Attention: you are now visiting the former Blue Heaven Loft website. This website is not active anymore.
Please click here to visit the NEW BLUE HEAVEN LOFT WEBSITE.
Opgelet: u bezoekt nu de voormalige Blue Heaven Loft-website. Deze website is niet meer actief.
Klik hier voor de vernieuwde BLUE HEAVEN LOFT WEBSITE.
Avertissement: Vous visitez maintenant l'ancien site de Blue Heaven Loft. Ce site n'est plus actif.
Cliquez ici pour ouvrir le nouveau SITE WEB BLUE HEAVEN LOFT.
 
 
 
 
 
 
     
     
  

 

 

Webmaster: Ruben America

 

 

 

 

Articles in Dutch

 
 
 
 

Michel Vanlint - Olympiadeduif Fond Poznan
Deze titel geldt niet alleen voor onze ondertussen 75-jarige sympathieke ‘Mister First National’ , maar ook en vooral voor zijn duiven. Ten bewijze daarvan de prestaties van zijn ‘Dorine – NL07/1821757’ , die na haar schitterend seizoen 2010 op 4-jarige leeftijd, terecht werd omgedoopt tot ‘Mysterie Lady’...

Bron : Benny - De Duif 22/12/2010
 

 
De "MYSTERIE LADY" van Michel VANLINT, Zoutleeuw verbaast andermaal de duivenwereld !
NOOIT VOORHEEN PRESTEERDE EEN ENKELE DUIF DIT !!!!
12 x TOP 100 NATIONAAL !!!!!!!
6 X TOP 30 NATIONAAL !!!!!!
 

 
VANLINT Michel - Ook in 2009 nog steeds in de schijnwerpers !!!
Zoutleeuw - Begin maart en met onze Gouden Duifviering net achter de rug trekken we naar de gekende "Blue Heaven Loft" van Michel Vanlint in de Bogaerdenstraat 33 in deze gemeente in het zuidoosten van Vlaams-Brabant.
Bron : Benny - De Duif 11/03/2010
 
 

 

MICHEL VANLINT
MIJN DUIVENSPORT EVOLUEERT !

Zoutleeuw - Het is nog steeds "the place to be" voor een reportage met peper en zout. Michel Vanlint mag dan wel al 73 jaar oud zijn...maar versleten is hij nog lang niet ! "Wanneer ik om de een of andere reden moet stoppen met duiven...dan zit ik binnen de drie weken terug in Taiwan"...zegt de ouwe rakker ! Een echt paradijs is het daar...en we geloven hem voor honderd procent !
Wij vroegen "mijnheer Michel"...wat er zoal veranderd was in zijn duivenliefhebberij sinds hij enige jaren terug in België landde. Eventjes achter het oor gekrabd...en daar gaan we...

 

 
MICHEL VANLINT, ZOUTLEEUW
"Mister FIRST NATIONAL"
2008 : geen 1e Nationaal wel wederom meermaals TOP 100 nationaal op de grote Halve Fond !
6, 11, 18, 29, 52, 88, 99 NAT. LA SOUTERRAINE 25931 Jonge
23, 25, 66, ... NAT. GUERET 14784 p

Eind 2002, Michel was toen 67 jaar jong, besloot hij, na een verblijf van ruim 20 jaar in Taiwan, terug te keren naar België. Het Vlaams-Brabantse Zoutleeuw, dich bij zijn vrienden en kennissen zou de nieuwe verblijfplaats worden. Samen met zijn vrouwtje Yu-Chin en dochter Linda nam hij zijn intrek in de Bogaerdenstraat Nr. 33.
 

 

MICHEL VANLINT - DE TOVENAAR ... HIJ TOVERDE VOORT !
Zoutleeuw - De klokken hangen al allemaal terug in de kerktoren...de paaseieren zijn allemaal geraapt...en het seizoen 2007 staat te trappelen van ongeduld in de startblokken. Eigenlijk is het al op gang geschoten voor de snelheidspelers...en de mannen van de halve fond en fond rijden nu al de wielen van hun wagen om hun duiven op te leren. Het mooie weer van de laatste weken heeft er ook schuld aan dat zelfs de diesel-duivenmelkers nu al in overdrive schakelen !
Bron: HUGOArtikel uit De Reisduif

