Nieuws vanuit BLUE HEAVEN LOFT : 2nd Generation

Voor we eraan beginnen nog even luisteren, mijmeren en genieten van de song van Stef BOS – Papa…

 

Het nieuwe vliegseizoen zit in de lift.  Alhoewel BHL nog even past en wacht op verbetering van het weer en wijziging van de Noord Noord Oosten- naar wat Zuid Zuid Westenwind met wat warmere temperaturen. Misschien geraken we wel niet tijdig klaar om tegen half mei, (zaterdag de 18de om precies te zijn) deel te kunnen nemen aan de eerste Nationale vlucht vanuit VIERZON. Nieuw op de vluchtkalender en al zo vroeg op het seizoen. We gaan hierover niet jammeren. Er volgen nog zoveel Nationale vluchten en je weet het of niet: ”Haast en spoed is zelden goed.”

Klaar voor de start

 

Jonge duiven

Wat de jonge duiven nu betreft, hebben we iets eigenaardigs vastgesteld en ondervonden.  Uit nalatigheid en zonder het zelf goed te beseffen, werden onze jonge duiven voor de eerste keer geënt tegen PMV aan de ouderdom van 45 dagen. Dit met HIPRAVIAR (AP) entstof. En dit blijkt nu een vergissing te zijn geweest met problemen als gevolg. Enkele van onze jonge duiven kregen last van oogontstekingen(Herpes) en dat is volgens ons te wijten aan het niet aanwenden en gebruiken van COLUMBI 2 (HERPES & PMV entstof van Pharmavax) bij de eerste entbeurt. Dit dus in tegenstelling met de voorgaande jaren toen dit wel gebeurde. Intussen werd er reeds een tweede enting uitgevoerd, dit maal wel met de PMV/HERPES entstof  COLUMBI 2. En binnen de drie weken volgt er dan nog een derde enting tegen PMV & DIFTERIE, twee in een samen. Eigenaardig om zien echter is het feit dat niet alle duiven getroffen werden door deze toch wel vervelende oogontstekingen. Het zalven met “VIRGAN” en/of “ZOVIRAX” oog gel, waarover we het vroeger al uitgebreider hebben gehad, brengt wel wat verlichting. Spectaculairdere en goed waarneembare verbetering hebben we gekregen door toediening van “LYCOSUR FORTE” (nieuwe opgewaardeerde formule) van de firma COMED.

Meer hierover (tekst en uitleg) door onze gewaardeerde Wetenschapper Jean Louis Jorissen (COMED). Aan hem nu het woord. Zijn deskundige uitleg zegt alles. Tijd dus om na te denken en tot actie over te gaan…

The Lost Son in gesprek met Wetenschapper Jean-Louis JORISSEN

Lysocur Forte 3.0

Met groot genoegen na 40 jaar onverdroten onderzoek naar de gouden graal van de verzorging der postduiven stellen we vast dat, tegen de verwachtingen in, de lijst van mogelijk werkzame substanties waar we op stoten steeds maar langer wordt.

In de zoektocht naar het verband tussen ziekte en voeding – het grote vakgebied van Comed – komen we steeds meer tot de vaststelling dat de paden van geneeskunde en voeding in elkaar opgaan. De wetgever stelt hierbij als spelregel, dat er bij de verkoop een duidelijke scheiding moet zijn tussen voedings- middelen en geneesmiddelen. We moeten met beide begrippen bijzonder zorgvuldig omgaan en de verbruiker mag niet misleid worden.

De voedingsindustrie draagt aldus naar de volksgezondheid een enorme verantwoordelijkheid.
We kunnen niet anders dan vaststellen dat de voedingsindustrie al of niet bewust miljoenen slachtoffers maakt, waarbij de economische belangen de gezonde voeding vaak in de weg staan.
Kijk rondom u heen en stelt vast hoeveel mensen kampen met overwicht.
85 % procent van de diabetici heeft overgewicht en de ziekte neemt epidemische proporties aan.
1 miljoen Belgen en 1,2 miljoen Nederlanders lijden aan diabetes.
1 op de 3 volwassenen krijgt diabetes!!

