Blue Heaven Loft
only uses
the perfect system : BRICONAll pigeon info
on the webDe Belgische Reisduif

 

in het Nederlands

en français in English in Deutsch in Chinese
 

« keer terug naar de weblog
 

 Wie vandaag prat gaat om een overwinning van gisteren zal niets hebben om morgen trots op te zijn…
bericht gepost op donderdag 17 mei 2012

Het was Vrijdag ochtend, de zon scheen al vroeg en er was geen enkel wolkje in de verste verte te bespeuren. De oude duiven en jaarlingen waren gisteren al ingekorfd voor een vlucht uit TOURY( 373 Km.) vandaag zouden we dus met de jongen van 2012 op stap kunnen gaan. “Gaan we doen” zei mijn vrouw, wijl ze in haar blauwe overal kroop en ik toekeek en knikte dat het goed was. Op een twee drie had ik ook al mijn overal aangeschoten, een dagelijks terugkerend ritueel. Onze duiven zijn hieraan gewoon en schrikken dus niet. Dat doen ze wel als ik al eens zonder die blauwe kiel op de hokken kom, gewoon voor een inspectie. Om te zien of de uitwerpselen nog wel normaal zijn. Ook al een keer om de luchttoevoer te regelen of anders om de temperatuur en de vochtigheidsgraad even onder ogen te nemen en desnoods bij te stellen . Dit laatste gebeurt regelmatig omdat we veel belang hechten aan een gezond klimaat in een droog en aangenaam milieu.

Uitstekend voor de luchtwegen
Duiven drinken het ook graag

Slechte weersomstandigheden zorgden er voor dat de duiven van de vlucht uit TOURY, na drie nachten mand, terug naar de lokalen werden gebracht. Het was de eerste keer dat we zo iets meegemaakt hebben. Al bij al verliep de teruggave van de duiven op een vlotte manier. En we waren echt blij dat iedere duif zondag nacht terug op het hok kon geplaatst worden. Maar als ik u nu zeg wat hieraan vooraf is gegaan, ga je mij misschien verslijten als een maniak met onmiddellijk de vraag hierbij:”Was dat wel allemaal nodig?” Wel, wat hebben we, mijn vrouw en ik, dan toch gedaan? Het was 22 u. door toen we met ons lot duiven de thuishaven bereikten. Eerst hebben we alles in gereedheid gebracht, de lichten aangestoken en de verwarming op 20 graden ingesteld. Alle voederbakken van eten voorzien en water met daarin BRONCHOFIT(HAP) in de drinkpotten gekieperd. Nadien hebben we een voor een,(eerst de duivinnen, pas nadien de duivers) de duiven uit de manden gehaald. Mijn vrouw had intussen een emmertje met tamelijk heet water en daarin een scheut Detol, klaar gezet. Eerst werd iedere duif nog van een oogdruppel voorzien, een TRICHO pil opgestoken en nadien werden de pootjes, gewoon keurig ontdaan van al de aanklevende groene mest. Duif per duif werd zo behandeld en voorzichtig teruggeplaatst in het compartiment van waaruit ze werden ingekorfd. Het was 01:30 A.M. maandag morgen, toen we , zelf voldaan en met een gerust geweten de lichten doofden en naar beneden liepen. Buiten was het fris en stil…In de verte was alleen het geblaf en gejank van een hond te horen… eens in huis hebben we nog gauw wat gegeten en gedronken om even nadien onze bedstee op te zoeken. Maar nog ik, nog mijn vrouw hadden toen in niets anders zin meer dan vlug te slapen. Een zalig gevoel was dat,na zo’n drukke bedoening.
Vandaag zijn we een week later, alle duiven die vorige week terug gebracht werden vanuit de lossingplaats TOURY, werden verleden donderdag opnieuw ingemand voor een nieuwe vlucht uit Toury, met Petitclub Fleurus als inrichter.
De duiven kwamen van morgend los om 08:00u. Met een krachtige wind uit Noord-Noord-Westen, werd het geen gemakkelijke opgave. Ja, de vlucht uit Toury werd echt wel een zware dobber. Onze eerste duif, de 2007064/2011 (klik hier voor de pedigree), een duivin gespeeld op dubbel weduwschap doet er precies 5 uur en 1 minuut over. Ze kwam natuurlijk uit de goede richting  en slaagde erin om de eerste prijs te behalen, zowel in De Hoop Rummen als in het overkoepelend samenspel van OBRAFO Tienen, waar ze met een snelheid van 1329 m/minuut de snelste werd van 2846  ingemande duiven. En zopas werd ons gemeld dat onze duif ook de snelste is geworden van gaan het konvooi vanuit TOURY. Haar vader is een rechtstreekse zoon van “BRUTUS”(zoon van de fameuze “231” van de gebroeders Engels uit Putte.) gekoppeld tegen “BARBARA” : 2190504/05, die als jonge duif de eerste Nationaal won op Bourges de Krijgsgevangenen en dat tegen 32724 duiven. Kijk zelf maar eens naar de bijgevoegde pedigree.
Na de eerste prijs van uit NANTEUIL(252 km.), snelste  van 505 duiven in de UNIE Landen, nu dus ook Primus vanuit Toury.  “BLUE HEAVEN LOFT” heeft zijn start zeker niet gemist? Maar had ik U niet gezegd dat ze er klaar voor waren? Ik geniet hiervan, zoals ik ook kan genieten als ik opgewonden met een vrouw onder de lakens duik. Waarom dan wel? Omdat we dit succes aanzien als een beloning voor al onze inzet en geleverde inspanningen. Veel melkers willen wel en doen hetzelfde. Maar als de duiven niet willen of het niet aankunnen, kan je alles doen, maar alle moeite is dan te vergeefs. Hierbij wil ik toch even van de gelegenheid gebruik maken om duidelijk te maken dat “BLUE HEAVEN LOFT” nu al 9 jaar aan een stuk een zware selectie doorvoert, door week na week onze duiven te spelen op vluchten tussen de 450 en de 620 kilometer, Limoges  inbegrepen. En dat de jonge duiven hier, eens vertrokken, ook wekelijks mee moeten tot en met de laatste Nationale vlucht vanuit GUERET(567km.) Al wat dan nog overblijft wordt behouden en krijgt zijn kans als jaarling. Onze vier jaar oude vliegduiven worden ieder jaar van het vlieghok gehaald en naar het kweekhok verwezen, waar ze in moeten staan voor het nageslacht. We hebben dus een soort duiven gecreëerd die zo’n zwaar programma aankunnen en ieder jaar om en bij de 10.000 km moeten vliegen. Veel melkers hebben geprobeerd om hun duiven eveneens zo’n zwaar programma op te leggen. Al vlug moesten ze op hun stappen terugkeren wegens een te groot verlies van duiven. Vele zijn geroepen, weinige uitverkoren. Reeds geruime tijd, al een paar jaar na onze terugkeer in België(2003) werden er berichten de wereld ingestuurd dat “BLUE HEAVEN LOFT” zijn prestaties leverde met duiven van elders. Het is toch logisch dat iemand die opnieuw aanvangt met de duivensport zijn duiven van ergens moeten komen?
Daarom even toch vermelden , en sta me dat toe, dat onze laatste Nationale overwinningen behaald werden door duiven die het levenslicht zagen in “BLUE HEAVEN LOFT”. En we citeren graag even :

