Nieuws vanuit Blue Heaven Loft 2nd Generation & Terug naar een duivensport zonder antibiotica

Maar eerst even luisteren, bezinnen en mijmeren…

 

Sprookjes bestaan echt… ze beginnen gewoonlijk met: ”Er was eens…” en eindigen doorgaans ook met: ”Ze leefden lang en gelukkig…”
Drie weken in het Verre Oosten…Het doet wat met een mens…
“Vluchten kon niet meer…”

Eerst via Beijing naar Taiwan, mijn bevoorrechte plaats, mijn tweede vaderland als het ware en met een steeds evenwichtige verhouding 50%/50% tussen dag en nacht. Waar de natuur en de bomen nooit kaal staan omdat het nieuwe leven er al is voor dat het oude is afgestorven. Waar de temperatuur tijdens de wintermaanden zelden of nooit onder de 10 graden Celsius duikt. De laatste twee dagen van ons verblijf steeg het kwik zelfs tot boven de 30 graden. Zalig… maar voor een Europeaan ongewoon en zwaar om dragen…

Een weekje Taipei, oude vrienden weer ontmoeten en vaststellen dat de duivensport hier nog leeft. Ook al is er hier een Status Quo vast waar te nemen.

Vanuit Taipei (Taiwan) dan 10 dagen naar P.R. China, Beijing waar de temperatuur rond of juist boven het vriespunt bleef. Tijdens onze trip en verblijf alhier hebben we kunnen vaststellen dat de Duivensport hier echt nog leeft. En dat er nog steeds jaarlijks een pak liefhebbers bijkomen, vooral jonge lui die zich aangetrokken voelen tot het spel en de mogelijkheden tot groot geldgewin. Toch wel een wezenlijk verschil met Europa.

En dan spreken we nog niet over het ongezien succes van CIPEX (China International Pigeon Exhibition) in Langfang. Ook deze keer nog verder uitgegroeid tot een Internationaal gebeuren.  Met een dubbel aantal standhouders in vergelijking met 2015. En waar de leiders van onze K.B.D.B de nodige propaganda hebben gemaakt voor de nakende Duiven Olympiade in Brussel, eind januari 2017. Ondanks de nabijheid van de Chinese Lunar Nieuwjaar zullen we in Brussel heel wat vooraanstaanden uit de Chinese Duivensport kunnen begroeten. Ze kregen allen een Welcome to the Show in handen gestopt.

Uitgekeken in China ging onze reis verder naar Japan, Tokyo (Haneda) luchthaven als aankomst en dan verder door naar Hotel Royal Pine even buiten de hoofdstad van Japan gelegen.

Tokyo : 22 november, 02:00 AM, dus vroeg in de morgen… Een aardbeving van 7.3 walst over de hoofdstad van Japan. In het Hotel Royal Pine slaapt uw dienaar op de 10de Verdieping. Plots word ik wakker geschud door heen-en terugkerende schommelingen, krakende vensters en deuren, schilderijen aan de wanden die van links naar recht wiggelden… In de gang hoorde ik vluchtende en schreeuwende hotelgasten… En ik…die al zoveel heb meegemaakt, geraakte ook in paniek… Ik kroop het bed uit omdat ik mijn evenwicht niet meteen te pakken kreeg. Zocht verschansing onder de kruising van twee grote balken bij het vensterraam maar de moving van rechts naar links van oost naar West van Zuid naar noord bleef maar aanhouden… Ik kon als het ware, verstijfd, niet meer vluchten… Geloof me : het duurde een eeuwigheid en het is de enige keer in mijn leven dat ik echt bang werd en in een wanhoopspoging een automatische verbinding met de thuishaven tot stand bracht. Mijn gesprek was beëindigd nog voor dat de laatste wave langzaam uitstierf. Ik heb veel meegemaakt in mijn nu al rijk gevuld leven. 20 jaar Taiwan waar ik zogezegd al gewend was geraakt en ervaring had met zulke natuurelementen, tijdens  dewelke de aarde gaat trillen en altijd voor schade zorgt naar gelang de heftigheid van de schokken. In Tokyo had ik een meer beangstigend gevoel, met niet te omschrijven emotionele gewaarwordingen. Pas toen alles voorbij was en de rust teruggekeerd, besefte ik maar al te goed wat hier zojuist aan de hand was. De natuur die zich niet aan banden laat leggen en die wraak neemt voor al het onrecht dat men haar aandoet. Toen ik de morgen hierop volgende uit het raam keek, zag ik Tokyo aan mijn voeten liggen, wijl de zon in het Oosten opdook en de hemel staalblauw kleurde met nergens een wolkje te bespeuren: een hoogst eigenaardig uitzicht na afloop van een toch wel serieuze aardbeving…

Nu dan eindelijk naar wat jullie echt wel willen weten en op staan te wachten :

TERUG NAAR EEN DUIVENSPORT ZONDER HET GEBRUIK VAN ANTIBIOTICA.

Natuurlijk hebben we reacties gekregen op onze voorgaande bijdrage…vooral van melkers die het echt niet zien zitten om het gebruik van Antibiotica in onze Duivensport een halt toe te roepen.

We hebben hierover dan ook een gesprek gehad met onze Wetenschapper. Hieronder volgt zijn antwoord :

“De fout bestaat er in dat de synthetische antibiotica ‘het probleem in orde brengen’ op een manier die het natuurlijke organisme van de duif volledig vreemd is.
De duif vervreemt als het ware van de werkelijkheid (haar natuurlijke omgeving) om finaal kansloos te eindigen naast deze van kampioenen die het wel natuurlijk doen.
Vergeet niet, het debacle moet nog helemaal beginnen.
Momenteel worden de antibiotica een voor een in het vizier genomen, zowel bij de huisarts als bij de veearts.
Aan wie te veel voorschrijft wordt sancties opgelegd…
Veel moed toegewenst aan de “ die hards” die nog altijd niet wakker willen worden…”

Tot daar J.L. Jorissen.

