BLUE HEAVEN LOFT: Newsletter October 2023

From: PIGEON OBSERVER in THE FAR EAST: The Lost Son


Voor we er aan beginnen toch nog even luisteren, mijmeren en genieten van de Song: “The Hard Way” by Pnau & Khalid

email: observer@vanlint.be


“ Als ik ooit al waardevolle ontdekkingen heb gedaan,
dan is dat meer te danken aan geduldig observeren dan enig ander talent. ”
“ En wat we weten is een druppel, wat we niet weten een oceaan. ”

(Isaac Newton)


Eigen gewin in Zoutleeuw… En wij maar ongerust dat dochter Linda (vegetarian) haar plan niet zou kunnen trekken.


*** TAIWAN, TAIPEI (R.O.C.)

* Het probleem van een te kort aan kippen eieren lijkt zich langzaam te normaliseren.
Ondanks het feit dat miljoenen eieren onlangs nog werden vernietigd wegens een overschrijding van de houdbaarheid en de gerezen vragen over de voedzaamheid.

(Bron : Taipei Times).

* Het bureau van het Ministerie van Buitenlandse Zaken(MOFA) verwacht dat er volgend jaar niet minder dan 2.2 miljoen Taiwan Paspoort aanvragen zullen zijn.
Hierin zijn 1.63 miljoen paspoorten met een looptijd van 10 jaar. En 408.000 met een houdbaarheid van vijf jaar, en 156.000 paspoorten voor spoedafleveringen.

(Bron : Taipei Times).

* Vaststelling: Er hangt spanning in de lucht. Volgend jaar 2024, op zaterdag 13 januari precies, zijn er hier in Taiwan presidentsverkiezingen. De huidige President “Tsai ing-wen” ziet haar laatste en tweede Ambtstermijn tot een einde komen. En de twijfel over de machtswisseling is groot. En niemand, momenteel, durft zich uitspreken over de uitslag van deze verkiezingen. Wij blijven het, uiteraard, ook voor u, opvolgen.

* En wat de duivensport in Taiwan nu betreft? De meeste melkers hier zijn, reeds dagen, druk in de weer om hun jonge duiven klaar te krijgen tegen begin volgende maand(november), want dan starten de herfstvluchten en staat er, als gewoonlijk, heel wat op het spel. En voor hen die deze keer beslisten om even op adem te komen en dus niet deel te nemen aan de, op het programma ,aangekondigde vluchten, zullen , begin november wel moeten starten met het nieuwe kweekseizoen dat jonge duiven zal moeten leveren waarmee ze in maart 24 de lente vluchten zullen gaan spelen.


In the Office of Tommy YANG with The Lost Son in Taoyuan, at the neighborhood of the Taiwan International Airport…


* En nu dan terug naar Europa…

Van de organisatoren die, in Januari volgend jaar 2024 , tussen 25-28 ste ,de Olympiade laten doorgaan in Maastricht (Nederland), kregen we geen nieuws.
En de F.C.I. (De internationale Duivenfederatie) is nu dan weer druk in de weer met hun “CONGRES”, waarop een Nieuwe Voorzitter zal moeten gekozen worden.
Volgens betrouwbare bronnen hebben meerdere gegadigden hun kandidatuur gesteld. Verschillende landen, aangesloten bij de F.C.I. zullen hierover moeten stemmen. Van daar dan ook dat, het duw en trekwerk, al weken, maanden aan de gang is. Het wordt echt spannend en hopen u, allen, hierover meer te kunnen vertellen in onze volgende bijdrage van november 2023.

* Hoogste tijd nu weer om onze eminente Wetenschapper Jean Louis JORISSEN, Industrie Apotheker, en eigenaar van de firma COMED uit Hoeselt, aan het woord te laten.

The Lost Son in gesprek met Wetenschapper Jean-Louis JORISSEN


Jean-Louis Jorissen  Industrie-apotheker

Riboflavine (vitamine B2)

Er circuleren nog steeds  allerhande filmpjes over de bijwerkingen van Covid vaccins met voorbeelden en theorieën die de mensen ongerust moeten maken. Wat hun motieven ook zijn, sommige van deze professoren of artsen gebruiken hun titel om via TikTok twijfel te zaaien.

De wetenschap kan nooit 100% veiligheid waarborgen, maar de grote effectiviteitsgraad is een feit.  Persoonlijk vertrouw  ik 100% in een strak internationaal netwerk van universitaire centra, bevolkt door toegewijde wetenschappers. We zijn de beelden al vergeten, van kolommen  militaire koelwagens die door de Italiaanse gemeenten reden om op sommige plaatsen  meer dan 500 Covid-lijken te verzamelen.

