Blue Heaven Loft : maart 2021

“Het is smadelijker je vrienden te wantrouwen, dan door hen bedrogen te worden”

Voor we er aan beginnen toch nog even luisteren, mijmeren en genieten van de song : “It’s a really good feeling” van Peter Kent…

 

Duiven mogen naar buiten, kunnen weer hun vleugels strekken en opvliegen. Je merkt het ook vlug hoe speels en dartelend ze door het luchtruim klieven als jonge duiven. Voorzeker voelen ook zij aan  dat de lente binnen een tiental dagen haar intrede doet. Mens en dier herleven als het ware…

Stilaan worden stelselmatig zo wat overal de trainingen hervat. Zeker het ogenblik dat er opnieuw wat meer koolhydraten en suikers aan de voeding dienen toegevoegd. Tijdens de periode van de strenge vrieskoude moet het u toch ook opgevallen zijn dat duiven meer maïs eten dan gewoonlijk?

Zij die dag-in, dag-uit volle bak eten geven, gaan zeker problemen hebben als ze hun lang opgesloten duiven weer naar buiten laten. Iedere dag dezelfde granen, naar believen, verstrekken, vraagt toch wat speciale aandacht. Alleen zeer strenge, aangepaste en gedisciplineerde trainingen zorgen voor een herstel van een goed evenwicht.

Wij hebben onze duiven steeds gevoederd volgens hun behoeftes van het ogenblijk. Daarvoor is het toch wenselijk om eerst wat kennis over voedingsleer op te doen.

Zo zal je ook spoedig opmerken, eens de prijskampen van start zijn gegaan, dat de van de reis terugkerende duiven hun behoefte naar eiwitten duidelijk tonen. Ze gaan eerst de aangeboden peulvruchten naar binnen werken . Hetgeen aangeeft dat ze heel wat energie hebben verbruikt tijdens hun terugkeer naar huis toe. En instinkt matig willen ze dat verlies aan energie zo snel mogelijk terug wegwerken. Daarvoor dienen de eiwitten…Maar duiven die wekelijks HAFO vliegen krijgen beter bij thuiskomst een lichtere graanmengeling toegediend ,bevochtigd met olie (VETTEN)(CUROL) en droog gemaakt met natuurlijke eiwitten (ENERCOM). Duiven voelen zich vermoeid,na de vlucht. Als je ze dan nog eens peulvruchten laat oppikken ,moeten ze nogmaals veel energie verbruiken om hun maag het verteringswerk te laten doen.

Licht verteerbare eiwitten in poedervorm zijn dus een ideale oplossing en zorgen voor een vlotte heropbouw van de spiercapaciteit. Bovendien laten ze vermoeide duiven toe om veel sneller te recupereren.

Vetten daarentegen zorgen ervoor dat eerst de opgeslagen koolhydraten(suikers) en nadien de aanwezige proteïnen ,tijdens het vliegen, omgezet kunnen worden in energie.

Opgepast toch : een te veel aan proteïnen kan leiden tot braken en dat moet ten allen tijde worden voorkomen.

Tip : duiven die ofwel  laattijdig aankomen, ofwel een paar dagen onderweg zijn geweest alvorens hun thuishaven te bereiken, kan je snel weer laten bijtanken door hun zich te laten verzadigen met pinda’s, rijk aan vetten en eiwitten. Op voorwaarde natuurlijk dat je er zeker van zijt dat de aangewende pinda’s vrij zijn van schimmels.( atoxoplasmose).

Ook voor de inkorving mag men af en toe gebruik maken van  wat extra pinda’s. Op voorwaarde echter dat er geen extreme warme temperaturen in het vooruitzicht van de lossing worden voorspeld.

Nu weer tijd om onze eminente Wetenschapper,  Industrieel Apotheker, Jean Louis Jorissen (COMED) aan het woord te laten.