  • 1st Nationaal Bourges tegen 21940 jaarduiven met “BEA”, 2105478/04
  • 1st Nationaal Bourges tegen 32724 jonge duiven met”BARBARA”,2190504/05
  • 1st Nationaal La Souterraine tegen 17595 jonge duiven met “CHRISTINA”,: 2215116/06
  • 1st Nationaal Montluçon(S) snelste van  10397 duiven met “FIONA”, de 2190094/08
  • … enz.

Wel al deze duiven zijn door onze handen gekweekt en grootgebracht.
Meer hoeven we hier nog over te zeggen. Of moet er nog zand zijn?
Nog vlug een Tip voor allen die mij lezen : hopelijk doe je dat met aandacht? Persoonlijk hecht ik er zelf veel geloof aan. Hier komt het nu: reeds een paar jaar maken wij gebruik van “ALLICINE”…Nooit van gehoord misschien? Hier de uitleg nu :  Allicine  is een gestabiliseerd knoflook extract. Het beste concentraat, mag je wel zeggen, van en uit knoflook getrokken. Het is belangrijk voor de weerstand tegen ziektes. Het bevordert de algemene gezondheid en geeft ondersteuning aan het immuunsysteem. In feite is het een stevige vervanger voor Antibiotica. Het heeft een zeer positieve werking en effect op de darmgezondheid. Het voorkomt bovendien de groei van ziekteverwekkers in de darmen. Het voorkomt ook problemen met de spijsvertering. Heeft ook een gunstige werking op E-Coli en Salmonella. Het verdrijft zelf spoelwormen en het is ook een natuurlijk ontsmetting. Het heeft ook een bacterie dodende werking en werkt actief ook tegen de gevaarlijke schimmelinfecties. Bovendien wordt Allicine ook aangewend in de geneeskunde(vooral medicijnen). We bekomen onze ALLICINE vanuit Nederland als een ingevroren product dat na ontdooiing nog zes maand goed blijft bij bewaring in de Koelkast. Het kost ons wel zes uur rijden (3 u heen en drie uur terug.) Maar het loont wel de moeite…
Dat was het dan weer…we kloppen bij u terug aan de week na de eerste Nationale vlucht uit Bourges. Deze gaat door op zaterdag 26 mei e.k.
Stel het wel intussen en blijf gezond.
Uw dienaar

THE LOST SON 
 
 
  stuur uw reactie

« keer terug naar de weblog

 


© 2004 Michel Vanlint
Michel Vanlint
Bogaerdenstraat 33 / 3440 Zoutleeuw
Tel: +32(0)475 75 79 58 / Fax : +32(0)11 69 66 78
Email : michel@vanlint.be
Nedstat Basic - Gratis web site statistieken

Eigen homepage website teller