven speelden het klaar om als Paternoster bolletjes uit de lucht te duiken. We kregen nagenoeg 50 duiven thuis op nog geen half uur tijd. Het resultaat mag gezien worden en het behalen van 41 prijzen op 66 ingekorfde duiven(63%) laat het beste verhopen voor de eerstkomende nationale vlucht uit Bourges op 25 mei a.s..  Met één en andermaal voor ons een bewijs dat men met goed getrainde vogels heel wat risico’s kan nemen zonder grote gevolgen van dien.
En de week voor Bourges dan. Het weer dat echt niet mee wil. En trainen tussen de vlagen door, daarvoor  moet  men thuis blijven en zijn. Maar niettegenstaande die mogelijkheid aanwezig was, konden we echt geen weersverbetering vinden die ons moest toelaten om de duiven nog even weg te brengen naar 30-40 kilometers, zoals we dat wekelijks doen om het vertrouwen opnieuw aan te scherpen wat we toch een bijkomende stimulans vinden. Bovendien komen ze van deze vluchtjes al spelend thuis. De hokken en ramen blijven gesloten voor een 20 tal minuten. Je kunt u inbeelden wat een kermis het telkens is bij het weerzien van de wederhelft. Eens terug binnen worden ze opnieuw uit elkaar gehaald en gevoederd. De dag van de inkorving  gaan we iets of wat anders te werk. We zorgen er eerst goed voor dat alle duiven voldoende gegeten en gedronken hebben.  Nadien brachten we voor het eerst dit seizoen, de nestschotels terug op het hok., lieten de duivinnen vrij en zo mochten ze gedurende een 10 tal minuten als spelende kinderen genieten van het samenzijn. Eens duiver en duivin te samen in hun nestbak vertoeven, worden ze opgesloten. En weinige ogenblikken nadien  worden ze samen uit de nestschotel genomen en in de mand gezet. Mijn vrouw is hier handig in en in een minimum van tijd snapt ze de duiven beet en geeft ze aan mij door. Het aangekondigde slechte weer kon niet blijven duren…dus hopen maar dat ze zaterdag 25 mei tijdig los kunnen.  We kijken er naar uit.
Een lezer reageert op mijn bijdrage waarbij ik te keer ga tegen Lesbische duiven. Hij mailt me en schrijft dat zijn Lesbische duivinnen het best presteren bij hem. Ons antwoord hierop is kort. Bij wie enkel weduwschap speelt met duivinnen en de duivers dus thuis hun wederhelft laat opwachten bij de terugkeer van de vlucht, is het wellicht mogelijk dat Lesbische duivinnen het goed doen. In dat geval speelt het geen rol op welke manier het thuiskomend Lesbisch wijfje haar gevoelens en genegenheid, al dan niet toont aan haar Duiver. Wij, die dubbel weduwschap spelen(Duiver en duivin dus , samen wekelijks mee op dezelfde vlucht), wel in dit systeem passen Lesbiennes dus niet. Onze doffers zijn niet zo dom  om te beseffen dat hun eega aan de koele kant is en weinig belangstelling voor hem toont. Denk je dat , in zo’n geval, een duiver dan nog een speciale inspanning gaat doen om sneller thuis te komen?Geen sprake van. Een Doffer(op dubbel weduwschap gespeeld) vraagt een vurige duivin die hem liefkoost en boven op hem springt als hij in zijn nestschotel gaat liggen en roepen. Dat heten we motivatie waarvoor een Doffer het beste van zichzelf wil geven. Bij ons zelf ligt dat niet anders. Als je vrouw niets om je geeft, zich niets aantrekt van al wat je doet, onverschillig is voor je avances(liefdesverklaringen) en ze u bovendien geregeld ook afwijst als je seks wil hebben, ja dan rijzen er grote problemen, want hier komen beslist vodden van. En wedden dan dat een man van 10 keer negen keer zijn toevlucht neemt tot andere oorden. Een man die thuis geborgenheid, genegenheid en liefde mist, gaat dit toch elders zoeken. Mannen blijven jagers, wijl vrouwen ontvangen en steeds en meestal bereid zijn zich te laten vangen. En als de vrouw hierover dan haar ongenoegen  te kennen geeft, moet je maar eens antwoorden met :” Wil jij wel een man die ze op een ander niet willen?”
Succes verzekerd.
Zaterdag, Bourges Nationaal 25/5/2013: is gevlogen…
Het was werken dag geblazen. Met een veranderlijke wind, draaiend van O.N.O naar NNW. kon het niet anders of de vlucht zou een zware opdracht worden. Onze vermoedens werden waar toen de eerst aangemelde duiven hun thuishaven bereikten met snelheden even boven de 1100m/m. Voor “BLUE HEAVEN LOFT” weer vol verwachting als gewoonlijk : los om 09:05 u., was het duidelijk dat we voor 16u. moesten draaien(afstand 460.720km.) om Nationaal mee te doen bij de eerste top 100. We hadden 64 duiven in koers. Hiervan vliegen er minstens 38 stuks in de prijzen, nagenoeg 60%, met 7-8 duiven bij de eerste 100 Nationaal.
Nog niet zo slecht voor een oude man van 78, wiens duiven slechts voor de tweede keer dit seizoen, boven de 400 kilometers gingen. In OBRAFO werd het 3-6-7-10-14-15 enz. tegen 870 duiven.