The Lost Son in gesprek met Wetenschapper Jean-Louis JORISSEN

Jean-Louis Jorissen  Industrie-apotheker

Voeding en evenwichtige supplementen
Schema’s

Corona:

De bevrijding wenkt om de hoek,
Het wordt drummen waarbij elke beroepscategorie zich te traag van de maatregelen ontheven voelt.
Dit zal de samenleving nog een hele tijd bezighouden, nu de uitrol van de vaccinaties op kruissnelheid zal komen.

Vaccinatiepaspoorten zullen onvermijdelijk worden en de geleidelijke onthulling van de beschermingsduur van de verschillende merken zal belangrijk nieuws worden.
Er bestaat nog de mogelijkheid dat er ter elfder ure een supermutant opdoemt, waardoor we onze herwonnen vrijheid op behoedzame wijze zullen moeten vieren…
Ivm de psychologische gevolgen heeft het beleid te vaak en te lang de blik afgewend van de doodsstrijd van menig getroffen sector, waarvan de bedrijfseigenaars en medewerkers tgv de maatregelen, zonder adequate steun, hun droom in rook hebben zien opgaan.
De wanhopige burgers jong en oud, komen elkaar tegen in maatschappelijke chaos en polarisatie.
Gelukkig ontsluiert de farmaceutische industrie steeds meer efficiëntere curatieve Corona behandelingen, vaak met oude gekende geneesmiddelen.
Hierdoor zou naast de preventieve vaccins, veel hospitalisaties en overlijdens kunnen vermeden worden.
Wanneer het helemaal over is kunnen we nog niet weten, maar  ik vermoed dat de volledig hermetische afsluiting met plexiglas tussen klanten en bediening, in onze apotheek er nog wel een tijdje zal blijven staan.
Zonder het vermogen van het virus om aan de lopende band varianten te produceren, hadden we dit jaar de Corona deur achter ons kunnen sluiten, maar dat valt nog te betwijfelen.
(pandemie wordt een endemie?)

Schema’s

Goed gebruik van supplementen is belangrijk voor elke liefhebber.

Hij houdt enerzijds graag vast aan producten die hem in het verleden overtuigden van een gunstig effect en anderzijds voelt hij zich aangesproken om te experimenteren en te vernieuwen, want hoe goed men ook speelt, het mag altijd beter.
Wij hebben vaak de nadruk gelegd op het belang van samenhangende keuzes in de supplementen.
Daarom moeten schema’s gebaseerd worden op een strakke 3-vuldigheid

1 Wat geef ik ?
2 Wanneer geef ik het ?
3 Hoeveel geef ik ?

Wij zien heel vaak dat liefhebbers dit nogal breed interpreteren en ze komen onderweg toevallige, soms onverklaarbare verschijnselen tegen, waarop zij al of niet terecht reageren.

Het is aldus van belang goede keuzes te maken en zich daar toch minstens één seizoen aan te houden om een grondige en juiste analyse te maken.
Het is onmogelijk met het buikgevoel een oordeel te vellen. Dit vergt een open bespreking waarbij het belangrijk is dat de liefhebbers met ons communiceren, om in geval van twijfel alsnog de juiste knoppen in te drukken en na te gaan of hun analyse gericht genoeg is. Zulke bijna sacrale verfijning samenwerking kan enkel in een sfeer van positief en onvoorwaardelijk wederzijds vertrouwen.

Wetenschap* inzicht* advies* vertrouwen

Biochemie moet je leven en dat doen de 4 apothekers van Comed, samen al meer dan 100 jaar

Het extreem complexe organisme kan net iets anders reageren dan verwacht en het inzetten van producten wordt beïnvloed door de voeding, periodieke stress, ( vb tgv kweek of tgv weduwschap…het klimaat, de behuizing etc…)
Het is dus beter meteen een vraag te stellen om terug volledige controle te bekomen en om het stuur terug snel in handen te hebben.
Men moet het ook niet zoeken waar het niet is:

– duiven die vb geen dons gooien is bijna altijd het gevolg van te rijke voeding.
(In dat geval vb 10% rijst toevoegen)
– Magnesium en calcium zijn nodig.
Magnesium blokkeert evenwel (bij te veel) soms de calciumhuishouding in een vrij ingewikkeld proces.
Tegelijkertijd is magnesium net noodzakelijk voor de absorptie van calcium en vitamine D.
We moeten niet vergeten dat de voeding tot doel heeft de (bio) chemische bestanddelen aan te leveren die enerzijds -het leven en anderzijds  de prestaties mogelijk te maken.

