Attention: you are now visiting the former Blue Heaven Loft website. This website is not active anymore.
Please click here to visit the NEW BLUE HEAVEN LOFT WEBSITE.
Opgelet: u bezoekt nu de voormalige Blue Heaven Loft-website. Deze website is niet meer actief.
Klik hier voor de vernieuwde BLUE HEAVEN LOFT WEBSITE.
Avertissement: Vous visitez maintenant l'ancien site de Blue Heaven Loft. Ce site n'est plus actif.
Cliquez ici pour ouvrir le nouveau SITE WEB BLUE HEAVEN LOFT.
 
 
 
 
 
 
     
     
 

 


 

 

 

in het Nederlands

en français in English in Deutsch in Chinese
 

« keer terug naar de weblog
 

 Duiven en vrouwen? Ze hebben veel gemeen... Op het duivenhok...
bericht gepost op donderdag 31 oktober 2013

Pluimen en nog eens pluimen, we zien het graag en het is ook met genoegen dat we dagelijks de wandelgang voor de hokken stofzuigen. Goed voor mens en dier.
Wie onze raad heeft ingevolgd zal zeker vastgesteld hebben dat de rui onberispelijk en ononderbroken zijn verloop krijgt. Reacties van overal beamen ons standpunt dienaangaande.

ALLIMAX OLIEMACERAAT
GMP+
Rui-mengeling Super Subliem
Versele-Laga
AVIBAC-Stabilizer
Rhoenfried
Een 10-daagse kuur bij het
beëindigen van de rui en als
voorbereiding op de komende
winterkweek.

We zijn intussen overgeschakeld naar het gebruik van 100 % gestabiliseerde Allicine voor dieren, het voornaamste bestanddeel uit look getrokken en voorkomend in “ALLIMAX OLIEMACERAAT” (zie bijgaande afbeelding), op de markt gebracht door GMP+, en verkrijgbaar bij de betere Dierenarts.

Het is eenvoudig en gemakkelijk om toe te voegen aan het dagelijks rantsoen van Super-Subliem ruimengeling (VERSELE-LAGA),dat we in de late  namiddag aan onze gescheiden duiven voorschotelen. ’s  Morgens houden we het nog steeds bij onze zelf aangemaakte mengeling van zaden : 2 delen snoep, een deel P40 korrel, een deel Energy-corn I.C. (Colombine: VERSELE-LAGA), een deel Nutripower (Natural), een deel kempzaad, Vlaszaad plus een deel Dieet mengeling (Versele-Laga). Van deze totale samenstelling  krijgen de duiven slechts de helft van het rantsoen van wat ze ’s avonds te verorberen krijgen. Op deze manier wordt er geen honger geleden, worden ze niet te vet en schuiven ze ook gretig aan tafel bij iedere voederbeurt. We hebben onmiddellijk na de laatste Nationale vlucht alle vliegduiven gescheiden en ondergebracht op de hokken van de jonge duiven, waar ze ook via een ren, dagelijks, als het weer dat toelaat, kunnen genieten van weldoende zonneschijn. De hokken van waaruit de oude- en jaarduiven hebben deelgenomen aan de wedstrijden staan nu volledig leeg. Dat heeft ons de gelegenheid geboden om een grondige schoonmaak door te voeren. Vloeren, wanden en het plafond met schuiven, plus alle nestbakken kregen een flinke wasbeurt. Het gebruik van DETOL was hierbij een handige hulp.

Eens alles flink droog, mede door de brander en openstaande ramen en deuren, hebben we “AVIBAC-Stabilizer” van Rhoenfried (zie afbeelding)aangewend om alle reten, voegen , oppervlakken en mestbanden nogmaals grondig aan te pakken. Dit product is een ideaal Probiotica voor het duivenhok. Het neutraliseert alle schadelijke Bakteriën in het hok. Het zorgt tevens voor een goede bedekking met goedaardige Bakteriën, zodanig dat schadelijke kiemen niet meer de mogelijkheid krijgen om zich aan de wanden vast te hechten. We zijn zopas terug uit Kassel (Duitsland), waar de eerste Duivenbeurs van het winterseizoen, georganiseerd door het maandblad” TAUBENMARKT”, heeft plaats gehad.

