Blue Heaven Loft
only uses
the perfect system : BRICON



All pigeon info
on the web



De Belgische Reisduif

 

in het Nederlands

en français in English in Deutsch in Chinese
 

« keer terug naar de weblog
 

 Alles heeft zijn grenzen…
bericht gepost op donderdag 3 mei 2012

In 2011, tijdens de voorjaarsvluchten, kregen we onverwacht bezoek. Een Dierenarts uit Vlaanderen moest bij ons ergens in de buurt zijn en hij vroeg mij of ik even tijd voor hem had voor een gesprek. Als gewoonlijk was ik natuurlijk heel nieuwsgierig. We hadden het samen over alles  en nog wat. Ook over duiven, of wat dacht je?Want dat was het hoofdonderwerp. Voeding werd niet aangesneden. Over medicijnen en mijn ervaringen hiermee kwamen des te meer aan bod. En je kan het niet geloven hoe deze man van de Wetenschap schrok toen ik hem vertelde dat we nog nooit BAYTRIL(*) aan onze duiven hebben gegeven. Hij vroeg ons om uitleg en ons standpunt over Baytril hebben we dus nader toegelicht. We hebben op dit product steeds argwanend toegekeken. Ik ken wel het gebruik hiervan maar het is ons toch gelukt tot op heden om geen gebruik te maken van dit toch wel heel sterk Antibioticum. En nochtans weten we heel zeker dat bepaalde kolonies hier terecht of ten onrechte gebruik van maken. Zo krijgen alle bijgehaalde duiven steeds een kuur van 10 dagen met Baytril.  Het is een gewoonte geworden en hiervan wordt niet afgeweken. Nu voor duiven die bijgehaald worden kunnen we dit nog begrijpen dat men geen enkel risico wil lopen. Maar in volle vliegseizoen naar BAYTRIL grijpen is voor ons onverantwoord. Het lijkt ons op iemand die met een kanon om een mug wil schieten. Trouwens steekt resistentie de kop op  bij veel hokken die Baytril om de haverklap gebruiken. Het product werkt dus niet meer efficiënt en brengt eerder onheil dan wel genezing. Het enige pluspunt dat we kunnen vermelden is dat Baytril de darmflora niet aantast, hoe gering die ook is bij duiven.

Alleen op voorschrift te bekomen
bij de betere dierenarts
Op 1 mei ben ik van “DARK PLUS”
mengeling overgestapt naar
‘JUNIOR PLUS” mengeling
Stilaan tijd om “OPTIMIX”
te gaan gebruiken.

