Nieuws vanuit Blue Heaven Loft : september 2020

“Wat kan een mens zich beter wensen dan vrijheid in overvloed?

(Marli Huyer)

Voor we er aan beginnen toch nog even luisteren, mijmeren, bezinnen en genieten van de song : Unstoppable (Sia)

 

Nationaal Argenton 2: afgelast door de KBDB instanties in overleg met de inrichters OVV (Oost Vlaams Verbond), wegens voorspelling, vooruitzicht van ongunstige weersomstandigheden in het weekeinde.

Ik word eind deze maand september 85… Maar volgens ik mij herinner, heb ik in mijn lange loopbaan als duivenmelker (meer dan 70 jaar) nooit meegemaakt dat Nationale KBDB-vluchten werden afgeschaft door de voorspelling van ongunstige weersomstandigheden.

Bourges Nationaal voor jonge duiven werd ook al uitgesteld in het vooruitzicht van een naderende hitte golf. En nu dus Nationaal Argenton 2, gewoon afgelast.

Naar huis terugkerende duiven

Vraag is en blijft natuurlijk wat de uiteindelijke bedoeling is geweest? Alleen wegens de predictie van  aankomend slecht weer of toch ook wat schrik voor de aangekondigde wind die hevig zou gaan blazen uit Westelijke richting? Of heeft de angst voor grote verliezen met de jonge duiven hierbij ook een grote rol gespeeld?

Waar is de tijd toch dat we Nationaal Angoulême en Nationaal Bordeaux (meer dan 800km) speelden met jonge duiven? Nooit van gehoord zeker of allang gewoon vergeten?

In Taiwan (ik verbleef daar toen) stond men aan te schuiven om zich de winnaar(es) van deze vluchten te kunnen aanschaffen. Intussen weten we dat alle vluchten, ook de Nederlandse -tijdens dat gevreesde weekeinde uitstekend zijn verlopen. Zo zie je maar…

Tijden veranderen, gewoontes ook…maar herinneringen waar je actief ook aan meegeholpen hebt, die blijven voor eeuwig gegrift op ons netvlies…

Intussen zijn we een week later en zien dat de geplande vlucht op het programma van de KBDB, La Souterraine namelijk, vervangen wordt door een Nationale vlucht uit Argenton. Wat ook inhoudt dat Jaarduiven en oude duiven moeten samen vliegen en geklasseerd zullen worden in een uitslag.  Vleugels afgeknipt dus voor al diegenen die zich hadden voorbereid om nog een slag te slaan en een beter klassement te kunnen bewerkstelligen bij de Nationale Kampioenschappen voor Jaarduiven. Gedane zaken krijgen geen keer…we moeten dus verder…en zolang we dat nog kunnen, mogen we blij zijn…

The Lost Son… genietend en aan zelfreflectie doen…

Tijd nu om onze Wetenschapper, Jean Louis Jorissen , Industrieel Apotheker bij COMED weer even aan het woord te laten en zijn zeg te doen…

The Lost Son in gesprek met Wetenschapper Jean-Louis JORISSEN

Rui

Ondanks de onheilspellende aanzet door de Corona maatregelen kon het seizoen toch nog gered worden.
Het is september, het licht vermindert, de dagen korten, de bladeren vallen dra van de bomen en de rui is ingezet.
Gelukkig hebben we de duivensport om de Coronamiserie te vergeten.
Een duivenliefhebber is een gelukkig mens als hij meer thuis bij zijn duiven moet /mag blijven… toch?
Iedereen had zowat zijn eigen strategie om hier mee om te gaan, gelet op het uitgestelde wedvluchten agenda, zeg maar een naar de herfst opgeschoven competitie…
Met de extreme hitte moesten velen extra zorg besteden aan de koppen. Bij de hoge temperaturen moet het lichaam afgekoeld worden dit kost verhoudingsgewijs per graad dubbel zo veel energie als opwarmen.
Hierdoor verzwakken de duiven en slaat het Coryza virus toe. ( daarom Curol en Myobol samen geven met uiteraard frequent gepaste oogdruppels zoals Lysocur )

Laten we even niet vergeten dat de rui pas helemaal voorbij is na 5-6 maanden.
Pennen en vederen verslijten door gebruik en kunnen niet hersteld worden,
vandaar dat onze duiven die logischerwijze vervangen door nieuwe.
Het beste moment hiervoor is wanneer de natuur terug op rust gaat….

De vleugel is een uitzonderlijk belangrijk onderdeel voor wie in de lucht reist.
Vergelijk het met het onderhoud van een vliegtuig waarbij belangrijke onderdelen na een zeker aantal vlieguren moeten vervangen worden, versleten of niet…dat wordt zeer ernstig genomen.
Er werden reeds ontelbare stukken over de rui geschreven.
Vooral over de voeding waarin we keuze zat hebben.
Zeker de gereputeerde voederfabrikanten bieden allen degelijke mengelingen aan.

Twee thema’s staan centraal tijdens de rui.
-het behoud van warmte mits goede isolatie ( zowel tijdens de wissel van kostuum als daarna)
-het materiaal voor de aanmaak van het nieuwe vederkleed

Naast het goede voer zijn er toch nog belangrijke accenten te leggen waarbij de aanvullende supplementen het verschil kunnen maken.

Vet (olie) zorgt voor de belangrijke calorie aanvoer betreffende de warmteregeling.
De essentiële aminozuren zijn onmisbare bouwstenen voor de (re)constructie van het nieuwe verenkleed.

Dat zijn de pijlers waarop de Comed supplementen gebaseerd zijn.
In gans die periode die dus tot tegen de lente van volgend jaar loopt is goede verzorging en een onberispelijke gezondheid essentieel.

