Schijn bedriegt : Dingen zijn niet altijd zoals ze lijken…

Onze van elkaar gescheiden levende duivers en duivinnen die, zoals je reeds weet, in honingraten slapen, hebben begin mei één vlucht uit Momignies (110km.) gevlogen. Vervolgens zijn ze naar Soissons (192km.) gegaan, zonder enig noemenswaardig succes. Hun volgende opdracht was Nanteuil (250km.) en dan de week nadien naar Sens (320km.) om vervolgens te worden ingezet op de eerste Nationale vlucht uit Bourges (460km.). De week voor Bourges hebben we de duiven een zeven daagse ondersteuning gegeven met “Powerfly: energy” voor Duivers en “Powerfly Fem. voor duivinnen. We hebben kunnen vaststellen dat er meer vlieglust optrad tijdens de dagelijkse morgend- en avondtraining. Wijst dus op  een verhoging van het uithoudingsvermogen. Een positief effect te danken aan de Wetenschappers van “Probelfly”.


PRB_2660_banner_01


hokkenBevindingen : Onze duivinnen trainen gemakkelijk een vol uur. Ze zijn echter zo driftig en paarlustig dat we ze wederom zijn gaan opsluiten in de daar voor hen ingerichte afdelingen. Dat gebeurt s ‘morgens, na het eten van zo’n 12 verschillende snoepzaden. Voor de duivers het hok binnen mogen, verhuizen ze naar deze afdelingen. ’s Avonds, voor ze de avondtraining beginnen, mogen ze een vijftal minuten lang vrij in hun afdeling, om te kunnen drinken. Na de training, eens dat ze voldoende gevoederd zijn, worden ze wederom opgesloten. Belangrijk echter is ook dat je ze nog eens toelaat om te gaan drinken voor het echt donker wordt. Ze kennen dat vlug en weten snel wat je van hen verwacht… een Tik-Tok met het stokje brengt hen terug naar hun rustplaats.

Maar natuurlijk :

Iederéén die duiven meegaf op de vlucht vanuit Bourges weet heel goed hoe deze wedstrijd is verlopen. En ook “Blue Heaven Loft” 2d. Generation kwam lang niet bij het normaal aantal te behalen prijzen. Wat voor een aanloop toch? Zelfs ervaren oude duiven die het moeilijk hadden om de weg naar huis te vinden. Je kunt u dan afvragen hoe, onervaren jaarlingen, in zulke weersomstandigheden zich uit de slag konden trekken. “Veel zijn geroepen maar weinige uitverkoren.” Het gevolg hiervan? De gelederen zijn intussen fel gedund. Horen zeggen dat het elders niet beter is gegaan, is maar een magere troost. Daarom werd er de dag na de thuiskomst vanuit Bourges, beslist om de duiven een weekje thuis te houden om hen de verloren energie weer langzaam te laten opbouwen. En nu dan :

Verstandige beslissing door de K.B.D.B. genomen om tijdens het eerste weekend van juni, hun Nationale vlucht uit Chateauroux te annuleren alsmede alle andere halve Fondvluchten met lossing op Zaterdag 4 juni 2016, niet te laten doorgaan. Hopelijk zou deze rust er voorzorgen om een volledige recuperatie in de hand te werken. Ook al wordt het geen eenvoudige opdracht om zonder wekelijkse vlucht, duiven door te steken naar Gueret (intussen gewijzigd naar Chateauroux) ; Keuzes maken lijkt ons nu de meest voor de hand liggende oplossing. We hebben de duiven nog een paar maal zelf weggebracht (30km.), om hen opnieuw vertrouwen te laten opdoen.

De vlucht uit Chateauroux,met een stevige Noord-oosten wind, als tweede in de rij van de Nationale vluchten zware Halve Fond, is intussen gevlogen. De beslissing werd opnieuw genomen door de KBDB. Inkorving op Woensdag, lossing de Vrijdag, wegens de slechte vooruitzichten aangaande de weersomstandigheden in het weekend. Een besluit dat toch even werd aangevochten en tegenkanting kreeg. Maar een vroege lossing zorgde voor een tamelijk goed verloop. Al moesten de liefhebbers  uit het oosten van België met ongelijke wapens kampen tegen deze uit het westen. Verschillende duiven ontbraken ’s avonds nog op het appel. Maar dat is geen verontschuldiging voor ons. Nooit voorheen werden we zo in de vernieling gespeeld. En de reden hiervoor denk ik te mogen zoeken door een ingreep die we deden. Tijdens het oponthoud tussen de twee Nationale vluchten in hebben we de Veearts laten komen om niet alleen onze jongen 2016 te enten tegen Paratyfus (met Zoosal T, gevolgd door een korte behandeling met Emdotrim 10% aan 3 ml. per liter water en een paar dagen Aminovit (HAP) aan 15 ml per liter drinkwater.) maar ook de vliegduiven werden als dusdanig behandeld.