We hadden het ook over SOLUDOX(Doxycycline) en zijn heilzame werking bij de verzorging en de behandeling van de bovenste luchtwegen. Soludox is momenteel het best gekende product waarvan melkers zich bedienen, zeker bij het begin van het nieuwe seizoen. Maar zoals alle medicijnen voor-en nadelen hebben is dit ook het geval bij Soludox? Dit product is wel schadelijk voor de darmflora van de duiven en het is dus wel aan te raden hierzeker geen veelvuldig gebruik van te maken. Wij hebben nochtans wel Soludox gegeven aan onze vliegduiven, doch steeds in mindere mate. Wij zweren nog steeds bij SUANOVIL(spiramycine) als er problemen rijzen met de ogen en de koppen van onze duiven. De vloeibare Suanovil  die men kon bezigen voor een injectie is uit de handel verdwenen. Maar in poedervorm is Suanovil nog immer te bekomen, bij de betere Dierenartsen, doch ook weer en slechts op voorschrift. Zowat veertig jaar geleden waren we te gast bij grootmeester Jan Grondelaers uit Opglabbeek. Jan en ik konden samen tot in de klein uurtjes praten met mekaar over duiven. Ik was destijds ook de Bankier van Jan, van daar het ontstaan van onze relatie. Wel Jan gebruikte toen al Suanovil in poedervorm. Hij gaf dat aan alle vliegduiven, door het water gemengd, maar wel in een te hoge concentratie.  Met het gevolg dat als de duiven hiervan dronken ze een beetje suf werden en haast achterover vielen, steun zoekende op hun opengesperde staart. Het was in feite geen gezicht om aan te kijken maar al vlug kwamen deze duiven terug tot hun normale toestand. En of het werkte? De uitslagen die door Jan werden behaald spreken toch boekdelen. Maar nooit vergeten we dit voorval.
(*) DICORAL : is een goedkopere versie van Baytril.
Duivensport is reeds lang niet meer wat eten en drinken geven aan onze duiven. Er komt tegenwoordig veel meer bij kijken. Je moet voortdurend waakzaam zijn en blijven en vooral je ogen open houden. Vroeger heb ik al verteld dat we een basismengeling gebruiken en hieraan dan andere granen en zaden gaan toevoegen dit dan, naargelang de behoefte en het verbruik van Energy. Onlangs echter, we hadden enkele zakken van deze basis mengeling in huis gehaald. Bij aankoop viel het me reeds op dat het volume van iedere zak een stuk groter bleek te zijn dan bij de vorige afnamen. Uitwendig was er niets te bespeuren. We waren dus wel benieuwd om de inhoud te zien. En ja, ook hier op het eerste zicht bleek er niets aan de hand. Groot was echter onze verwondering toen we bij een tweede voedselbediening konden vaststellen dat er nog heel wat granen in de eetbak, onaangeroerd achterbleven. En ja, als ik zo iets zie dan is er paniek. Binnen de korstte keer had ik een afgevaardigde van de fabrikant aan de lijn. Hij luisterde aandachtig naar mijn relaas en beloofde me dit voorval te laten onderzoeken. Het was Vrijdag namiddag, juist voor het weekend. De brave man zat op dat ogenblik in Duitsland. Maar goed , na het weekend kreeg ik wel antwoord. Het probleem zou hem liggen bij de gebruikte cardy. Men is de gebruikte cardy gaan wegen en tot de vaststelling gekomen dat het gewicht een stuk lager lag dan normaal. Men was dus verplicht om meer cardy te gaan toevoegen om toch aan het voorgeschreven gewicht te komen. Van daar dus het wat bolliger staan van de geleverde zakken. “We zullen die resterende zakken vervangen”, zie de man aan de lijn nog, denkende dat hiermede alles zou opgelost zijn. Zo iets lijkt op het eerste zicht niet al te belangrijk. Wij echter vinden het vreselijk en ongeoorloofd, maar wat wil je er aan doen? Kleine oorzaken kunnen tot grote gevolgen leiden. Zo was er ook een zak kleine Cribbs mais, die einde mei verviel.  Dat zagen we pas toen we de zak via de lift naar boven brachten(Weeral een fout van ons). Wel ook deze mais korrel lieten de vliegduiven liggen tot het allerlaatste, ook dat is niet logisch. Dus opruimen en weg er mee…we mogen niets aan het toeval overlaten. Want het verschil zit hem in kleinigheden omdat winnen en verliezen heel dicht bij elkaar liggen. Wees dus alert!!
Vaststelling : Bij ons op de duivenhok speelt de godganse dag de radio, tamelijk luid( mijn vrouw is daar kwaad om en vraagt me steeds :”Hoor je niet goed”, wijl ze de geluidsknop
naar rechts draait. De duiven zijn hieraan gewoon en persoonlijk vind ik dat ze hierdoor beter en meer rusten. Je leest en hoort tegenwoordig nog al het een en ander? De VIPS doen momenteel er alles aan om te pronken met het aantal vrouwen waarmee ze de lakens hebben gedeeld. Wij zijn dan meer bescheiden en hoeven hiermede niet in de belangstelling te komen. Maar pijnlijke en doorgeschuurde knieën en ellebogen zijn wel de stille getuigen hiervan. En van middag hoor je dan op de Radio,( soms openstaande op Club FM, dan weer op JOE FM of op Radio 2), uit de mond van een moeder dat haar tiener dochters, zogezegd, hun slipjes vergeten aan te doen. De wereld is blijkbaar in verandering. Vroeger was de waterval een plaats, haast een burcht met een goed gesloten omheining. Het was een hele opdracht om bij de meest gevoelige plek van een vrouw te komen. Je moest eerst heel wat kledingstukken uit trekken of naar onder rollen. Nu is dat dus anders, nu kan je zo naar binnen rijden, zijn er geen obstakels meer. En het ergste komt nog : In het voorlaatste weekend kregen we nog wat anders onder ogen…We hebben het voor U gelezen en willen dat U niet onthouden. Het komt uit een weekend magazine dat als bijlage van het Dagblad verdeeld wordt aan alle abonnees. Onder Seks en relatie geeft een Therapeute, die zich specialist noemt in seks en liefde, tekst en uitleg:

