Voorlopige balans in Blue Heaven Loft : 2d Generation

Voor we eraan beginnen nog even luisteren, genieten en bezinnen met de song “Fragile” van Sting & Stevie Wonder…

 

Ik stond erbij en keek ernaar.

Het vlucht seizoen 2019 vordert met rasse schreden. Reeds vijf zware Nationale HAFO vluchten  kregen hun verloop. Laatst weekend nog werd Nationaal Montluçon gevlogen en afgewerkt. Het werd een zware vlucht met een traag verloop en verdeling van de prijzen.

Blue Heaven Loft: 2d generation was echter bij de les.  Een jaarling duivin : 2057884/18 toonde uit welk hout ze gesneden is. Een 2de  plaats Nationaal tegen 14.104 jaarlingen en ook de 2de Snelste duif van 23.961 deelnemende oude- en jaarduiven werd haar toebedeeld. In Fleurus (C.F.W.) prijkt ze zelfs als 1ste tegen 3.273  jaarlingen en is ze ook de Snelste duif van heel het contingent : nl. 5.916 duiven in het totaal.

Praten met duiven…

Vrouwen aan de macht

Het doet deugd om te zien en vast te stellen dat mijn opvolging verzekerd is. Aan vier Nationale vluchten Zware HAFO werd deelgenomen. En B.H.L. prijkt zelfs met een paar duiven met een 4 op 4 in de Ranking van PIPA’s duivenwebsite. Dat zijn prestaties behaald zonder Ketonen, zonder Taurine of ontstekingsremmers, maar wel verwezenlijkt door een verhoogde discipline en een opgedreven gevoelsmatigheid en conditionering.

BHL 2nd generation

Tijd nu om onze eminente Wetenschapper Jean Louis Jorissen weer  aan het woord te laten … Uit reacties die we kregen valt op te merken dat zijn bijdragen bijzonder geapprecieerd worden. Groot en klein kan er altijd nog wat van opsteken.

The Lost Son in gesprek met Wetenschapper Jean-Louis JORISSEN

Jonge duiven
essentieel voor de toekomst

Eigenlijk raad ik iedereen aan voor de rest van zijn leven -zo hij dit tot nu toe nog niet doet- elke morgen twee soeplepels lijnzaad te nemen.
Liefst vers gemalen. Dat kan best met wat vloeistof.

Ziehier mijn dagelijkse wonder-ontbijt-drank :

  • 2 soeplepels lijnzaad,
  • 1 soeplepel zuiver soja-eiwit (vb. Enercom een ideale verhouding aan essentiële aminozuren; dat zijn die dewelke het lichaam niet zelf kan aanmaken.)
  • 1 banaan
  • 400 ml Sojamelk “light” uit de koelkast.
  • Optioneel: enkele druppels limoen en enkele blaadjes muntblad vers uit de tuin.

Een minuut mixen en klaar.

Het is bovendien extreem lekker.
Dat lijnzaad is natuur’s grootste leverancier van essentiële vetzuren (omega-3).
Het mixen is belangrijk, het breekt de zaadjes, zodat ze hun essentiële omega-3 vetzuren vrijgeven.
Anders verslijmt slechts de buitenkant en heb je alleen het laxatief effect.
De term “essentieel” alleen al, maakt alle uitleg overbodig.

Het nut van omega-3 even opfrissen: bij de mens beschermen ze o.a. hart – en bloedvaten en voorkomen ze kankers.
Bij de duif interesseren ons de omega 3 vetzuren omwille van hun grote rol in de spierwerking, het voorkomen en genezen van ontstekingsprocessen tgv de sportinspanningen en de vrijstelling van energie.

Ik neem daarbij een capsule een totaalaanvulling , “Vitales (*)”, dewelke ik zelf reeds meer dan 40 jaar bereid.

Het is de menselijke equivalent van Winmix voor de duif.
Het is van belang dat de liefhebber zich goed in zijn vel voelt .

Zo is de gezinssituatie van essentieel belang, ziekte van de liefhebber zelf of van een van zijn familieleden, een echtscheiding, een sterfgeval, een faling… dit alles kan een belangrijke invloed hebben op de prestaties van een hok.