De basisvoeding van de duif bestaat uit drie klassen:

Granen : zoals mais, dari, tarwe, haver, gerst, rijst….
Peulvruchten: zoals erwten, de eetbare boon wikke, faba…
Oliehoudende zaden: soja, zonnebloem, lijnzaad, hennep,

De fabrikanten hebben grote expertise in de formulering van de ideale mengelingen aangepast aan de behoeften, want deze ingrediënten hebben allen hun eigen voor- en nadelen.
Naargelang de soort zijn er diverse variaties en hierover buigen zich hun deskundigen (vaak landbouwingenieurs).

Zo is er vb relatief weinig eiwit in de overigens zeer populaire mais en in sommige soorten komen er zelfs te weinig van bepaalde essentiële aminozuren voor: ( o.a. tryptofaan en lysine)
Tarwe is zeer goed verteerbaar maar bij te veel kan de duif te zwaar worden, wat de vitesse niet ten goede komt.
Het omgekeerde bekom je met wikke, een rijke bron aan eiwitten die zorgt voor veel spiermassa en weinig vet.
Lijnzaad is de rijkste bron aan omega-3 vetzuren (voorkeurbrandstof voor onze duiven) uit de hele plantenwereld. Het bevat ook veel zwavel wat goed is voor het gevederte en is tegelijk ontgiftend (laxatief)
Hennep maakt onze duiven kortstondig vurig en het is een goed snoepje als beloning voor een vlotte binnenkomst.

Het is precies op bovenstaande specifieke nadelen van de gekozen basis grondstoffen, dat Comed met goed geformuleerde supplementen een corrigerende werking zal kunnen uitoefenen.

PS liefhebbers vragen mij of druivensuiker zinvol is.
De toevoeging van zuivere suikers voor de vlucht kan zonder veel gevaar.
Ze dienen wel eerst omgezet te worden in (vlieg)vet, de uitgelezen energiebron voor de vlucht ( deze suikers zorgen ook voor minimaal afval in het uitscheiding stelsel (darm)

Daarom kan de Hydracom Recup Gluco (glucose) formule van Comed ook preventief gegeven worden voor een zware vlucht.
De bijhorende Hydracom Recup Amino voorkomt melkzuur in de spieren wanneer de duif in het rood gaat.

Zeer binnenkort komt er een nieuwe neusdruppel op de markt.
Het betreft een versterkte versie van de oogdruppel Lisocur.
Het is een volwaardig plantaardig alternatief voor de massaal gebruikte antibiotica druppels.
Deze neusdruppel noemt Nasocure , voor het vrijmaken en vrijhouden van de neus, alsook de koppen en de bovenste luchtwegen in het algemeen en in het bijzonder de spleet in het verhemelte.
We hadden galenisch bijzondere aandacht voor een lange werking zodat de bescherming van de slijmvliezen tegen verwondingen tgv van de onderlinge korfstrijd, met de onvermijdelijke verwondingen, gewaarborgd blijft.
Voor en na de vlucht 1 druppel in elke neusgat.
Mag 2 maal per dag gedurende meerdere dagen indien nodig.

Ze zullen begin april (de 1ste april is geen optie…) beschikbaar zijn.
Bij elke bestelling (vanaf 09/03/20201) mogen jullie een gratis staal Nasocure verwachten! Deze actie is geldig tot 15 april.