“Mijn man en ik zijn 14 jaar gehuwd. Al geruime tijd ben ik ontevreden over ons seksleven. De penetratie duurt maar 15 minuten en dat was vroeger wel langer. Hoe meer ik erover klaag, hoe sneller het gaat. Wat kunnen we hieraan doen?”   Haar antwoord nu :
Je lijkt de vraag te stellen of je man aan vroegtijdige zaadlozing lijdt. Dat is niet zo. Een gemiddelde penetratie duurt 3 tot 8 minuten. Dus als je man een kwartier kan penetreren, dan is dat al lang. In je beleving is dat natuurlijk anders. Maar hoe meer druk je legt op je man, hoe sneller hij er is. En hoe minder druk er is, hoe minder hij het gevoel heeft dat hij moet presteren, en hoe beter het zal gaan. Als je niet tevreden bent, kan je je vragen stellen bij het voorspel. Ben je daar tevreden over? Wordt er genoeg tijd aan besteed? Is het spel van de verleiding af en toe aanwezig? Ik ben er van overtuigd dat je met een fijn voorspel ook tevreden kan zijn met een korte penetratie.   

Conclusie :  Vrouwen die onterecht niet tevreden zijn met de prestatie van hun man. Maar hoeveel mannen zouden er niet zijn die ontevreden zijn over de prestatie van hun vrouw? Hoeveel mannen zoeken een relatie buitenhuis omdat ze thuis eenvoudig niet meer aan hun trekken geraken of haast telkens op hun knieën moeten vallen om nog een partijtje seks te beleven? Het zijn steeds de problemen van de vrouw die worden beschreven en waaraan zo’n magazine alle aandacht besteedt. Wat mannen overkomt en hoe zij zich gevoelen die, zelfs met hun geweer geladen en in aanleg, gewoon worden afgewezen? Drogredenen zijn er dan bij de vleet en hier weten vrouwen, ongevraagd, gretig gebruik van te maken : “ Van avond niet Schat!”

Nog vlug wat over BLUE HEAVEN LOFT : De vliegduiven hebben Momignies (110 km) en vandaag 29/04/2012 hebben ze  Nanteuil(+-250Km) afgehaspeld. Begin mei , namelijk op zaterdag de 5de  staat er immers de eerste Halve Fondvlucht op het programma(376Km) en deze willen we niet missen. Ze zijn er klaar voor… En begin mei, als het weer dit toelaat gaan we met de jongen op stap, dagelijks als het kan, want we willen er ook bij zijn als straks en dat is 19/20 mei het seizoen voor jonge duiven wordt aangesneden. We zijn echt wel benieuwd wat het worden zal.
P.S. : Dank nog aan al diegenen die ons een mail stuurden in verband met het verzoek(oude spullen die verband hebben met onze duivensport) van onze Chinese vriend. We verzamelen nu al deze info en verzekeren je een antwoord van zodra onze aanvrager weer in het land is.
Aan allen die mij lezen : Stel het wel intussen, blijf gezond en maak er een schitterend duiven seizoen 2012 van….

THE LOST SON



 
 
 
  stuur uw reactie

« keer terug naar de weblog

 


© 2004 Michel Vanlint
Michel Vanlint
Bogaerdenstraat 33 / 3440 Zoutleeuw
Tel: +32(0)475 75 79 58 / Fax : +32(0)11 69 66 78
Email : michel@vanlint.be
Nedstat Basic - Gratis web site statistieken

Eigen homepage website teller