Je hebt reeds meermaals het woord essentieel gelezen.
Voor de jonge duiven zijn een aantal dingen essentieel.
Denk niet dat je met hen een simpel akkoord kunt maken, dat als wanneer zij van u enerzijds een mooi hok, dat ook nog juist georiënteerd is, over een goede verluchting beschikt, een slimme lichtinval heeft en een ideale dakbedekking, daarbij kostelijk kwaliteitsvoer, de beste supplementen en natuurlijk al je vrije tijd enz… krijgen, zij anderzijds voor u -als billijke tegenprestatie- een heel schap vol met bekers zullen gaan bijeenvliegen.

Er zijn een aantal essentiële dingen die je absoluut niet mag missen, zoals regelmaat, vooral in je eigen organisatie.
Verschijnen met voer, als de kerktoren het uur slaat is iets wat ze onthouden.
Elke vogel die geboren wordt neemt het beeld op van wie er op dit belangrijke ogenblik in zijn leven in zijn onmiddellijke omgeving te zien was.
Dit wezen of het nu een mens, een paard of een duif is , zal hij voor de rest van zijn leven geneigd zijn te volgen.

Bij eendjes werd de proef door Nobelprijswinnaar Ornitholoog Konrad Lorenz gedaan.

Als zij uitkippen in aanwezigheid van zeg maar, een grijze man van 70 jaar, dan zullen zij die altijd achterna lopen, ook al lopen ze instinctief achter elkaar aan met de moedereend voorop…
Als de geboortegetuige, dus die grijze man van 70 voorbijkomt, loopt dat ene eendje achter hem aan en niet meer in de rij.
Dat natuurverschijnsel noemen ze de “imprint.

Om maar te zeggen, hoe voornaam het is, slim met de jonge duiven om te gaan.
Dit voorrecht om als eerste aanwezig te zijn bij het uitkippen van een pasgeboren jong is niet te onderschatten.
Ad Scharlaekens heeft er ooit mooie stukken over geschreven. Hij kent iets van jonge duiven en heeft het bewezen in de uitslagen.
(Sommige columnisten die elke maand een bijdrage moeten leveren, schrijven over dingen waarvan zij soms, begrijpelijkerwijze niet op de hoogte zijn -zoals vb. de supplementen- dat ze er weinig geloof aan hechten, zeg maar waardeloos zijn…
Het is haast ondraaglijk om lezen, hoeveel onrecht deze boeiende maar extreem complexe wetenschap, genaamd “de orthomoleculaire voeding “ wordt aangedaan.
Dat bepaalde aromaten die de ontwikkeling van bacteriën onmogelijk maken door hun omgeving bio-elektronisch te wijzigen, door onwetendheid wordt weggewuifd…
Pas recentelijk ontdekte de moderne geneeskunde de verbanden tussen de darmflora en de psyche, zeg maar de geestelijke gezondheid van de mens.
De studie van de essentiële oliën had het echter 50 jaar geleden al over de eenheid en de routinematige stimulatie binnen de “psycho-neuro-endocrino-immunitaire eenheid”, door deze aromatische molecules.
Maw. de psyche , de zenuwen, de klieren en het immuunsysteem werken als een geheel.
Maar daarover gaat het nu niet, daar komen we later nog op terug.