Op onze website www.comed.be vindt u alle producten en hun samenstelling terug.
Contacteer ons voor gratis advies of een bedrijfsbezoek.

Tot zover onze met veel respect en gewaardeerde Wetenschapper. Een woord van dank voor zijn aangenaam en voor iedereen begrijpbare bijdrage…

 

K.B.D.B. mededelingen

Voor 2021 zijn er heel wat nieuwigheden in de maak. Vooral de herverdeling van de sectoren valt in het oog. Lees hiervoor aandachtig hun gepubliceerde aankondiging.

 

F.C.I.

Ook de F.C.I. de Internationale Duivenfederatie heeft wel degelijk haar best gedaan  en is er samen met onze K.B.D.B. in geslaagd om de genomen maatregeling(quarantaine), genomen door de Europese Unie(EU),voor wat betreft het vervoer van duiven over de grenzen heen, te verdagen tot oktober 2021. Hopelijk is dat geen uitstel van executie ? De KBDB en de FCI hebben intussen nog enkele maanden tijd om met een degelijke argumentatie en voorstel de EU, plus de bevoegde instanties, van gedachte te doen veranderen. Hopelijk met succes?

Internationaal Kampioenschap F.C.I. : Internationale Kampioenschappen voor Postduiven – FCI Grand Prix -MIRA OLR 2021 – Portugal


Dear sports friends,

The International Racing Pigeons Championship – MIRA 2021 – organized by the Portuguese Federation as in the 23 years, is a reason for the gathering, success and meeting place of breeders.

With renewed pride, MIRA OLR 2021 is able to re-organize the International Pigeon Championships (FCI Grand Prix) and the European Championship.

We are pleased to inform you that the final race will take place on 16th of October 2021 and the date of the reception of the pigeons will be between 1 April and 15 June 2021.

Attached you will find the rules of the FCI Grand Prix MIRA 2021 and further information can be found at www.fpcolumbofilia.pt/Mira2021/   or in (https://www.facebook.com/Campeonatos.Internacionais.Columbofilia.Mira.OLR)

We ask for your support to advertise the  FCI Grand Prix of Portugal – Mira 2021 to all your friends and if possible published on your website.

If you need help sending pigeons, contact the Portuguese Federation or our international agents/friends

Be the next champion – “Creating Champions Since 1997”
MIRA One Loft Race 2010
One of the oldest, most reliable, best organised and prestigious One Loft Races in the World.


VERSELE-LAGA : info

Kijk eerst even naar deze linken (in het Chinees):

Nieuwe producten van Versele-Laga

Vanaf nu zijn verschillende topmengelingen van Mariman ook te vinden in het assortiment van Versele-Laga.

Onderstaande producten worden toegevoegd aan het Traditional Premium gamma.

SUPER WINNER VL

PETITE FRANCE SPECIAL VL

 

Onderstaande producten worden toegevoegd aan het Traditional gamma.

JUNIOR SUPER POWER VL

 

WEDUWSCHAP SUPER POWER VL

 

Lees ook de volgende nuttige berichten van Versele-Laga:


De ideale start van het sportseizoen: wat maakt het verschil?

De ideale start van het sportseizoen: wat maakt het verschil?Elk jaar zien we afhankelijk van de afstand en de specialiteit steeds dezelfde namen terugkeren bovenaan de uitslagen van de belangrijke wedstrijden. Toeval? Waarschijnlijk niet. Het is gewoon een kwestie van vakkennis en een goede voorbereiding tijdens de winter en in de aanloop naar het sportseizoen.

Klik hier voor meer informatie

De voorbereiding en start van het nieuwe seizoen ten huize Rik Hermans

De voorbereiding en start van het nieuwe seizoen ten huize Rik HermansJan en Rik Hermans (uit Zandhoven) zijn sinds jaar en dag gekend in de internationale duivenwereld, onder andere door hun bekende duivenblad “De Duif”.

