Blue Heaven Loft : december 2020

“Genot is het begin en het doel van een gelukkig leven.”

Eerst nu even luisteren, genieten, mijmeren bij de Song van Hansi Hinterseer : “Du Bist mein Leben”

 

Moeilijke tijden :

Het blijft een onzekere tijd. Heden is er nog steeds geen uitzicht op wat er ons in de komende weken, maanden nog te wachten staat.
COVID-19 is jammer genoeg nog niet weg, en Avian-Flu(Vogelgriep)is nu ook tot bij ons doorgedrongen. Wat ook weer leidt tot een beperking van vrijheid bij het uitoefenen van onze Duivensport. Ook TAIWAN sloot zijn grenzen voor de invoer van Belgische duiven. Voor Nederland hadden ze dat al eerder gedaan.
Bovendien is er op Europees vlak nog steeds geen beslissing gevallen voor een wijziging aan de genomen besluiten voor wat betreft het vervoer van duiven over de grenzen heen.
Het gaat hierover het invoeren van een Quarantaine voor wedstrijd duiven. En dat vanaf de eerste vlucht op de vliegkalender. Onuitvoerbaar toch! Dit zou zoveel betekenen als het einde van onze Duivensport.

Met man en macht is de KBDB leiding samen met de F.C.I., de Internationale Duivenfederatie aan het werk om deze, op Europees vlak (E.U., de Europese Unie) genomen beslissing terug te kunnen schroeven. Hopelijk zal het gezond verstand in deze situatie de bovenhand krijgen. We volgen het voor u van nabij…

Het verbod om samen te komen en te vergaderen, ten gevolge van COVID-19, zorgde ervoor dat ook de KBDB dagen van 2020 werden verdaagd en verschoven naar 2021.

Zie hieronder alle nodige informatie hierover:

NATIONALE DAGEN 2020

Data : woensdag 1 en donderdag 2 december 2021
Locatie : Flanders Expo (Gent)
NATIONALE DAGEN 2021
Data : vrijdag 3 en zaterdag 4 december 2021
Locatie : Flanders Expo (Gent)

Stay Safe !

De nationale voorzitter,
Pascal BODENGIEN

BLUE HEAVEN LOFT in Autumn


De hoogste tijd nu om het woord te verlenen aan onze Competente Wetenschapper :
Jean Louis JORISSEN, Industrieel Apotheker en eigenaar van de Firma COMED.

The Lost Son in gesprek met Wetenschapper Jean-Louis JORISSEN

Jean-Louis Jorissen  Industrie-apotheker

Van Corona lig ik niet meer wakker…

Gezonde lucht
Gezonde duiven
Gezonde liefhebber

Hoewel werkzame vaccins zijn aangekondigd, blijft Corona alsnog ons leven sterk bepalen.
Door deze pandemie raakten we in een wanhopige veldslag verwikkeld, maar nu met de spoedig beschikbare vaccins de cavalerie in aantocht is, moeten we alsnog vermijden tegen een verloren kogel aan te lopen…
Gelukkig vinden we meer en meer praktische oplossingen, waarmee vooral de risico categorie -waartoe meerdere duivenliefhebbers jammer genoeg behoren- zich kan beschermen.
Idd wij hebben een verhoogd risico door het inademen van een allergeen eiwit dat zich vooral vormt op de duivenmest en in de krop en dat de longen ernstig kan aantasten.
Gezien Corona een specifiek longvirus is, moeten vooral wij uiterst waakzaam zijn.
Ik raadde reeds de kruidenbereiding RAVO met geranium wortel aan waarover wetenschappelijke studies aantonen dat ze een interferron gemedieerd coronabeschermend effect hebben.( zie ook vorige blogs )
Er is nog bijkomend goed nieuws zoals onderstaande studie van nog geen maand oud aangeeft:

https://mbio.asm.org/content/11/6/e02628-20

Omdat we niet weten of iedereen zich meteen zal laten vaccineren met het nieuwe vaccin en zo ja, hoe lang het duurt voor dit naar de ganse bevolking is uitgerold ( zodat het circuleren van het vaccin ophoudt), is een bijkomende bescherming tegen COVID-19 mogelijk, door zich te laten vaccineren o.a.tegen bof.