Sommige eigenaars van huisdieren slagen er wonderwel in hen als ware familieleden, maar vooral gedisciplineerde vrienden op te voeden zodat het een streling is voor het oog.
Bekwame liefhebbers weten precies hoe ze een duifje zonder stress kunnen vangen en het na subtiele observatie, elegant langs de kuit glijdend, weer loslaten.
De duifjes tam maken wil niet zeggen, ze keer op keer op het verkeerde been zetten en ze verschalken in stofwolken en na klapperende gevechten tussen de rondvliegende pluimen.
Sommige liefhebbers houden van chaos en competitie onder de jongen, maar vergeet niet dat de duif een kuddedier is, waar aandacht en respect voor de kolonie, de groep, de zwerm, zijn ultieme omgeving altijd beloond wordt.
Je moet zoals ik ooit zei, in de kop van dat beestje kruipen en trachten zijn wereld te doorgronden en vooral zijn vertrouwen te winnen.
Tegelijk is ook nog het ontstaan van het eigen karakter, het ego, de pikorde, rechtstreeks gevolg van de opkomende sexualiteit etc.
Dit alles loopt parallel met de klok van de natuur en het klimaat, waarbij de oplopende temperatuur en de toename van licht in de zomer, zorgt voor het rijpen van de gewassen die de vruchten en de zaden dragen en de duiven de mogelijkheid bieden om voor het nageslacht te zorgen (in volle zomer als Barcelona gevlogen wordt, liggen de velden vol graan, om een voor zijn familie werkende in nood verkerende duif, de essentiële calorieën alsnog mee naar huis te brengen, zij het in de krop voor de kroost of zij het verteerd tot sterke spieren die de essentiële taak van het zich voortplanten mogelijk maakt.)
Precies op al deze complexe verbanden werken wij met ons Comed team.

De nieuwe Lysocur Forte (versie 3.0) is de vrucht van het beschreven voortschrijdend inzicht.
Jonge duiven zijn achterdochtige kuddedieren.
Als ze een nieuw product in het water toegediend krijgen, zal er naar elkaar gekeken worden, wie eerst drinkt.
Als die eerst drinkende duif het water goedkeurt , drinken ze het vervolgens allemaal zonder problemen.
Als de eerste die gaat drinken het water laat staan, dan laten ze het allemaal staan.
(Men kan bij het verstrekken van een nieuwe toevoeging altijd eerst een halve dosis geven tot ze de smaak, hoe lekker soms ook, gewoon geworden zijn.)

Het gaat ons momenteel natuurlijk om meer dan Lysocur Forte dat alle essentiële wateroplosbare voedingselementen bevat tegen het voorkomen van ziekte tgv de klassieke blootstellingen zoals vb. de najaarscompetitie.

Combineer het idealiter met Myobol voor een maximale spieropbouw en je kan de jonge duiven een volledige en vooral goedkope ondersteuning bieden voor de aankomende jonge duiven competitie.
De perfectie zou zijn dat je hierbij ook de Stopmite,  tegen het conditie vretende ongedierte meeneemt.

We moeten hier evenwel eerlijk zijn, veel liefhebbers zitten in juli door hun budget en voor hen is het van belang om in een betaalbare ondersteuning voor de jonge duivencompetitie en daarmee ook de toekomst te kunnen voorzien.
Het is in dit opzicht dat Comed -dat altijd gestaan heeft voor topkwaliteit aan de juiste prijs- zich nu ook sterk maakt om dit te kunnen aan de laagst mogelijke prijs.
We laten de liefhebber de kans om met zijn jonge duiven te gaan racen en de juiste en eerlijkste selectie te maken.
Dat kan alleen door de jongen in hun strijd een topondersteuning aan te bieden, zonder weerom zwaar in de beurs te moeten tasten.

Je kan makkelijk 2 maanden met 50 jonge duiven spelen met 1 liter Lysocur Forte aan 10 ml i.p.v. van 15ml per 2 liter, wat nog altijd een meer dan voldoende effect geeft.

 

Profiteer daarom van het JONGE DUIVEN NAJAARSPAKKET:


1 Liter Lysocur Forte +1 Kg Myobol
waarbij 1 Kg Stopmite gratis (**)

En speel voor 58 euro met 50 jonge duiven gedurende 2 maanden.

Het Jonge duiven najaarspakket is uitsluitend te verkrijgen op www.comed.be of te bestellen op info@comed.be.

Zij zijn de toekomst en verdienen een topondersteuning, terwijl wij zorgen dat dit betaalbaar blijft.

Comed legt momenteel de laatste hand aan een nieuwe productiehal, met op maat gemaakte performante industriële machines waarbij op een efficiënte manier zal geproduceerd, hetgeen de liefhebber ten goede zal komen…

Hierover meer in de volgende blog.