Maar ook in de duivensport zelf is Rik Hermans zich de laatste jaren gaan nestelen in de absolute Belgische top op de zware halve fondvluchten (500-600 km). We trokken naar de kolonie Rik Hermans om hem enkele vragen te stellen over zijn voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Klik hier voor meer informatie

Intestinal Top: hét product voor een optimaal werkend maagdarmstelsel (binnenkort verkrijgbaar)

Intestinal Top: hét product voor een optimaal werkend maagdarmstelselElke duivenliefhebber weet hoe gevoelig het maagdarmstelsel van de duiven kan zijn en kent dus het belang van een goede vertering.
Niet alleen bij de jonge duiven, die door hun extra gevoeligheid voor spijsverteringsproblemen zeker nood hebben aan optimale darmomstandigheden om op te groeien, maar ook bij de sportduiven, want bij hen draagt een gezonde darmomgeving onder andere bij tot een goed herstel na de vlucht.

 

Nieuws van de P.R.CHINA :

Video: International Barcelona herinneringen…

Video: herinnering aan de Internationale Barcelona vluchten…

Om over na te denken :

Twee maten, twee gewichten…

Sommigen mogen naaktfoto’s van zichzelf op het Internet doorsturen en slagen er zelfs in om de hier rond ontstane heisa te verdoezelen. Ze worden hierbij dan nog gesteund door eigen werkgevers en collega’s , die daarbij nog een uiting van medelijden geven door hen te bekijken als slachtoffer. Ze worden voor hun handelingen zelfs niet eens op het matje geroepen en mogen gewoon verder hun gang gaan en optreden , zowel in programma’s op de Beeldbuis als in reportages in de pers. Hoogst eigenaardig toch als je ziet hoe hier tegenover iemand staat die met zijn kraag gegrepen wordt  en voor de Rechter moet verschijnen voor het versturen van enkele,weliswaar seksueel getinte SMS-jes…En dat door toedoen van de MeTOO aanhangers .

Ja, wij mannen zijn jagers en dat al van bij de oudheid… We jagen op groot wild, dat ligt in onze natuur. Maar soms twijfel ik er aan  en  krijg ik toch het gevoel dat wij, mannen, het wild zijn geworden waarop wordt gejaagd…

De LCB-editie van maart is uit

in deze editie vindt u Het  reglement voor de LCB Champions 2021 – je vindt dit eveneens online via www.lcbchampions.be

in deze maart-editie vindt u ondermeer :

  • Het reglement voor de 30e editie van LCB Champions!
  • Artikels over Derwa-Luxem – De Narbonne van Adèle Renault – Daan Rego – Meuwese-Van Garsel – Alex & Annie Rans – …
  • De nationale vluchten: Bourges II – Narbonne – Brive – …
  • Columns: Een talent waarover onze duiven beschikken – Zijn late jongen nuttig? – Een laatste blik op de grote fondvluchten – …

The Lost Son in P.R.China aan het werk


We gaan het hierbij laten…genoeg stof om over na te denken. Hopelijk kunnen duivenwedstrijden in april weer gewoon doorgaan. Covid-19 zal stilaan verdwijnen…ook wij wachten nog op onze Vaccinatie…Nog even doorbijten dus…willen of niet…

Dat was het dan weer voor vandaag…Bij leven en welzijn komen we bij u terug rond half april…Intussen wens ik allen, die mij lezen, het allerbeste…Een goede en sterke gezondheid en veel succes in alles wat je doet…

Vanuit het zonnige Zoutleeuw groet u

Je dienaar
THE LOST SON
Maart 10 2021

Michel Vanlint
The Lost Son
Blue Heaven Loft
Bogaerdenstraat 33
3440 Zoutleeuw
Belgium
Tel. : +32 475 75 79 58
E-mail : michel@vanlint.be
Website: www.vanlint.be

 


logo-versele-laga logo-comed

Total Page Visits: 610 - Today Page Visits: 1