Legt men de vinger wel op de wonde ?
Van kindsbeen af worden de smaakpapillen handig bewerkt en eens deze op hol geslagen zijn, hebben hun bezitters levenslang gevaarlijke voedingsgewoonten aangenomen, waartegenover men dan weer een hele slanke-lijn-cultuur draaiende houdt:
Achter beide tegengestelde stromingen bevindt zich een miljardenindustrie. ..

Hippocrates

De beroemde Griekse arts Hippocrates stelde meer dan 2000 jaar geleden in zijn geschrift “De Alimento” over voeding: “In voedsel is uitstekend medicijn te vinden, in voedsel is slecht medicijn te vinden; goed en slecht zijn relatief.”

Je zou dit kunnen interpreteren als: voedsel kan je gezond maken, en voedsel kan je ziek maken; de werking kan per geval variëren.

 

Gelukkig biedt onze duivenvoeding industrie topkwaliteit aan en beschikken we over een breed gamma aan goed voer.
Het is aan de liefhebber om dit juist in te zetten. Hier loopt het ook vaak fout.
Tijdens de kweek-en de competitieperiode wordt er logischerwijze veel eiwit en veel calcium (grit) gevoederd. Dit is inherent aan de duivensport, ze hebben het echt nodig om te presteren, geen kwestie van.
Beide dagdagelijkse gewoonten verminderen evenwel, elk op hun eigen manier, het cruciale, tegen infecties beschermende zuur in de darm.
De liefhebber dient hierdoor een permanent gevecht aan te gaan tegen infecties, die hij zelf onbewust veroorzaakt.

Hier grijpt Comed al bijna 40 jaar in met slimme supplementen en ondertussen wist de liefhebber deze te waarderen.
Een treffend voorbeeld hiervan is Fertibol een zure calciumbron.
Steeds meer liefhebbers vervangen het zuur neutraliserende grit door Fertibol. Zo vangt op zijn beurt Roni het nadeel van eiwitrijke voeding op.

Ondertussen heeft Comed het gewaardeerde luchtwegen product Lysocur Forte een uitgebreide upgrade gegeven. Zijn toepassingsgebied op de luchtwegen werd uitgebreid naar de darm.

Lysocur Forte

Het is eigenlijk een totaalmiddel geworden dat corrigerend werkt aan bovengenoemde voedingsnadelen, en is daarom verrijkt  met specifieke aanvullingen.
Door zijn oplosbaarheid in water komt het tegemoet aan de terechte vraag van menige liefhebbers die graag via het drinkwater willen toedienen.
Het was een hele klus om dit allemaal in een fles te krijgen, ttz. in water op te lossen…

Onze klassieke basisverzorging gebeurt hoofdzakelijk over het voer, gekleefd dmv olie: CurolComedol, Stopmite etc…
Het nadeel hiervan is evenwel dat wanneer een duif in mindere doen is ( slecht verteerde vlucht, een of andere kiem incubeert), ze vaak minder eet en meer drinkt.
De steun die ze nodig heeft komt dan logischerwijze best via de drank.

Vooral de specifieke problemen bij de jonge duiven, hebben altijd te maken met hun groei.
Om een volwassen lichaam te ontwikkelen halen ze hun eerste levensjaar werkelijk alles uit hun voeding. Bij de minste hapering zitten ze dan ook in het rood, omdat ze nauwelijks reserves hebben.
Dat is normaal, de natuur heeft het zo voorzien, maar dat impliceert – zeker tijdens de competitie – dat er geen kostbare tijd mag verloren gaan als er wat scheelt.
Er moet direct ingegrepen worden en het moet ook liefst meteen aanslaan, wat via het drinkwater vanzelfsprekender is.

De vernieuwde Lysocur Forte is perfect combineerbaar met Curol en beiden vullen elkaar aan bij ernstige problemen.