Michel Vanlint uit Zoutleeuw maakte na twintig jaar een opmerkelijke come-back op de Belgische duivensportscène. Met de vaste wil voor ogen het legendarische hok van Huyskens-Van Riel in al zijn eer en glorie te herstellen en de evenzo legendarische prestaties van vriend wijlen Jan Grondelaers te evenaren, startte hij zijn nieuwe kolonie op met een aantal uitgeselecteerde jonge duiven verkregen bij "vrienden voor het leven" zoals de Familie Herbots (Halle-Booienhoven); de formatie Oliviers-Devos (Kumtich)) en de Nederlandse inbreng is terug te brengen tot vriend
W.A. De Bruyn, Gebroeders Dewit en Steven Van Bremen. Hij kende een ware vliegende start op de kleine halve fondvluchten.

Artikel uit Het Nieuwsblad van 9 Februari 2005 -

Na een avontuur in Taiwan is Michel Vanlint terug in Zoutleeuw. Het kan dus WEL zonder doping.


(Het artikel is in PDF formaat, indien je nog geen Acrobat Reader hebt, dan kun je deze gratis downloaden :


"Michel de Verschrikkelijke" - Artikel uit "De Duif" van 1 Juni 2005

Zoutleeuw -
Vijf duiven in de eerste 10 nationaal van 21.796 jaarlingen uit Bourges...de eerste vijf provinciaal tegen pakweg 2700 jaarse in Brabant...is dat nu duivensport van een andere planeet ? Michel Vanlint geeft drie jaar na zijn terugkeer uit Taiwan duivenles op het hoogste niveau...hij tovert prestaties op de tabellen die de Belgen alleen maar in Holland voor mogelijk achtten. Maar het zal wel zo zijn dat kampioentje in handen van een vakman overal in de lage landen bij de zee tot droomprestaties in staat zijn.


MISTER ONE NATIONAL, MICHEL VANLINT, Zoutleeuw slaat weer toe :
1 NAT. BOURGES 32.724 jonge duiven.

 

Michel Vanlint,  
Een tovenaar, een kunstenaar, een duivenpsycholoog, slagzinnen, synoniemen etc... zoeken om de prestaties te beschrijven die hij neerzet, het wordt moeilijker en moeilijker. Bourges van zijne majesteit Koning Boudewijn, 't is de meest prestigieuze halve-fond vlucht die België kent. Ieder gerenomeerde duivenkolonie spits zijn kolonie toe op deze knaller. 2005 wordt gedomineerd door de Limburgers en de colonies uit het Luikse. Waar de zegepralen met de oude en de jaarlingen naar de limburgers gaat, is het bij de jonge duiven geen limburger maar wel een WERELDBURGER die de overwinning binnenrijft.  08/08/2005

DE TOVENAAR VAN ZOUTLEEUW... !!!

Zoutleeuw - In zijn nieuwste song komt Raymond Van het Groenewoud er rond voor uit..."Ik ben God niet !" ... en hij zal wel gelijk hebben. Wij denken dat we die "God" afgelopen weekeinde wel gevonden hebben ... minder muzikaal maar zoveel meer duivenmelker...hij woont in Zoutleeuw en luistert naar de naam Michel Vanlint . Amper enkele jaren terug in het Belgenland..."zegge en schrijve" vier nationale overwinningen... een olympiadeduif in Porto...naast nog enkele semi-nationale en provinciale overwinningen. Tweemaal nationaal Bourges winnen in hetzelfde seizoen...dat kunnen alleen de allergrootsten...dat kunnen alleen tovenaars ! Vriend en lachbek Bèrke Derwa heeft Michel al verwittigd...begin maar wat op de rem te staan...anders wordt er aan uw uitwijzingsbevel naar Taiwan gewerkt ...

[Lees meer]

  27/11/2005

MICHEL VANLINT (ZOUTLEEUW):
1e NATIONAAL BOURGES �C 32.761 JONGE DUIVEN
 
VIER NATIONALE OVERWINNINGEN VOOR VERLOREN ZOON !!!

De Bourges-duiven haalden dit jaar bijzonder hoge snelheden.