Een konvooi van Italiaanse militaire voertuigen die naar verluidt worden gebruikt om lichamen van dodelijke slachtoffers van het coronavirus te vervoeren voor begrafenis, 19 maart 2020 (screenshot van YouTube)

De beste oplichters zorgen er altijd voor dat een klein beetje waarheid in hun stelling verpakt zit, zodat de verwarring optimaal is en de geloofwaardigheid toeneemt. Zo circuleerde er van uit de USA een filmpje (viraal)  over een moeder die uitzinnig van woede een klaslokaal binnenstoof om op agressieve wijze haar ongenoegen over de lessen ivm LGTBI te uiten.
De reacties waren enorm.
Evenwel…
De vermelding op het einde van dat dit filmpje, dat het slechts een sketch betrof, gemaakt met acteurs, om de gevoeligheid van het thema onder de aandacht te brengen was afgeknipt.

https://www.snopes.com/fact-check/mother-tears-pride-flag-off-school-wall-video/

Ik pleit om de oproepen van de overheid tot vaccinatie gebaseerd op internationaal fundamenteel onderzoek door de beste virologen ter wereld, getrouw te volgen.

Riboflavine of vitamine B2 ” de vergeten vitamine “

Over Riboflavine of vitamine B2 wordt in de duivensport eigenlijk weinig gesproken.
Het wordt daarom in het algemeen ook wel eens “de vergeten vitamine” genoemd. Bij de reisduif zijn vooral de vet oplosbare vitamines A,D, E en K alsook de wateroplosbare B1 (link: https://comed.be/blogs/intern/vitamine-b1) (waarover we in een vroegere blog uitvoerig schreven) van belang.

De wat « minder opvallende » vitamine B2 speelt een rol in het cellulair vrijmaken van energie uit vet, eiwit en koolhydraten door deze om te zetten in glucose (glycogeen).
Vit B2 is een krachtig antioxidant en heeft dus een beschermende werking in de brede zin.
Het heeft een effect op het calcium metabolisme. Tekort leidt tot dunnere eierschalen en zwakkere beenderen, met een trage groei tot sterfte na enkele weken, maar ook verminderde leg en slecht uitkippen, diarree, gekrulde teennagels, verlamming verschijnselen (een poot naar voren) etc…

Riboflavine (vitamine B2) tekort toonde onder de microscoop  een opmerkelijk effect op het omhulsel van de zenuwbanen (myeline). Evenwel van zodra de tekorten zijn opgevuld,  herstelt zich alles prompt zonder blijvende nadelen (voor zover het tekort niet te lang duurde).
Het tekort bij duiven ontstaat onder een dosis van 1 mg per kilo voer (zie hieronder).

De meeste granen bevatten echter een veelvoud hiervan
per kilo:

  • Maiskiem 30mg
  • Tarwekiemen 25mg
  • Millet 27mg
  • Haver 20mg
  • Erwten 20mg
  • Soja 21mg
  • Zonnebloem 16mg
  • Hennep 2,8mg
  • Gerst 0,62mg
  • Rijst 1mg

Het is in de praktijk wel opletten wanneer men een arme mengeling met vb veel gerst verstrekt. In dat geval kan een reisduif een tekort aan vitamine B2 oplopen.
Van andere pluimveesoorten zijn er studies waar zekere afwijkingen worden vastgesteld tgv voer waarvan de kwaliteit ondermaats is  (zie verder).
De afbraak van vitamine B2  in meel gaat beduidend sneller dan in de granen, waarin ze beter beschermd is, tgv snellere oxidatie. Ook wanneer door omstandigheden de opname B2 in de dunne darm verstoord is.
Sommige diëten hoog aan eiwit en vetten kunnen interfereren met de vitamines uit de B groep en tekorten veroorzaken.
Zo heb ik in een vroegere blog ooit aanbevolen, in geval van weinig dons, om de voeding minder rijk te maken,  door vb 10% rijst of gerst toe te voegen…
Sommige liefhebbers gaan hierin wat verder.
Iemand die een volledig gerstdieet doorvoert moet wel zorgen voor een supplement aan vitamine B2…
Gerst en rijst bevatten een erg lage hoeveelheid vitamine B2 wat tot tekort zou kunnen leiden.

