Eigen mening… Tegen beter weten in…

GEGROET IEDEREEN DIE MIJ LEEST : Vanuit “Blue Heaven Loft” 2d Generation:

We kunnen wel begrip en respect opbrengen voor mensen met een eigen mening. Iedereen heeft ook recht om hiervoor uit te komen. Maar meningsverschillen zijn dus ook aan de orde van de dag. Gewoonlijk stoor ik mij niet aan wat anderen denken, zeggen en ook nog schrijven en laat ik me zeker niet opjagen door alles wat ze publiekelijk verkondigen.

Doch in de loop van het voorbije vliegseizoen 2015 viel het mij toch op als iemand van boven de Moerdijk schrijft dat hij, wat de verzorging van duiven betreft, alleen maar geloof hecht (een beetje slechts) aan wat biergist, Naturaline en een  mineraal mengsel. Alle andere voedingssupplementen zijn volgens hem alleen maar geldverspilling en het gebruik hiervan :“Allemaal kul”….

Omdat er in het verleden zelden of nooit  een reactie komt op de stukjes die deze brave man wekelijks schrijft, voel ik me, deze keer dan toch, wel echt aangesproken en geneigd, na lang wikken en wegen, om een antwoord te geven. Zei het dan zonder de bedoeling om een strijd of polemiek hierover te gaan voeren. Het heeft immers geen zin om zand te strooien in de ogen van onwetende en goedgelovige melkers. Goed wetende dat zij het echt wel moeilijk hebben om keuzes te maken uit de zo talrijk aangeboden voedselsupplementen voor duiven,die op de markt aanwezig zijn.

Wanneer iemand echter schrijft dat je alleen maar goede duiven nodig hebt om grote successen te behalen,stellen we ons toch de vraag : hoelang en hoeveel weken zijn goede duiven het gaan uithouden door hen alleen maar (een beetje dan nog) wat biergist, Naturaline en een of ander mineraal mengsel voor te schotelen?

Mijn meer dan 60 jaar ervaring in de duivensport heeft me wel wat anders bijgebracht. Mijn behaalde Nationale overwinningen over een tijdspanne van 10 jaar hebben ons heel wat anders geleerd. Wie wekelijks zijn duiven speelt van eind april, laat ons maar zeggen, tot en met half september(de laatste Nationale vlucht), en dat op vluchten tussen de 400 en de 625 kilometers, zal vlug vaststellen en moeten ervaren hoe moeilijk het is voor deze duiven om zo’n zwaar programma, telkens met vrucht te beëindigen, en dat ZONDER enige bijstand van buiten uit.  Zonder toediening en het verstrekken van de levensnoodzakelijke voedingssupplementen is dat niet mogelijk en ook niet vol te houden.

Het is trouwens heel gemakkelijk om te beweren dat men niets anders geeft dan(een beetje dan nog… want helemaal overtuigd is hij zelfs niet) wat biergist, Naturaline , een mineraal mengsel en misschien ook wat look. Melkers op het verkeerde been zetten, hen doen geloven dat het gebruik van voedingssupplementen weggeworpen geld is, dat gaat toch niet op. Nu moet je echter wel weten dat diezelfde man, samen met een vriend, jaarlijks naar België afzakt  om een Belgische Dierenarts, hier niet zover uit de buurt, te bezoeken  en zich te bevoorraden met allerlei producten ,maar vooral ook steeds op zoek is naar Vaccins (uit de Pluimveesector, kippensector),die tegen Paratyfus worden aangewend. Maar verder dan dat…geven zij aan hun duiven niets, ook zelfs geen vitaminen want dat is toch weggesmeten geld en maakt je alleen als melker maar armer…want dat is “ALLEMAAL KUL”…En jij gelooft dat toch niet???

trichorexBlue Heaven Loft : 2d. Generation :

Alle duiven zijn stevig aan het broeden. Zojuist nog een vijfdaagse kuur beëindigd tegen het geel (Tricho) en dat met “TRICHOREX” op Voorschrift verkrijgbaar, door de Firma ORNIS gefabriceerd met als Titularis de bekende Firma Ecuphar uit Drongen (België) (dosis aan te passen naargelang de temperatuur).

Duiven drinken immers veel minder tijdens de koude wintermaanden. zell-oxygenMisschien is een behandeling over het voer een betere optie. Op aanraden van de Dierenarts moet je minstens 3 gram poeder per liter water gebruiken, en moet je dagelijks verversen. Of anders wel 3 gram poeder mengen op vooreerst met
“ZELL OXIGEN” bevochtigde granen die door 30 duiven kunnen worden opgenomen (tussen de 750 en 1000 gr. Graanmengeling). Voor ons betekent dit een zekerheid om de eerste ronde eieren te laten kippen en de jonge duiven ongestoord te laten opgroeien.

Bezinning…

Duiven en vrouwen zijn en blijven nog steeds een passie voor mij. En onlangs las ik ergens het volgende: “Vrouwen zijn gepassioneerd door berekeningen: ze delen hun leeftijd door twee, verdubbelen de prijs van hun kleren, verdrievoudigen de afspraken van hun man en tellen vijf jaar bij de leeftijd van hun beste vriendin (Marcel Achard).

Duiven, we kunnen er naar kijken, ze ter hand nemen , betasten en bewonderen. Maar vrouwen daarentegen , daar mogen we wel naar kijken, ze ook bewonderen, maar niet altijd aanraken. En dat zou helaas alles te maken hebben met liefde . Wetende dat er in de liefde drie soorten vrouwen zijn : die men huwt, die men liefheeft en die men betaalt. Maar eigenlijk komt het op hetzelfde neer. Men begint voor haar te betalen, men krijgt haar lief en men eindigt met haar te huwen. (Sache Guity) … Vrouwen, weten ze wel echt goed wat ze willen?…Dat ze het dan vragen…

Het jaar loopt ten einde… Kerstmis en Nieuwjaar zijn in aantocht… Graag maken we van deze gelegenheid gebruik om jullie allen een Zalig Kerstfeest en een heel Gelukkig Nieuwjaar 2016 toe te wensen.

Onze beste wensen

Bij leven en welzijn horen en zien we elkaar terug na de feestdagen, begin volgend jaar dus.

Geniet er intussen maar volop van, want het leven is kort en we horen het de laatste tijd zo vaak ook op TV en Radio : “Je bent misschien wel onvergetelijk, maar niet onsterfelijk!!!

The Lost Son

Zoutleeuw

December 18, 2015

 


 

MEDEDELING : Ter informatie
UNIEKE KAMPIOENENDAG  : zie tekst en uitleg hieronder :

kampioenendag-rummen-2015
klik hier voor meer informatie


logo-versele-laga

Total Page Visits: 1069 - Today Page Visits: 1