Al was de opkomst bij aanvang bemoedigend, toch werd vastgesteld dat er standplaatsen onbezet bleven, en het viel ons op dat daar tussen ook zeer bekende firma’s waren die schitterden door hun afwezigheid. Opvallend ook was de ongewilde vaststelling dat het merendeel van de bezoekers een gezegende leeftijd had. De afwezigheid van de jeugd bleek schrijnend te zijn. Het doet bij ons het vermoeden rijzen dat er in de komende jaren ook in Duitsland een sterke terugval van het aantal leden zich zal voordoen. Ook minder buitenlandse bezoekers dan bij de vorige happenings. De economische crisis schijnt dus nog lang niet voorbij te zijn. Wat wel de hoogte inging was het aantal nieuwe producten die door fabrikanten op de markt werden gesmeten. Het wordt hoe langer hoe moeilijker voor een leek in de Duivensport om keuzes te maken uit al wat er wordt aangeboden. Er zijn momenteel niet genoeg maaltijden en drinkbeurten in een week om alle nieuwe producten uit te kunnen testen. En wees gerust, er is sinds alle herrie rondom verboden producten, een zeker voorbehoud ontstaan tegen al de nieuwkomers die nu pas op de markt hun intrede hebben gedaan. En volgens mij zal het zeker niet volstaan om de lijst van de verboden producten voor reisduiven uit te breiden als ook de controlerende Laboratoriums zich niet gaan bedienen van de nieuwe, voor handen zijnde technologie. Het prijskaartje hiervoor zou weleens duurder kunnen uitvallen dan verwacht en dan zijn we echt benieuwd hoe onze leiders van de KBDB hierop gaan reageren?

Iedereen die mij leest weet intussen wel dat duiven en vrouwen, voor mij twee begrippen zijn in het leven waarover ik met ervaring kan meepraten. Bij duiven is uitgemaakt en dat leert de ondervinding ons ook, dat duivers vlugger opgeven en gemakkelijk een moeilijke  opdracht niet tot een goed einde weten te brengen. Daar waar de duivinnen constanter zijn en ook heel wat meer kunnen verdragen op voorwaarde dat hun gezondheid super is.

Voor u tussendoor ergens gelezen. “Mannen gezien door de ogen van vrouwen.” De lust bij mannen is biologisch forser dan bij vrouwen, alhoewel de lust om te vrijen bij vrouwen ook niet onderschat mag worden..  Een goede relatie steunt bij aanvang op passie en conflicten om langzamerhand over te gaan naar een gevoel van veiligheid. Voor een vrouw moet een man niet alleen viriel zijn, hij moet vooral ook sensueel zijn. L.A.P., een bekende BV en schoonheid, lang geen domme griet (anders zou ze niet zo ver zijn doorgedrongen in het TV- programma van de Slimste Mens. Wel? zij werd onlangs geconfronteerd door een scheveschaats van haar echtgenoot. Maar daar waar haar vriendinnen eensgezind haar aanraadden om haar overspelige man te dumpen , was zij zich eerder haar eigen bewust toen ze zich het volgende liet ontvallen: “Ik veroordeel niemand om een fout, ook mijn man niet. Want vreemd gaan is geen misdaad, maar in verhouding wel een verkeersovertreding. Het is ook geen moord en dat is overal ter wereld een misdaad. Overspel niet!” “Dus ook niet van aard om de bruggen meteen op te blazen. Wel wordt toegegeven dat er een deuk is gekomen in de relatie en dat vraagt tijd”. Maar toch stellen we vast dat dit bij de meeste vrouwen anders is en dat ze in zulke gevallen valiezen pakken en wegwezen… Ik denk dat zij allen ongelijk hebben… Omdat mannen altijd jagers zullen zijn en  blijven. Dat hebben we immers van onze voorouders in onze genen en dat gevoel is niet zo gemakkelijk in bedwang te houden  Dus niet panikeren en zeker niet dramatiseren in zulke gevallen lijkt ons dan wel de juiste aanpak en oplossing Zo las ik ook  in H.L.N. dat sinds de opening van het Grootste Erotiek Warenhuis van Europa, dat seks gerief, anno 2013 vooral gekocht wordt door vrouwen(70%). En naar het schijnt, maar dat is ook zo, weet ik sedert lang, moeten vrouwen hun gekozen lingerie en speeltjes eerst kunnen voelen,ruiken en passen. Maar hierdoor worden seks en erotiek alleszins bevrijd van hun taboe en behoren ze nu ook tot de moderne lifestyle. Te vroeg geboren, kan je opwerpen? Te oud misschien om hier allemaal mee geconfronteerd te worden.? Niets van aan, want de wereld behoort nu eenmaal aan de durver toe. Een recente studie toont dan weer aan dat het merendeel vrouwen, ondanks de emancipatie er toch goedwillig mee instemt om de man hier ook  voluit mee van laten te genieten.

De wereld op zijn kop. Niet waar…wel de gewone gang van zaken. En wie niet mee is met zijn tijd zal steeds als sukkelaar door het leven moeten gaan. Wil jij dat? Ik in ieder geval niet.
Over duiven en vrouwen is bijlange nog niet alles gezegd.

We zijn er weer met nog veel meer tegen 14 november. Geniet van de komende verlofdagen en onthoudt dat het leven niet eeuwig duurt… Tot binnenkort

Uw dienaar

THE LOST SON  stuur uw reactie

« keer terug naar de weblog

 


© 2004 Michel Vanlint
Michel Vanlint
Bogaerdenstraat 33 / 3440 Zoutleeuw
Tel: +32(0)475 75 79 58 / Fax : +32(0)11 69 66 78
Email : michel@vanlint.be
Nedstat Basic - Gratis web site statistieken
Eigen homepage website teller