Attention: you are now visiting the former Blue Heaven Loft website. This website is not active anymore.
Please click here to visit the NEW BLUE HEAVEN LOFT WEBSITE.
Opgelet: u bezoekt nu de voormalige Blue Heaven Loft-website. Deze website is niet meer actief.
Klik hier voor de vernieuwde BLUE HEAVEN LOFT WEBSITE.
Avertissement: Vous visitez maintenant l'ancien site de Blue Heaven Loft. Ce site n'est plus actif.
Cliquez ici pour ouvrir le nouveau SITE WEB BLUE HEAVEN LOFT.
 
 
 
 
 
 
     
     
 

 


 

 

 

in het Nederlands

en français in English in Deutsch in Chinese
 

« keer terug naar de weblog
 

 Ik wil... ik kan... ik doe het...
bericht gepost op donderdag 29 november 2012

Als alles blijft zoals reeds aangekondigd, krijgen we in 2013 14 Nationale vluchten op de Zware Halve Fond. Dat zijn voor ons (BLUE HEAVEN LOFT) meer dan dertig kansen om een Nationaal te winnen.
Van daar ook de aanhef van deze bijdrage… Geen gemakkelijke opdracht, alles moet zowat mee zitten, maar deze aangeboden kansen bieden heel wat mogelijkheden. Ik ben geen helderziende, ik wil niet vooruit lopen, maar ik ga er toch voor. Het wordt een zware opdracht, ik weet dit maar al te goed. Maar we hebben toch wel een voordeel dat onze oude – en jaarduiven geselecteerd zijn om wekelijks een vlucht te verteren tussen de 450 en de 625 km. We gaan dus zeker deelnemen en de kansen grijpen.  Met een vaste wil en overtuiging om in 2013 nogmaals een Nationale vlucht op onze naam te kunnen schrijven.. Wie leeft zal zien…

Nieuw op de markt!

Ondanks de vele raadgevingen uit alle hoeken zijn er nog steeds melkers die niet goed weten hoe ze het kweekseizoen moeten starten. Precies of ze van planning nog nooit gehoord hebben. Zo kreeg ik de dag voor de Nationale dagen van de KBDB, ’s morgens, bij het ontbijt nog een telefoontje van een vrouw. Ze sprak Frans. Haar echtgenoot was duivenmelker, vertoefde momenteel nog in het Ziekenhuis, maar mocht in het komende weekend naar huis. Haar man had toch wel de volgende vraag. :” Kan ik mijn duiven nog behandelen tegen Paratyfus?”  Hij wou gaan koppelen op 24 november en had alleen maar een kuur tegen Trichomoniase doorgevoerd. Vermits hem toen slechts een 10 tal restten voor de aanvang van zijn winterkweek, hebben we aangeraden, om ofwel de koppelingen met een maand te verdagen en ofwel de behandeling te laten uitvoeren als de duiven op eieren zitten. Uit het gesprek met zijn vrouw kwam aan het licht dat hij , tot op heden, nog geen Paratyfus op het hok had gekregen, maar dat hij zijn duiven, in het voorjaar van 2012 hiertegen wel behandeld had. Het beste voor deze man is natuurlijk nu om toch de kat uit den boom te kijken en misschien toch nog vlug een voorbehoedende kuur , via het drinkwater, met Emdotrim te doen. En dan pas een enting te laten uitvoeren eens dat de duiven op nest zitten. En geloof me vrij, duiven lijden hieronder, vooral als de enting gebeurt met een dode entstof als deze van Colombovac  PT van Pfizer.  Wees er echter zeker van dat duiven die na de enting hun nest verlaten en hun eieren laten liggen, aangetast zijn door Paratyfus. Een vingeraanwijzing …Opletten is dus geblazen.
Tijdens de Nationale Dagen van de KBDB toch wel iemand tegen het lijf gelopen die het niet eens was met onze visie over de bestrijding van Trichomoniase. De man zei me, langs zijn neus weg :”Je gaat, vroeg of laat, je visie moeten wijzigen.” Onmiddellijk wou ik steigeren maar kon me gelukkig en tijdig nog beheersen. Voor mij stond een tweede Jules Rijckaert… dat wou ik hem ook gaan zeggen, maar wijselijk heb ik dat niet gedaan . Ik liet de man in zijn wijsheid…het is trouwens eenieders goed recht om er een andere mening op na te houden.
Spijtig echter dat de omstaanders , die dat gehoord hebben uit de mond van deze goed presterende melker, hierdoor op het verkeerde been werden gezet. Maar hieruit blijkt weer eens duidelijk dat alles wat blinkt nog geen goud is… In BLUE HEAVEN LOFT worden alleen maar logische beslissingen genomen, gebaseerd op feiten.
Kritiek leveren is gemakkelijk, maar als het kan wil ik toch liever positief- dan wel negatief nieuws horen. Vroeger heb ik ook al eens  aangekaart en in vraag gesteld waarom je in Belgenland al je behaalde uitslagen voor deelname aan de Olympiade reeds moet doorsturen aan het Secretariaat van de KBDB voor uiterlijk 15 oktober van het lopende jaar?
Daar waar dit kan en mogelijk is bij onze buren in Nederland tot 3 december. Een hemelsbreed verschil toch? En ja, iemand die speelt tot half september moet zich altijd haasten om deze klus  en berekeningen uit te voeren tegen de voorop gestelde datum. Wie na een druk seizoen wat stoom wil aflaten, vergeet dikwijls de deadline om de uitslagen uit te pluizen om in aanmerking te komen voor een plaats bij de Olympiade duiven. Misschien kan men naar de toekomst gericht hier ook rekening mee gaan houden, nu men toch geneigd is om drastische maatregelingen en hervormingen door te voeren?