Lysocur forte 1 l zal verkocht worden aan €29 incl.

ACTIE 3.0 GELDIG OP www.comed.be van 12/04/2019 TOT 31/05/2019

1 Lysocur forte 1 l + 1 gratis Clean Oral 500 ml gratis transport


Op onze website www.comed.be vindt u alle producten en hun samenstelling terug.
Contacteer ons voor gratis advies of een bedrijfsbezoek.

Comed NV | O.L. Vrouwstraat 2 | B-3730 Hoeselt
T +32 (0) 89 51 01 35 | info@comed.be | www.comed.be

Perfecte opleiding

 

Actueel

Het oude bestuur van de KBDB werd opzij gezet. De nieuwe bewindsploeg kroop in het zadel. Onwennig weliswaar maar toch met heel wat goede bedoelingen op een gefundeerde basis.  Doping onderzoek en het contract met WPROL (Zuid-Afrika) die de Nationale uitslagen creëert en al wat hiermee gepaard gaat, lijkt ook voor het nieuw Bestuur een groot zorgenkind te zijn. Contractuele gebondenheid laat niet altijd toe om aan zo’n overeenkomst met onmiddellijke ingang te gaan sleutelen. Maar hopelijk wordt er toch een degelijke oplossing gevonden die beide partijen kan bevredigen.

BHL 2nd Generation

 

Grensoverschrijdend gedrag

Vroeger, heel lang geleden, nooit van gehoord. Tijden veranderen, mensen en gewoontes blijkbaar ook. Maar om hiermee, haast dagelijks, geconfronteerd te worden via de geschreven Pers, maar ook door de TV Nieuwsuitzendingen, lijkt me toch wat overdreven.

Alleen naar kijken

Nu ook weer bij de politie: 1 op de 4 vrouwelijke Agentes beweert al eens last te hebben gehad van ongewenste aanrakingen/intimiteit, schunnige uitlatingen en het met de ogen uitkleden door hun Agenten-collega’s.

Statistieken en Peilingen zeggen echter niet alles. Dat kunnen we vaststellen bij de verkiezingsuitslagen. Zo secuur zijn deze ook weer niet?

Aanleiding tot dit aangeklaagde, ongepaste  gedrag zou wel eens de uitdagende, aanlokkelijke, sensuele kledij kunnen zijn die zowel de voorkant als de achterkant van de vrouwen accentueren? Alhoewel, wat is ongepast en waar ligt de grens? Moeten we nu onze ogen gaan neerslaan bij het zien van dergelijke passages?  Is het niet de bedoeling van de vrouw om opgemerkt in het openbaar te verschijnen? Kleed zij zich niet om op te vallen en om in de schijnwerper te staan? Is dat dan niet een verzuchting naar aandacht voor hun optreden?

Kijken mag toch…aankomen niet. Het oog mag ook wat hebben of niet soms?

Neen, en dat weten jullie al langer…Ik ben geen vrouwenhater. Integendeel heb ik altijd en nog steeds onstuimig veel van vrouwen gehouden. Liefhebben en beminnen draag ik hoog in mijn vaandel. Maar het gevoel van bemind te worden en geliefd te zijn door vrouwen, is zalig… Wie dat gevoel niet heeft en dus niet kent, mist iets bovenaards. Wie het tegendeel beweert, weet niet eens waarover het hier gaat… Spijtig voor hen…

Founder BHL

 

F.C.I. World Championship 2019 (Tianjin – April 2019)

Klik HIER voor het reglement van het F.C.I. World Championship 2019 (PDF)

 

We gaan het hierbij laten. Bij leven en welzijn hoor je mij terug midden van de maand mei… Aan ieder die mij leest nog het allerbeste met een schitterend vliegseizoen in het vooruitzicht.

Vanwege uw dienaar

THE LOST SON

Zoutleeuw 15/04/2019


logo-versele-laga img_2864 logo-comed

bridge-sydney

 

Total Page Visits: 884 - Today Page Visits: 1
Geplaatst in Niet gecategoriseerd