Curol en Winmix met Murium zorgen daarvoor eventueel aangevuld met Roni, Myobol, Stopmite en Clean Oral.

Curol speelt een rol in het voorkomen mogelijke sluimerende ziekten dewelke onverbiddelijk tot een problematische rui zullen leiden.
Stopmite draagt bij tot een parasietenvrij vederkleed.
De essentiële aminozuren zijn onmisbaar(anders noemden we ze niet essentieel…. ) vandaar Murium.
Dus ook in de winter vergt een aangepaste aanvullende voeding al onze aandacht , we leggen er de basis mee van het volgende seizoen.
Maw je moet het Comed rui systeem netjes blijven geven, de ganse winter door, hetzij in hartje winter aan een halve dosis…

Veel succes

Apr. Jean-Louis Jorissen


PROMOPAKKET

PROMOPAKKET RUI SEIZOEN 2020 klein

1 Winmix 300 g +  1 Curol 250 ml + 1 Murium 300g = 150 ml Alcogel gratis
53 euro

PROMOPAKKET RUI SEIZOEN 2020 groot

1 Winmix 1 kg+  1 Curol 1 l + 1 Murium 1 kg = 1 l Alcogel gratis
171 euro

gratis TRANSPORT (promo geldig tot 30 september 2020)

De Alcogel van apotheek Jorissen bevat extra Panthenol om de huid te beschermen en deze gevolgen te voorkomen (dermatitis tgv overmatig alcohol gebruik).

We raden aan om het gezicht eveneens te beschermen. Bovendien kan u de huid extra voeden door Comed Crème (uiercreme) te smeren.

 


Op onze website www.comed.be vindt u alle producten en hun samenstelling terug.
Contacteer ons voor gratis advies of een bedrijfsbezoek.

Comed NV | O.L. Vrouwstraat 2 | B-3730 Hoeselt
T +32 (0) 89 51 01 35 | info@comed.be | www.comed.be

Tot hier dan weer onze eminente Wetenschapper, waarvoor onze speciale dank…

Opvallende Vaststellingen : Oorzaak van COVID-19 ?

  1. Hoor je nog iets van “Grensoverschrijdend gedrag?” Lopen mannen nu dan plots toch terug in het gareel. Of wordt er minder Selderij opgediend en krijgen we af en toe wel eens een aspirientje toegediend?
  2. “METOO” organisaties zwijgen nu als een graf.  Ken je een reden hiervoor? Minder contact?…wie zal het zeggen?
  3. Daarentegen zijn de laatste statistieken echter wel duidelijk over het gedrag van vrouwen. Want 3 op de 4 vrouwen doen aan Soloseks (Bron HLN). Ook al ontkennen de meeste vrouwen dat. Wetenschappers beweren zelfs dat het goed zou zijn voor de gezondheid en de relatie?. Bedenkelijk toch? Mannen…werk aan de winkel dus… en ook maar oppassen voor de Bakker, de loodgieter, de postbode en de klusjesman. De gelegenheid maakt immers den dief!!!!
  4. En nu, sedert kort :”WAP”, staat voor ‘wet ass pussy’. Vrouwen die hun intiemste verlangens bezingen. Er is veel over te doen. Voor sommigen is het banaal en vulgair, maar veel jonge vrouwen vinden dit net fantastisch : een vrouw die zelf kiest hoe ze haar seksueel plezier vormgeeft! Aldus (HLN). Het laatste is hierover nog niet gezegd….

Niets nieuws onder de zon:

De voorbije weken is het nogmaals gebleken , is er nogmaals eens het bewijs geleverd dat aan de WIND, de MASSA en de LIGGING weinig te doen valt.

Weekends na elkaar, met een ZUID OOSTEN- O.Z.O wind kan je logischer wijze opmerken dat de winnaars van de Nationale vluchten allemaal te vinden zijn ten Westen van Brussel gelegen. Op Chateauroux 2 vliegen verschillende jonge duiven hun oudere lotgenoten a.h.w. voorbij met de hoogste snelheid van 1376m/m.

Nu 22/08/2020 de uitgestelde Nationale vlucht voor jonge duiven alleen en de Nationale vlucht uit Tulle voor oude-en jaarduiven , stellen we vast dat, bij een sterke Zuidwestenwind de Nationale Bourges winnaar,met 28000 jonge duiven aan het vertrek, terug te vinden is in Limburg ,bij Theo Weytjens uit Zutendaal. Daar waar de Nationale winnaars van Tulle ,respectievelijk bij de jaarlingen het pleit gewonnen in Vlaams Brabant : Tournelle David met de twee snelste duiven. Nancy en Bart Van Oekel haalden het mooi bij de oude duiven…

Tot hier wat ons opviel tijdens de voorbije weken…


Praten met duiven


VERSELE-LAGA

Bij VERSELE-LAGA wordt niets onverlet gelaten om hun marktaandeel nog uit te breiden.

Kijk rustig zelf maar eens naar al hun realisaties van de laatste weken:

Bekijk ook de vernieuwde website op https://www.versele-laga.com/


Founder BHL

Dat was het dan weer voor vandaag. Hopelijk horen en zien we elkaar terug begin oktober.
Stel het wel intussen, geniet van het leven want het duurt nog wel even…

Vanuit Zoutleeuw groet u

Je dienaar

The Lost Son

5 september 2020

 

Michel Vanlint
The Lost Son
Blue Heaven Loft
Bogaerdenstraat 33
3440 Zoutleeuw
Belgium
Tel. : +32 475 75 79 58
E-mail : michel@vanlint.be
Website: www.vanlint.be

 


logo-versele-laga logo-comed logo-rpw

bridge-sydney

Total Page Visits: 893 - Today Page Visits: 1