(*) Vitales voor de liefhebber kost 13 € voor 50 capsules.
(**) actie geldig tot 30 september 2019.


Pak de zomerse ongemakken aan met Comed!

De parasieten zijn met de huidige warme temperaturen van meer dan 25 graden in hun element. Veel parasieten kunnen in en op de vogel aanwezig zijn zonder dat ze opgemerkt worden. Vaak zie je een verhoogde gevoeligheid voor allerlei infecties.
De vaak onopgemerkte parasieten (lichtschuw) scheiden via hun eitjes stoffen af die jeuk veroorzaken.
Hierdoor worden onze DUIVEN vooral ’s nachts geplaagd en beginnen ’s morgens onuitgerust aan de dag.
Dit leidt tot een niet te onderschatten conditie nadeel en veren van slechte kwaliteit.
Daarom is het regelmatig gebruiken van Stopmite  en Summer Comfort Spray een goede manier  om de besmettingskans zo klein mogelijk te houden.
Het is aan te raden Stopmite te verstrooien op de bodem en onder de nestmatjes voor een optimaal resultaat en Stopmite  mag in contact komen met het vederkleed.

Summer Comfort Spray

Summer Comfort Spray  biedt vogels een maximale bescherming tegen zomerse ongemakken
en zorgt voor een comfortabel en verfrissend gevoel.

Gebruik
1x per week de vogels besproeien.

Bij uitzonderlijk warm weer mag de toepassing vaker herhaald worden (om de 8 uur)

 

Stopmite

gezonde volières – parasieten – vliegende insekten

Stopmite doet zoveel meer dan enkel parasieten verjagen!

– Ondersteunt de bovenste luchtwegen.
– Normaliseert de spijsvertering.
– Werkt tegen platte mest.
– Zuivert het lichaam.
– Voert mineralen aan.
– Zorgt voor propere pluimen zelfs rond
de cloaca(aars)…
Mag het ganse jaar door gegeven worden.

Voor een maximaal resultaat wordt Summer Comfort Spray  best gecombineerd met Stopmite.

Comed speelt een belangrijke rol in het voorkomen van ziekten!


COMED, uw gids tijdens het vluchtseizoen.

RACE PACK (*) YOUNG PIGEONS

Lysocur forte 1 l + Myobol 1 kg
+  Clean Oral 500 ml gratis 

 

RACE PACK CLASSIC (**)
stel nu uw ideale Race Pack
samen: vanaf 3 producten -10% en
1 Compound 60 ml gratis

bestel uw RACE PACK op info@comed.be

Vandaag bestellen, morgen gratis thuis geleverd.

*  actie geldig tot 31/07/2019
**actie geldig op alle formaten en geldig tot 31/07/2019 


Op onze website www.comed.be vindt u alle producten en hun samenstelling terug.
Contacteer ons voor gratis advies of een bedrijfsbezoek.

Comed NV | O.L. Vrouwstraat 2 | B-3730 Hoeselt
T +32 (0) 89 51 01 35 | info@comed.be | www.comed.be

Wat anders nu :

Abnormaal veel jonge duiven zijn in het nog niet afgelopen vluchtseizoen verloren gegaan en/of weggekwijnd. Men zoekt nog steeds naar de reden hiervoor. Het ROTA VIRUS, waarop we in voorgaande bijdrage uitvoerig het licht hebben laten schijnen, heeft op meerdere plaatsen vreselijk toegeslagen. Ons is bekend dat ook een gekende Fondspeler een ganse ronde uit zijn Fondduiven zag ten prooi vallen…En uit vertrouwde bronnen blijkt nu dat dit niet een alleenstaand geval is. De meeste melkers die er mee te doen hebben gehad, durfden het niet aan om een paar duiven naar een erkend Laboratorium te sturen(via hun Dierenarts) om de ware toedracht te kennen. Dit uit vrees voor het veroorzaken en tot stand komen van een Schutskring indien er PMV zou worden vastgesteld.