Er bestaat hiervan een combinatievaccin nl. Priorix, ( bevat ook mazelen en rode hond) dat ik mezelf, mijn familie en kennissen een maand geleden liet inspuiten.

Het is vooral nuttig als je dit vaccin lang geleden gekregen hebt.
Je bent na vaccinatie tegen rode hond en mazelen wel levenslang beschermd tegen deze kinderziektes, maar met het ouder worden loopt de immuniteit voor bof terug met 9,2% per jaar.
Je bent aldus bij het ouder worden nog steeds voldoende beschermd tegen  bof , maar het waargenomen beschermend effect tegen COVID neemt af.


Bof virus


covid-19 virus

( Let op de gelijkenis tussen de 2 virussen. )

De ernst der symptomen bij een COVID-19 besmetting is niet ouderdom gerelateerd, wel het beschikken over voldoende antilichamen.
Het is evident dat deze antilichamen vooral bij recent gevaccineerde kinderen hoger liggen, maar niet altijd…

De studie stelt dat van af 14 jaar deze bloedwaarden (titers) onder die waarde duiken, waarbij de symptomen in geval van COVID-19 ernstig worden en aldus een vaccinatie aanbevolen is.
Dit strookt ook met de jaarlijkse afname van 9,2 % zoals hierboven aangegeven.

In sommige landen worden deze vaccins verplicht herhaald (boosters) als je in het leger gaat of ook zoals bij ons aangeraden wanneer vruchtbare vrouwen een zwangerschap overwegen.

Hierboven de resultaten van de studie waarbij de immuniteit tegen bof ( verticale as) recht evenredig is met hetzij hevig , nauwelijks, of helemaal geen last hebben van Corona ( horizontale as ).

Het blijkt dat kinderen gemiddeld 7 keer minder symptomen vertonen dan volwassenen.

Wanneer je kiest om je met dit (levend verzwakte) vaccin te laten inspuiten, dien je een interval van een maand met de vaccinatie tegen de griep ( geïnactiveerd vaccin) te respecteren.
Zoals je mag verwachten, heb ik mijn huiswerk grondig gemaakt en al de inmiddels beschikbare studies doorgenomen. Ik vond enkel voordelen en geen noemenswaardige nadelen.
Hierna een bijkomend aantal wetenschappelijke studies desgewenst ter informatie van uw huisarts

https://world.org/

Daarmee staan wij liefhebbers best even stil bij onze gevoelige longen ( zie link hierna )
https://www.azsintjozef-malle.be/sites/azsintjozef/files/2019-08/Duivenmelkerslong%20of%20allergische%20alveolitis%2005%2009%202016.pdf
en komen we onvermijdelijk terecht bij Stopmite
Goed voor de duiven en goed voor de liefhebber , omdat de etherische oliën in een weg ook onze luchtwegen mee zuiver houden.
Ze hebben namelijk een expectorerende werking ( ze maken het longslijm minder taai , vloeibaarder en ophoestbaarder )
De trilhaartjes die het met stof en kiemen beladen longslijm naar het strottenhoofd moeten stuwen kunnen hun werk gemakkelijker aan.
Maw het ingeademde stof zakt niet naar de longblaasjes waar het ( voor altijd) ingekapseld wordt, maar het wordt door de trilhaartjes omhoog gedreven, waardoor het via het strottenhoofd in de keelholte komt en met de volgende slikbeweging naar de maag verdwijnt waar het vernietigd wordt
Het inkapselen van deze stofdeeltjes in de longblaasjes veroorzaakt een soort littekenvorming (fibrose) wat op termijn leidt  tot longemfyseem waarbij de elasticiteit van het longweefsel is aangetast en waardoor de gevreesde chronische kortademigheid onvermijdelijk wordt .