Op veel plaatsen
met succes aangewend.
In België verkrijgbaar bij
dierenarts Raf HERBOTS
tel. +32 (0)475 24 65 89

“BLUE HEAVEN LOFT” :
Mijn vrouw die nu ook de vliegduiven onder haar hoede heeft tijdens mijn afwezigheid, belde mij op toen ik nog in Oostende vertoefde voor de Nationale dagen van de KBDB.  Ik hoorde het, ze was een beetje in paniek, want ze had terecht opgemerkt dat een jaarling duiver op het vlieghok er zo maar bij liep, toen ze de duiven voederde. De duif in kwestie, met een behoorlijk palmares, kwam niet naar beneden om te eten. Bij nader onderzoek bleek dat deze duiver wel een volle krop water op had. Toen ze de krop van deze duif ledigde kon ze een onbehaaglijke reuk waarnemen. Ze vroeg mij wat ze nu moest doen?
De duif in kwestie had ze intussen reeds naar beneden gebracht en geïsoleerd in een van de hiervoor voorziene nestbakken waar we gewoonlijk duiven , die iets mankeren, in quarantaine brengen voor enkele dagen. Natuurlijk ken ik dat verschijnsel…ondanks de duif nog goed in het vlees zit kan de dood snel toeslaan. Het gaat dus allemaal zeer vlug. Eigenaardig genoeg dat dit verschijnsel zich voordoet telkens met één individu. Redding is slechts mogelijk dank zij een vlugge ingreep. Het eerste dat we doen is deze duif vrij maken van alle parasieten. Dat gebeurt met een pil tegen Trichomoniase  samen met een pil tegen Coccidiose, vier uur later krijgt de duif dan nog een pilletje tegen de wormen. Twee keer per dag spuiten we rechtstreeks in de krop een oplossing  van  “ ADENO-COLI” van onze Dierenarts Raf Herbots. Te gelijkertijd steken we deze duif ook nog een lepeltje “NUTRI-POWER” van Natural  op. De toestand blijft in de meeste gevallen ongewijzigd, niet beter, maar het verergert ook niet. Dus gaan we over tot een behandeling tegen Stafylokokken, Steptokokken(beiden veroorzaakt door een bacterie) en het Circovirus. Gedurende twee ,drie dagen gebruiken we hiervoor “CLAVUBACTIN”, op voorschrift te bekomen bij je Dierenarts, we geven een half pilletje telkens en dit twee keer per dag. Zie je na twee dagen geen noemenswaardige verandering optreden, wat hoogst uitzonderlijk is, moet  je stoppen met deze behandeling. Rest dan nog een allerlaatste ingreep : “ZOVIRAX” pillen : 3 x per dag ¼ pilletje…Je zal zien dat de duif nu vlug  aan beternis toe is. Het kwaad is voorbij en de duif in kwestie wordt weer mooi en levendig als van te voor.
Conclusie : het is goed om voornoemde producten in huis te hebben, in het geval dat je met dit onheil geconfronteerd wordt. Voor een Medisch onderzoek kom je dan gewoonlijk te laat. En ja, ik weet het : melkers die een streng regiem toepassen , laten zo’n duif gewoon van het hok verdwijnen, opgeruimd staat netjes. Maar wie van duiven houdt, mijn vrouw is er zo een, stelt alles in het werk om zulke duif nog te redden. En ik moet zeggen,meestal slaagt ze hierin ook. Maar soms is een dag van onachtzaamheid(onopgemerkte toestand) genoeg om alles in de war te sturen. En wat je dan ook nog doet, niets baat nog.
Veel melkers worden hier ook mee geconfronteerd maar durven er vaak niet over praten.
Vergeet echter niet dat wie snel reageert de tij ook spoedig kan doen keren…en dat moet toch steeds de bedoeling zijn. Heel lang geleden zelfs zei Van den Hoek, de promotor van graan en water : “Als morgen mijn beste kweker ziek wordt, ga ik er vandaag nog mee naar de Dierenarts. “ Is dat dan geen klare taal?
 Besluit :  Een goeie melker moet de gave hebben of aankweken om de meest voor de hand liggende dingen te constateren. Wie hier naar handelt, mag gerust zijn : dat zal hem geen windeieren leggen.
We gaan het hierbij laten. We horen en vinden elkaar weer over twee weken.
Tot zolang dan. Blijf gezond intussen…

Uw dienaar

THE LOST SON



 
 
 
  stuur uw reactie

« keer terug naar de weblog

 


© 2004 Michel Vanlint
Michel Vanlint
Bogaerdenstraat 33 / 3440 Zoutleeuw
Tel: +32(0)475 75 79 58 / Fax : +32(0)11 69 66 78
Email : michel@vanlint.be
Nedstat Basic - Gratis web site statistieken
Eigen homepage website teller