"LAILA" van BLUE HEAVEN LOFT wint afgelopen
weekend op Bourges Nationaal:
12de Provinciaal tegen 1969 oude duiven.
Klik voor de pedigree van "LAILA"
Foundation Birds
in "BLUE HEAVEN LOFT"

 

Iets opvallend en opmerkelijk : het dispuut over azijn en andere verzuringsmiddelen in het drinkwater voor duiven. Een paar Wetenschappers hebben duidelijk een standpunt ingenomen over het gebruik van Azijn en andere verzuringsmiddelen in het drinkwater voor onze duiven. Tot heden toe werd Azijn en co.  steeds als heilzaam werkend aangeprezen.

Een must bij de huidige
weersomstandigheden.

Maar wat zegt de eerste van die Wetenschappers nu? Hij beweert dat Azijn en Co. In het drinkwater bij sportduiven integendeel juist E-Colli en Paratyfus bevorderen. De tweede bron is ook duidelijk en die zegt:” Men heeft altijd gedacht dat Azijn de uitbraak van Adeno en E-Colli kon voorkomen, maar dat blijkt dus niet aangezien er op ieder hok dit jaar uitbraken geweest zijn of nog zullen komen, wacht maar.” Tot heden toe is de juiste oorzaak hiervoor nog niet bekend. Ook wij, dat heb je in vorige bijdrage kunnen lezen, kregen dit jaar te maken met deze, toch wel niet gemakkelijk te behandelen ziekteverschijnselen. Alleen een juiste diagnose en behandeling, plus karig voederen met licht eten, kan hier de tij doen keren. We zijn echter ook  benieuwd om te weten hoelang het Herpesvirus gaat wegblijven want hier tegen hebben we oordeelkundig geënt.
Momenteel vliegen en trainen onze jonge duiven weer terug meer dan een uur per dag. En ja, ik weet het , ik ben er zeker van, als straks het weer wat gaat verbeteren, moeten ze de mand in….het is hoogtijd om ze grondig te gaan africhten.
We houden u op de hoogte, want na regen komt er altijd zonneschijn…
Nog een fijne dag en tot de volgende keer, want dan zijn we er weer, met onder andere een voor u gelezen tekst : “Nederlander ontwikkelt als eerste Viagra voor dames : Nieuwe Pil geeft vrouwen(meer) zin.”
Tot kijk

Uw dienaar

THE LOST SONBij BLUE HEAVEN LOFT zorgen de kraaien ervoor dat de sperwer wegblijft. Kijk maar...

  stuur uw reactie

« keer terug naar de weblog

 


© 2004 Michel Vanlint
Michel Vanlint
Bogaerdenstraat 33 / 3440 Zoutleeuw
Tel: +32(0)475 75 79 58 / Fax : +32(0)11 69 66 78
Email : michel@vanlint.be
Nedstat Basic - Gratis web site statistieken
Eigen homepage website teller