De snelste duif van het hele konvooi was de jaarling van Geert Schepers uit Zolder, die 1588,39 m/min. neerzette, terwijl bij de oude duiven Karlo Van Rompaey uit Sint-Truiden 1582,47 m/min. liet optekenen. Bij de jonge duiven streden vier piepers voor de overwinning, vermits ze in amper zeven seconden vielen met de overwinning voor Michel Vanlint uit Zoutleeuw (1583,31 m/min.).
Bron : "Duifke Lacht"

[Lees meer]


 
11/01/2006

Wij presenteren "Michel Vanlint" (Artikel geschreven door Ad Schaerlaekens)
Het was in 2002 (wat vliegt de tijd) dat Willem de Bruyn belde.
Heb je het gehoord? Michel komt terug. Hij heeft een huis gekocht in Zoutleeuw en gaat daar met duiven spelen.
Ik had het inderdaad gehoord. Wie die Michel is?

[Lees meer]
 

09/04/2006
Ten huizen "Vanlint" (Zoutleeuw)

LUISTEREN, ZICH VERWONDEREN EN NOG EENS LUISTEREN
Hij wordt verguisd voor zijn speelstijl maar snoert de criticasters de mond het buitenaardse resultaten, prestaties die voor onmogelijk gehouden werden. Reeds drie opéénvolgende jaren maakt hij zowel tijdens als na afloop van het vliegseizoen, gesprekonderwerp nummer één uit. Vanlint Michel is "hot".


[Lees meer]

DE ZEGE VAN DE WRAAK !
MICHEL VANLINT WINT 1e NAT. LA SOUTERRAINE 13.918 J.D.

Zoutleeuw - Hoge bomen vangen veel wind ... en is het in de duivenwereld dan toch waar dat wie slecht speelt uitgelachen wordt ... en wie sterk speelt benijd wordt ? Michel Vanlint weet ondertussen echt hoe de vork aan de steel zit ... en dat jaloezie om wat hij op drie jaar tijd realiseerde bij velen onderhuids aanwezig is.

[Lees meer]


WIE DEED OOIT BETER ?
Vier jaar duivensport in België en elk jaar doet hij het hem voor
Michel VANLINT - Zoutleeuw? "MISTER ONE NATIONAL"
1 NAT. LA SOUTERRAINE 13918 Jonge
Snelste van 17545 deelnemers
Zijn erelijst wordt uitgebreider en uitgebreider, ik denk niet dat er ooit iemand geweest is die op zulke korte tijd zulks palmares vergaard heeft :


[Lees meer]

In gesprek het fenomeen Michel Vanlint (deel 1 van 3)

Het aantal bijnamen dat hij de laatste vier jaar in de duivensport kreeg, is niet eerder geëvenaard. Zo passeerden de revue: "De Tovenaar van Zoutleeuw", "Duivengoeroe", "Mr. One National", "The Lost Son", "De Duivenfluisteraar" en ga zo maar door. Niet zo vreemd natuurlijk als je bedenkt dat deze man het in slechts drie jaar tijd presteerde om acht zuivere Nationale overwinningen op zijn naam te schrijven. Dit heeft in België nog NOOIT iemand voor elkaar gekregen!

[Lees meer]

 

In gesprek het fenomeen Michel Vanlint (deel 2 van 3)

In de vorige aflevering hebben we u voorgesteld aan Michel Vanlint, een fenomeen in de duivensport. Wat hij de laatste drie seizoenen presteerde is uniek. Liefst acht Nationale overwinningen telt zijn indrukwekkende palmares! Voor alle duidelijkheid: deze prestaties werden behaald in 2004, 2005 en 2006. Hoe hij tot deze prestaties is gekomen, gaan we u in de laatste twee afleveringen proberen duidelijk te maken.

[Lees meer]
 


In gesprek het fenomeen Michel Vanlint (deel 3 en slot)

Dat Michel direct zijn eigen plan trok toen hij naar zijn geboorteland terugkeerde is u in de vorige aflevering duidelijk geworden. Terwijl de rest van België, juist België, zich vasthield aan alle dogma’s die duivensport rijk is, besloot hij de boel op geheel eigen wijze aan te pakken.

[Lees meer]


 
 
 
 
 

 

 
 
Weblog Michel Vanlint
update 22-08-2013
in het Nederlands
en français
in English
in Deutsch
in Chinese
 
 
 
Languages

Articles in Dutch

Articles in French
Articles in Chinese
Articles in German
 

 

© 2004 Michel Vanlint
Michel Vanlint
Bogaerdenstraat 33 / 3440 Zoutleeuw
Tel: +32(0)475 75 79 58 / Fax : +32(0)11 69 66 78
Email : michel@vanlint.be
Nedstat Basic - Gratis web site statistieken
Eigen homepage website teller