rechts boven een gezonde long, onderaan fibrose

Chronisch wil eigenlijk zeggen ongeneeslijk…
De aan de zuurstoffles gekluisterde liefhebber is een jammerlijk beeld dat ik al te vaak heb moeten meemaken en in mijn geest gegrift blijft
Het ergste van al is, dat het had kunnen vermeden worden
Ook hier is de boodschap draag altijd uw FFP2 masker dat zorgt voor 92% bescherming.( niet zo een zelfgemaakt voddeke)
Draag dit levenslang op uw hok levenslang en voeder en strooi Stopmite
(Een FFP3 is enerzijds 97% % beschermend, maar kan anderzijds het ademen bij lichamelijke arbeid wat moeilijker maken.)

Door het voor jezelf en voor allen die u graag zien…

PROMO

Pot Stopmite 1 kg:     1 FFP2 masker gratis

Emmer Stopmite 5 kg:     5 FFP2 maskers gratis


Op onze website www.comed.be vindt u alle producten en hun samenstelling terug.
Contacteer ons voor gratis advies of een bedrijfsbezoek.

En ja, zoals steeds heeft onze Wetenschapper altijd wat zinvol te vertellen. Onze hartelijke dank hiervoor…

Duif en melker – goeie vrienden


VERSELE-LAGA :

Je kan er niet naast kijken. In al hun afdelingen Voedsel supplementen voor Dieren wordt er nog steeds vooruitgang geboekt. En wat de Afdeling Duivensport betreft , blijft hun Marktaandeel zich uitbreiden. Niet alleen op Nationaal vlak, maar ook hun Internationale evolutie blijft gestadig groeien.

Kijk maar even verder:

 

Nieuws van Versele-Laga

Speciale promotie tijdens de kweekperiode

Momenteel krijg je 10% gratis voer in de verpakking van Plus I.C.+ Start. Zo krijg je 22kg voer voor de prijs van 20kg.

Voordelen van Plus I.C.+ Start:

  • Volledige kweekmengeling verrijkt met de Immunity Concept⁺ kweekkorrel om extra essentiële aminozuren (extra bouwstenen), calcium en L-carnitine aan te leveren.
  • Ideale kweekmengeling door het hoge eiwitgehalte.
  • Mengeling is goed verteerbaar en zorgt voor een goede ontwikkeling en bescherming van jouw kampioenen in spe.

Meer informatie: https://www.versele-laga.com/nl/be/plusicplus/producten/plusic-start

De kweekperiode bij Hok Jos en Lars Vercammen

Jos en Lars Vercammen geven meer uitleg over de aangewezen producten om topduiven te kweken.

Klik op de afbeelding hieronder voor het volledige filmpje.

Heet van de naald :

Voor u gelezen in H.B.V.L. (Het Belang van Limburg), zeer recent nog :

Mededeling van de KBDB t.a.v. alle duivenliefhebbers

De duivensportwereld wordt opgeschrikt door allerhande informaties die circuleren over een Europese Verordening (dewelke in werking treedt in 2021) en die onder meer voorziet in een quarantaine van onze reisduiven. Dit zou het einde van de duivensport betekenen.
Alle Europese Duivensportfederaties evenals de Internationale Duivenliefhebbersbond (FCI) hebben zich gemobiliseerd en zetten de nodige stappen bij de nationale autoriteiten zodat de tekst van deze maatregel wordt aangepast en geen impact heeft op de duivensport.
Momenteel werkt de KBDB, samen met een groep gespecialiseerde dierenartsen, aan dit dossier.
Diverse politieke contacten werden eveneens gelegd en we zijn al verzekerd van hun steun en van hun betrokkenheid bij de verdediging van de belangen van onze liefhebbers.
Tot op heden heeft de KBDB enkel positieve reacties gekregen, maar geloof ons, we blijven alert en zullen er alles aan doen om onze favoriete sport te redden.