Deze laatste gaan nu volgend weekend naar Montluçon (540km), waar we in het verleden toch een paar goede herinneringen van hebben onthouden. Echt benieuwd nu toch hoe ze zich gaan rehabiliteren?

turbo-flightNieuwigheden :”New on the Market”.

De Firma : “Pigeon Vitality” uit Denemarken heeft andermaal wat nieuw voor de Duivensport. “Hun “TURBO FLIGHT” geproduceerd na een langdurig Wetenschappelijk onderzoek, brengt een meerwaarde en een toevoeging aan Energy voor de naar huis weerkerende duiven op vluchten met slechts één nacht korf.

Tekst en uitleg :
zie www.pigeonvitality.com/index.php/products/turbo-flight

 

Nog even ook wat over de vele “ONE LOFT” races in P.R.CHINA.

Het is niet te geloven hoezeer de Chinese Duivensport interesse heeft in “One Loft” races en “Team Lofts”. Hierbij even de mogelijkheid  om via een Video Clip een installatie van 120 meter lang met een totaal aantal duiven van 9000 stuks, te bewonderen. De inschrijvingen en de aanlevering van de duiven werden op 31 mei laatstleden afgesloten.

Vaststelling :

Op veel plaatsen is er ook dit jaar weer een uitbraak van “Adeno-Coli”. Het vangt aan met een beetje lusteloosheid, braken en met een groengele ontlasting. Als je er niet snel bij bent en niet direct ingrijpt, duurt het meestal maar een dag of twee vooraleer de dood toeslaat. Zich hiertegen wapenen kan slechts maar in geringe mate door de immuniteit van de duiven te verhogen. Hoe hier dan mee omspringen? Duiven moeten wel eerst vrij zijn van Trichomonen. Pas dan kan je ingrijpen met Emdotrim 10% in het drinkwater en oraal Clavubactine toe te dienen, alsmede “RONI” van Comed op het eten te strooien. Raadpleeg je Dierenarts bij tijd en zorg ervoor dat je dit in huis haalt. Dit is geen overbodige luxe…

Voor u gelezen :

“Vrouwen hebben meer zin in seks dan mannen denken.” Bron : “Wall Street Journal”. Dit gegeven wist ik allang door mijn jarenlange ervaring op dat gebied. Maar nu staat het dus ook zwart op wit op papier…

“Volgens een nieuw wetenschappelijk onderzoek zouden mannen in lange relaties vaak de zin in seks van hun vrouw onderschatten. Dat menen althans psychologen van de University of Toronto en de University of Western Ontario die drie onderzoeken uitvoerden om tot deze conclusie te komen. En volgens hen hebben mannen daar ook een goede reden voor. De psychologen menen, volgens de gedane studies, dat die onderschatting bij mannen een manier is om seksuele afwijzing uit de weg te gaan. Als iemand nee zegt, ga je je slecht voelen waardoor het makkelijker is ervan uit te gaan dat de partner toch geen zin heeft. Toch is dit geen slecht mechanisme. Deze perceptie zorgt er volgens de psychologen voor dat mannen beter hun best gaan doen om hun partner te verleiden, wat bij de vrouwen net dat gevoel triggert dat ze gelukkig en comfortabel zijn in hun relatie.”  Tot hier de studie :  waaruit blijkt dat” mannen alles vergeten; vrouwen zich alles herinneren.”

Dat is het dan weer voor vandaag. We zijn er terug nadat Internationaal Barcelona zijn beloop krijgt, begin juli, volgende maand.

Bij leven en welzijn groet u

Uw dienaar
The Lost Son
Zoutleeuw
12 juni 2016


logo-versele-laga

Total Page Visits: 1074 - Today Page Visits: 1