Nieuwigheid :

Om de weg ‘terug naar een duivensport zonder Antibiotica’ gevoelig te verbreden komt de Firma COMED met de introductie van een nieuw reinigingsgamma : “COMED CLEAN”. Het betreft een probiotische reinigingsmethode van de uitrusting en de inrichting van het duivenhok. Na een diepe enzymatische reiniging van de oppervlakten(en dito groeven) worden deze vervolgens gekoloniseerd met goede kiemen die de pathogene kiemen volledig verdringen. Men krijgt aldus geen infectiedruk meer van uit de leefomgeving. En dit past perfect in een antibioticaloze aanpak. Producten nu al in de handel te verkrijgen : “COMED CLEAN FOAM”, geeft een gevoelige verhoging van de weerstand tegen ziekten.  De “COMED CLEAN SPRAY”, is gebaseerd op ‘Probiotics’ en wordt gebruikt als een onderhoud behandeling die een verlengd effect bezorgd na de reiniging met ’Comed  Clean Foam’. En dan is er nog de “COMED CLEAN ORAL” : een product gebaseerd op probio-tics  en dat kan gemengd worden met het drinkwater dat aldus vrij blijft van alle slechte invloeden. Kan zelfs aangewend worden voor het baden van onze duiven.

 

engels-duivenVoor wie hierover uitgebreider informatie wil, hebben we een aanrader : COMED is er in geslaagd om een onuitgegeven naslagwerk onder de vorm van een brochure samen te stellen.  Tot op heden het beste Wetenschappelijk onderlegd naslagwerk ooit gepubliceerd en dit ten dienste van onze Duivensport. Neem gerust al een kijkje (PDF).

Dit is een eerste uitgave in het Engels… De  Nederlandse- , Duitse-, Franse uitgaves  volgen eerdaags nog. Hierover dan meer in onze bijdrage van januari 2017, een kleine paar weken voor de Internationale  Duiven Olympiade  in Brussel (27-28-29 januari.)

Blue Heaven Loft : 2nd Generation :

Op dit ogenblik zitten zowel onze vliegduiven als de kwekers op nest te broeden. Het leggen van de eieren verliep vlot en ook alle jonge duiven van 2016 hadden hier weinig of geen hinder van.

Nu moet ik wel zeggen dat we reeds begonnen zijn met het zuiverings programma van Comed , iets te laat maar wegens ons verblijf in het buitenland konden we hiermee eerder geen aanvang nemen. Tijdens het broeden gaan we toch trachten om langzaam aan bij te benen. Momenteel geven we dus “WINMIX” op het eten, bevochtigd met “CUROL” ; en “PHYTOCUR”- “COMETABOL DRAIN”- en “ COMIN-CHOLIN” in het drinkwater.  Meer hierover ook volgende maand…


Goed om te weten :

In Nederland hebben statistieken uitgewezen dat 50% van de vrouwen een Vibrator in huis hebben. En wat meer is : vrouwen geven ook toe dat ze hem zelfs regelmatig gebruiken. Hoe dat in ons land zit, hierover hebben we nergens informatie gevonden, maar het is en blijft voor ons, mannen toch een aanwijzing…

Intussen hebben we ook moeten uit kijken en op zoek gaan naar een nieuwe Dierenarts. Het klikte al een tijdje niet meer met onze voorgaande Wetenschapper. Wellicht ook uitgekeken op elkaar maar meer dan waarschijnlijk omdat “Blue Heaven Loft” 2nd Generation eerder een duif, een kind namelijk van onze Nationale Winnaars, weigerde te schenken ten voordele van  een school die zorg en studie verleent aan gehandicapte kinderen.

r4w-rhino-pngEn zo pas hebben we al onze jonge duiven van 2016 voorzien van een Chipring. Op iedere chipring werd een sticker in kleur aangebracht, naargelang de afdeling waarin de duiven vertoeven. Handig materiaal hiervoor vonden we bij het bedrijf : “SMISDOM” in Sint-Tuiden (zie www.rings4wings.com).

Echt de moeite waard om eens een kijkje te nemen in alles wat deze fabrikant voor duiven allemaal te bieden heeft. Info hierbij gevoegd…

j-7418-12-2015-advertentie-rings4wings-vogelmagazine-a4    p-8903-08-2016_smisdom-advertentie_a4    smisdomrings4wings_20130114_advertentie-85x74

 


Te onthouden :

Internationale Duiven Olympiade in Brussel op  27-28-29 januari 2017
info hierbij gevoegd (PDF)

 colombe_2017 Olympiade 2017 – Brussel (Belgium)


Dat is het dan weer. Bij leven en welzijn hoor je ons terug in de eerste maand van het nieuwe jaar 2017.

Aan allen die mij lezen wens ik intussen al een “ZALIG EN VROLIJK KERSTFEEST” en nadien een week later een “ZALIG EN GELUKKIG NIEUWJAAR 2017” met alles erop en er aan, met voorspoed voor iedereen, maar vooral met een supergezondheid die je moet toelaten om ook volgend jaar de pannen van het dak te spelen, met de duiven althans…

image

Vanuit Zoutleeuw groet ik u…

Uw dienaar
The Lost Son

December 15 2016

logo-comed logo-versele-laga

 

Total Page Visits: 758 - Today Page Visits: 1