En buiten dat allemaal kampt men op verschillende hokken met het jaarlijks terugkerend probleem : de oogontsteking bij jonge duiven. “One Eye Cold” krijgt de naam hiervoor. Wijl het meestal oogontstekingen zijn veroorzaakt door het HERPES VIRUS. Het is dus van belang om een goed onderscheid te maken om uiteindelijk een juiste behandeling te kunnen toepassen.

Close-up

Voor U gelezen :

Over laatst lazen we in een gespecialiseerd Duivenweekblad dat een grote groep duiven sneller vliegt dan een kleinere groep. En dat een kleinere groep duiven sneller vliegt dan een alleenvlieger.

Toch voorzichtig zijn hiermee. Wij, maar wie zijn wij, hebben hierover een andere mening. Gaan hiermee niet akkoord aangezien wij meermaals het tegendeel hebben kunnen ondervinden.

Zo hadden wij, enkele jaren terug een scheefvlieger op onze vlieghokken. Een tweejarige duivin,met op haar palmares meer dan 10 Nationale Halve Fondvluchten. Iedere dag moest zij ook naar buiten om mee te trainen. Telkens tegen haar zin en iedere keer moesten we haar zelf van het hok halen en de lucht ingooien. Eens echter zover trainde ze gewoon mee met alle andere hokgenoten. In de week voor de S.Nationale vlucht uit Montluçon ging ze ook gewoon mee nog op een trainingsvlucht van ongeveer 30 Kilometers. Toen de manden werden opengegooid bleef ze alleen achter in de korven. Haar hokgenoten waren reeds uit het zicht verdwenen toen ze uiteindelijk, door ons verplicht, de lucht inging en zonder ook maar een draai te doen vloog ze huiswaarts toe en kwam ze toch samen aan met de andere duiven. Nu de dag van de inkorving op Montluçon zei mijn vrouw : “Je gaat onze scheefvlieger zover toch niet meegeven?” Maar ja, bij mij was het zo dat de hokken steeds leeg moesten zijn…dus ging ze als allerlaatste getekende de mand in.

Waar het sprookje begon

Montluçon werd gevlogen en wat niemand weet, gebeurde toch…Onze scheefvliegster won de 1st Semi-Nationaal Montluçon … Hoe is zo iets uit te leggen?  Ze zal het hele traject alleen gevlogen hebben. En ongestoord voor de kortste weg naar huis toe ,zelf,gekozen hebben. Een grote groep duiven vliegt in zig-zag vorm. En telkens er een duif de groep wil verlaten, wordt ze terug opgepikt. Het traject van zo’n grote groep duiven verloopt nooit rechtlijnig maar wordt afgelegd met horten en stoten.

Een vriend uit P.R.China heeft over dit verschijnsel ook verschillende  vaststellingen gedaan, door aan traject controle te doen. Met een zendertje , op de rug van de duiven, kon hij hun gevolgd traject, huiswaarts toe, nauwkeurig in kaart brengen en vastleggen.

Hieruit blijkt ook duidelijk dat ervaren alleenvliegers zelf, bewust, de weg naar huis kiezen en de bevestiging brengen dat de kortste en snelste weg tussen lossingsplaats en de thuishaven, de rechte lijn is.

Versele-Laga in het Verre Oosten : zeer succesvol

 

Bekijk ook deze blogberichten (in het Chinees):


Tony Melucci (USA) een zeer goede en trouwe vriend van Blue Heaven Loft is heengegaan (R.I.P)

Tony Melucci, een paar jaar terug nog met enkele duivenvrienden uit de VS, op bezoek bij BLUE HEAVEN LOFT : 2d Generation.

Slot :

Dat is het dan weer voor vandaag… tegen half oogst zijn we terug met nog meer nieuws. De verwachtingen zijn groot. Aan allen die mij lezen nog veel succes en plezier bij de volgende vluchten. Blijf gezond en geniet van het leven… het is kort en gaat snel voorbij…

Van uit Zoutleeuw groet U

Je dienaar
THE LOST SON
Juli 14 2019


logo-versele-laga img_2864 logo-comed

bridge-sydney

Total Page Visits: 967 - Today Page Visits: 2