Samen staan we sterk!

Met vriendelijke groeten

De nationale voorzitter,
Pascal Bodengien

 

Avis aux colombophiles

Le monde colombophile est fortement perturbé par les informations qui circulent au sujet d’un règlement Européen (entrant en application en 2021) prévoyant, en autre, une mise en quarantaine de nos pigeons voyageurs et signifiant, donc, la fin du sport colombophile.
L’ensemble des Fédérations Colombophiles Européens, la Fédération Colombophile Internationale (FCI) se sont mobilisées et interviennent auprès des autorités nationales afin que le texte de cette mesure soit modifiée et n’ait pas d’impact sur le sport colombophile.
La RFCB, soutenue par un groupe actif de vétérinaires spécialisés, s’occupe actuellement de ce dossier.
Divers contacts politiques ont été pris, nous sommes déàj? assurés du soutien des personnes contactées et de leur implication dans la défense des intérèts de nos amateurs.
A l’heure actuelle, la RFCB n’a reçu que des retours favorables quand à cette adaptation de texte mais, croyez-nous nous restons en alerte et ferons tout ce qui est possible pour sauvegarder notre sport favori.

Tous ensemble.

Salutations cordiales

Le Président National,
Pascal Bodengien


Duiven en vrouwen – ze blijven mij bekoren


ACTUEEL :

De start van een nieuw seizoen in de Duivensport vat aan met de kweekperiode.
Op veel plaatsen zitten de kweekduiven reeds samen. Dat zal dan mogelijk ook toevallig te wijten zijn aan het samenvallen van VOLLE MAAN op 30 november 2020.
Licht bijgeven,( zeker nog tot na het leggen van het tweede ei) , samen met het geven van Tarwekiemolie en MYOBOL  over het voer zorgen dan verder voor een vlot verloop van het rijzen van de eieren. Hiermee worden de grondvesten aangelegd als voorbereiding naar een degelijk seizoen 2021.

De 11de Internationale Beurs voor de Duivensport : “FUGARE 2021” , in Kortrijk Xpo, zou dan toch doorgaan en wel op 13-14 Februari 2021.  Zie bijgevoegde info….Zeker te noteren in uw Agenda.


LCB (LA COLOMBOPHILIE BELGE)

Het LCB-magazine doet het ook goed. Voor inzage , neem rustig je tijd, het loont echt wel de moeite om zich te abonneren op dit in kleurgedrukt ,tweetalig, magazine, met allerlei rubrieken, naar en voor ieders smaak…

Klik op de foto om het magazine te lezen.

Nederlands

Français


Sfeervolle Beelden in de tuin van BLUE HEAVEN LOFT.

Het doet deugd en is oogstrelend om van achter je keukentafel een hele gamma van wilde vogels hun gedrag, doen en laten te kunnen observeren. Kijk je even mee met ons?

Dat was het dan weer. Het jaar loopt stilaan naar zijn einde toe.  Laat sombere dagen en lange winteravonden ons humeur niet bederven! Er komt weldra licht aan het eind van de tunnel. En licht geeft leven en doet hopen op een betere toekomst, waar we allen met heel veel verlangen naar uitkijken.
Aan allen die mij lezen, wens ik reeds, uit de grond van mijn hart, een ZALIG KERSTMIS en vooral een VOORSPOEDIG en GELUKKIG NIEUWJAAR 2021.

Blijf gezond en hou de moed er maar in… alles komt goed…
Vanuit het sombere Zoutleeuw
Groet u
Je dienaar
THE LOST SON
05 DECEMBER 2020

Michel Vanlint
The Lost Son
Blue Heaven Loft
Bogaerdenstraat 33
3440 Zoutleeuw
Belgium
Tel. : +32 475 75 79 58
E-mail : michel@vanlint.be
Website: www.vanlint.be

 


logo-versele-laga logo-comed logo-rpw

bridge-sydney

Total Page Visits: 839 - Today Page Visits: 2