Welcome to Blue Heaven Loft 2nd generation: Linda VANLINT

Blue Heaven Loft: 2nd Generation” / Links en rechts : de melkers / Midden : The Lost Son (Adviser)

Blue Heaven Loft: 2nd generation / Links & rechts: de melkers / Midden: The Lost Son (Adviser)

 

Het is lange tijd stil geweest rond” BLUE HEAVEN LOFT”. Niettegenstaande het leven er verder liep en een omschakeling naar “BLUE HEAVEN LOFT”:2nd Generation des niet te min een feit werd. Intussen heeft “The Lost Son” heel wat overleefd. Maar nu is hij dus weer terug van weggeweest te zijn.Ben nu wel de 80 voorbij met de vaststelling dat ouder worden ook zijn gevolgen heeft. En hier citeren we graag:”Ouder worden is zich minder aantrekken van wat anderen denken en zeggen. Het is ook tijd verwerven om jong te zijn.” Dixit Bioloog David Bainbridge. Zonder echter hier echt rekening mee te houden, komt er dus toch nog een tweede episode, een vervolg in feite op wat vooraf ging.

Samen van gedachte wisselen en ervaringen delen over onze liefde voor duiven en vrouwen is voor mij altijd een opsteker geweest, ja haast  telkens een ontlading. En naar ik meen waarschijnlijk ook voor jullie, die mij lezen , een verrijking?

“Blue Heaven Loft” 2d Generation, boert verder in de duivensport. Mijn echtgenote en dochter Linda hebben en houden nu alles onder controle wijl “The Lost Son” toekijkt van op de zijlijn. Hier en daar worden er nog wel wat opmerkingen en richtlijnen gegeven. Maar het doet goed en vooral deugd om vast te stellen en te zien dat er inzet en een sterke wil aanwezig zijn om te slagen in onze geliefkoosde duivensport. Wel schrijf ik , op voorhand, wekelijks het scenario van verzorging dat blindelings wordt opgevolgd. En zo…zo zien we het graag. Ik weet maar al te goed dat vrouwen doorgaans ook wispelturig zijn en vaak ook worden afgerekend op hun uiterlijke schoonheid. Bij duiven ligt dat gans anders want die selecteren we doorgaans op hun intelligentie- en oriëntatie vermogen.

hipraviar-apEven ter informatie een kleine inventaris : momenteel huizen er op het kweekhok van “Blue Heaven Loft”: 2d Generation, afstammelingen, kinderen, broers en zusters(met DNA-Attest) van “LILY”: B2007064/11 : 1st National Argenton (KBDB) in 2013 , naast deze van “LEONA”:B2007381/11 :  1 st. National Nevers(KBDB) en snelste van +-15.000 duiven. Uit deze families werden in 2015 twee ronde zomerjongen aangehouden die nu rond de hokken toeren en vliegen alsof de duivel er mee gemoeid is.
Verleden maand kwam de Dierenarts reeds langs om ze van een tweede inenting tegen Paramixo te voorzien. Hij gebruikte hiervoor :

HIPRAVIAR –AP van het Spaans Laboratorium HIPRA.

emdotrimMomenteel genieten deze duiven nu nog volop van een kuur (2 tot 3 weken aan te houden) met EMDOTRIM firma: Ecuphar, in een dagelijkse te hernieuwen dosis van 3 ml. per liter water. In het verleden hebben we het hierover al meer dan eens uitgebreid gehad. Het voornaamste dat je hiervan moet onthouden is dat deze kuur je duiven in een optimale conditie brengt waardoor ze hun vederkleed volledig verwisselen en dat zonder een enkele onderbreking. Maak hier dus ook gebruik van, nu het nog tijd is en de duiven nog volop in de rui zitten.

Aanrader : De Firma “KLAUS” bracht in  het nu bijna afgelopen jaar een nieuw en onschadelijk product tegen luizen op de markt. En als je naar de bijsluiter kijkt, moet je geloven dat bij een aanwending  van tweemaal in het vliegseizoen, de duiven vrij blijven van ongedierte. Het is eenvoudig in gebruik en het geeft onze duiven een ongestoorde rust tijdens de nachtperiode. Nu, de Firma “Klaus”, dat weten we al geruime tijd, staat niet stil en is al jarenlang een echte pionier in de research van duivenproducten, die de verzorging van onze duiven een stuk gemakkelijker maken. picosanHet nieuwe product :”PICOSAN” dat ze op de markt brachten is een droog poeder dat zelfs teken en bloedluizen geen kans meer geeft om ongestoord te krioelen. Het is echt onschadelijk voor de gezondheid van mens en dier. Nog niet overtuigd ? Neem dan een kijkje op volgende website : www.Klaus-Gritsteinwerk.de

Keuzes maken is natuurlijk belangrijk. En iets op voorhand plannen en dat dan ook nog uitvoeren is ten zeerste gewenst. Wie om de haverklap van systeem verandert , gaat het nooit ver brengen. Want duiven gewennen moeilijk hieraan. Eerder moet je zo’n proces geleidelijk laten verlopen. “Haast en spoed is zelden goed” is hier meer dan ooit van toepassing. Duiven zijn geen machines die we mechanisch kunnen regelen en afstemmen. Langzaam aan moet men de conditie en de forme weten te verhogen. Duiven zijn eerder gevoelige wezens die een band hebben met de melker. Hoe steviger die band des te beter zullen ook de resultaten zijn. Doch houdt er rekening mee : Eerst het kunstje en pas dan de beloning. Zeker niet omgekeerd. Wie geregeld met vrouwen omgaat, weet dat het bij hen niet anders is. Oppassen echter om niet te vervallen in steeds eenzelfde verleiding want dat wordt op de duur saai. Vrouwen moeten gestimuleerd worden om opgewonden te geraken. En eens ze dat zijn , liggen veel wegen open.  Rechtdoor is normaal de kortste- maar misschien niet de veiligste weg. Vrouwen willen verwend worden en daarom is het soms aangeraden om een aanval even uit te stellen. Het gevoel speelt hierbij een grote rol, laat dit dus ook tot uiting komen. Gevoelige snaren bespelen is niet gemakkelijk en ook niet iedereen krijgt dit onder controle. Ervaring is de beste leerschool hiervoor. Hoe krijgt men nu ervaring? Wel het is toch algemeen geweten dat hoe vaker men iets doet hoe gemakkelijker het wordt bij herhaling. Bovendien staat het ook vast dat wie ervaring heeft, zelden nog fouten maakt, omdat je uit de vroeger gemaakte fouten ook veel hebt kunnen leren.

Actualiteit

Dit weekend loopt er weer een Beurs in Kassel en viert de Waalse Fondclub haar vele Kampioenen. Geniet intussen maar van de dagen die komen ook al zijn die nat en miezerig. Wij komen bij u terug van zodra de nood ons weer dwingt om opnieuw contact te zoeken en wat zinvols neer te schrijven.

Bij leven en welzijn, gegroet, en tot de volgende keer.

The Lost Son

Zoutleeuw

Belgium. 23 oktober 2015


logo-versele-laga

Total Page Visits: 870 - Today Page Visits: 1