Vitamine B2 of riboflavine zeer gevoelig aan UV

Het zorgt voor, in water opgelost, een typische gele kleur (“flavum” in het latijn betekent “geel”).  Een oplossing in water die rechtstreeks blootgesteld wordt aan zonlicht ontkleurt na korte tijd (enkele uren). De vitamine B2 ontbindt in niet actieve maar weliswaar onschadelijke bestanddelen.
Het is daarom altijd beter om een niet licht doorlatende drink pot te gebruiken.

Comed heeft een preparaat in ontwikkeling met een uitgesproken positief effect op de negatieve gevolgen van de korfdruk tijdens het transport.

Zo is er o.m. tgv stress en hitte, minder gewichtsverlies en een minder op de proef gesteld immuunsysteem.

Vooral fluctuaties in temperatuur en vochtigheidsgraad zijn een uitdaging.

Het product wordt de dag van het inkorven gegeven.

Tijdens de proefnemingen werd toevallig ontdekt dat dit product ook de invloed van rechtstreeks UV licht op de ontbinding van vitamine B2 in de drink pot volledig opheft, de oplossing ontkleurt niet en blijft gedurende meerdere dagen helder geel.

We gaan het volgend vliegseizoen testen en hopen het daarna op de markt te kunnen brengen.

Archimedes ontdekte tijdens het baden dat de opwaartse druk van een in vloeistof ondergedompeld lichaam, gelijk was aan het gewicht van de hoeveelheid verplaatste  vloeistof.
Hij riep “EUREKA!” (ik heb het gevonden!) en liep naakt de straat op omdat hij zich van de opwinding vergat aan te kleden 
(Wikipedia)

Symptomen bij tekort aan Riboflavine

 

Meerdere preparaten van Comed (zie bovenstaande foto) bevatten een passende hoeveelheid vitamine B2.
Vitamine B2 is al bij al erg veilig en niet toxisch.

 

Ook hier geldt

« met Comed zit je altijd goed »

 

 

Peripheral neuropathy of dietary riboflavin deficiency in racing pigeons – PubMed
https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/01448765.2021.1955005


Op onze website www.comed.be vindt u alle producten en hun samenstelling terug.
Contacteer ons voor gratis advies of een bedrijfsbezoek.

 


We danken onze Wetenschapper voor zijn interessante en leerrijke bijdrage, geschreven in een voor eenieders verstaanbare taal.

Wetenschapper Dhr. Jean Louis Jorissen “COMED” samen met The Lost Son van “BLUE HEAVEN LOFT”Goed om te weten : Onze Dierenartsen blijven actief bezig, zijn steeds op zoek naar betere , efficiënte en meer afdoende behandelingen bij onze Reisduiven, dat moet toch blijken uit de hieronder bijgevoegde aankondiging. Veel succes Heren…

International Veterinary Pigeons Association
2nd World Congress IVPA, 25 november 2023 (Holiday Inn Brussels Airport)


U.K. : The Doncaster Racing Pigeon Show is Coming Soon

The Racing Pigeon Show
Doncaster 2023

Saturday, 4th November 9:15 a.m. 


THE UK’s BIGGEST  AND MOST PREMIER RACING PIGEON SHOW.

Come along for the Pigeons, Accessories, Products, Lofts and more
Some of the best Auctions from across the UK and EUROPE,
or to Meet with friends old and new.

Don’t forget there is free parking for 900 cars, a hotel on site and many nearby, along with great nightlife.
We hope you enjoy the atmosphere the Racing Pigeon Show continues to create… Why not make a weekend of it…

Tickets will also gain you entry to private Friday night entry at the racecourse for The Racing Pigeon Moot and entertainment FREE with your e-ticket

£10 entry, Children under 16 FREE

TICKETS (click to go to the web site)
https://doncasterpigeonshow.com/


Vluchten kan niet meer!


En… Het oog mag ook wat hebben…

“BEAUTY IS A JOY FOREVER”

Love is in the Air…


Dat is het dan weer voor vandaag.
Bij leven en welzijn komen we bij u terug tegen half november 2023.
Aan allen die mij lezen, nog het allerbeste. Blijf gezond en geniet vooral van iedere dag die ons te beurt valt.

Het gaat je allen goed…

Vanuit Taipei/Taiwan, R.O.C. groet u

Je dienaar

The Lost Son

Pigeon Observer in the Far East
Ambassador and Senior Adviser van de F.C.I.

14 October 2023
Total Page Visits: 4321 - Today Page Visits: 1