Observer : juni 2022 – nieuwsbrief

 


Song: We Will Make It Through… (Roy LaMontagne)

 

email: observer@vanlint.be


Filosofie :

“ Er is geen andere wereld dan deze.”

Carvaca-filosofie (ca. 600 v.Chr.)

Taipei/Taiwan : Changement de DECOR

Wat een kentering in Taiwan?

Van praktisch 2-3 besmettingen per dag met COVID-19 naar 85000 in een paar weken tijd. En dat heeft zo zijn gevolgen. Verkoopspunten, Markten, Cinema’s, Restaurants, Koffie/Thee shops, Bars, Ontmoetingsplaatsen, Hotels, lopen leeg. De angst om besmet te worden is groot. En dat ondanks iedereen zo zijn best deed om te ontsnappen aan een infectie, door het constant dragen , door iedereen van een mondmasker. En dat laat zich nu ook vooral voelen in het nachtleven. Vooral het vrouwelijk schoon moet nu dat behaaglijk gevoel van gejaagd te worden , missen. Een wereld op zijn kop. En niemand hier had dit zien aankomen. En toch heeft het Gouvernement uiteindelijk ook ingezien dat, ongezien de enorme stijging van infecties er gedacht moet worden aan versoepelingen van de zo strenge, opgelegde, maar toch door de bevolking aanvaardbare en nageleefde maatregelen .

De Economie eist deze versoepelingen op. Zakenmensen van overal uit de hele wereld hebben intussen ook al hun geplande reizen naar Taiwan stop gezet. En dat wegens de zo strenge Quarantaines. Nu nog steeds 7 dagen, bij aankomst in Hotel, gevolgd door een nog zeven dagen lange observatie met testen.

Vliegtuigmaatschappijen moesten hun vluchten naar Taipei grotendeels schrappen omdat ze geen piloten en stewards meer bereid vonden om telkens weer in Quarantaine te moeten gaan bij aankomst in Taiwan. En een pakje bijvoorbeeld vanuit België versturen naar Taiwan, zelfs aangetekend, neemt nagenoeg een maand in beslag vooraleer het  bij de bestemmeling aankomt. En dan wil ik het niet eens hebben over het Transport van Duiven naar Taiwan, dat sedert november 2021 zo goed als niet is gestopt op een paar uitzonderingen na… Maar plots is er licht aan het eind van de tunnel : Zojuist bereikt ons een bericht van de Directie R.P.P.(Racing Pigeon Partners) met de volgende mededeling :

Geachte allen,

Ik wens u er graag attent op te maken dat België opnieuw de status “vrij van HPAI” heeft verworven, toegekend door het OIE (WOAH).

David Clarinval, federaal Minister van Landbouw: “Ik ben verheugd dat België eindelijk de ziektevrije status op internationaal niveau heeft herwonnen. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om de embargo’s die verschillende derde landen hadden ingesteld op te heffen en zal de sector de export kunnen hervatten. Aangezien de professionelen in de huidige economische context al genoeg moeilijkheden ondervinden, is het herstel van de vrije status echt goed nieuws.”

Eindelijk eens echt positief nieuws voor zowel alle duivenmelkers in België als in Taiwan als Wordwide… Dan toch waar dat na regen de zon weer gaat schijnen…

Maar neen, het leven in Taiwan is allang niet meer van wat het vroeger was…

From Taipei-Taiwan

Today, May 29 2022, I got my 2nd BOOST, my 4th vaccination against COVID-19. Brings me happiness and safety feelings in the near future…

Belangrijke informatie en bijdrage van Wetenschapper Jean Louis JORISSEN, eigenaar van de Firma COMED, gezien, gelezen en weloverwogen aanbevolen door onze Observer in het Verre Oosten.


Jean-Louis Jorissen  Industrie-apotheker

Over kalk, jodium en klieren

(hypofyse, pijnappelklier, schildklier en de bij-schildklier)

1. De HYPOPHYSE  klier moeit zich met veel belangrijke processen als grote spelverdeler .

 • De voorzijde scheidt hormonen af ter regeling van de:
  • groei  ( STH somatotroop hormoon)
  • productie van eicellen en spermacellen.(FSH follikel stimulerend hormoon )
  • stimulatie mannelijke- en vrouwelijke stéroïde hormonen (LH luteiniserend hormonn)
  • schildklier (TSH thyroïde stimulerend hormoon (*))
  • corticoiden productie (ACTH adrenocorticoide hormoon : soort cortisone met de gedragskenmerken )
  • kropmelkproductie en het broedgedrag (PRL prolactine)
 • De achterzijde regelt de productie van:
  • Oxytocine : regelt de bloeddruk, verhoogt de suikers en de aminozuren (eiwit opbouw) in het bloed en zorgt voor de samentrekking van de eileiders ( afdalen ei)en van
  • Vasopressine: controleert verlies van vocht via de nieren ( anti diurese)

Het kan ook forse contracties van de eileiders veroorzaken
Beide hormonen spelen een belangrijke rol in het sexuele gedrag van de doffers…

 

2. De HYPOTHALAMUS  of pijnappelklier is zeer klein en verantwoordelijk voor het aanpassen aan donker en licht (dag en nacht) er is nog weinig van bekend.

 

3. De SCHILDKLIER en BIJSCHILDKLIER willen we even nader bekijken (*)

 • De schildklier is een paar, dus in tweevoud bovenaan links en rechts van de luchtpijp.De schildklierwerking wordt beïnvloed door omgevingsfactoren, de temperatuur, de hoeveelheid licht, stress etc..
  Deze klier moet over voldoende jodium (tekort veroorzaakt echter opzwelling of hypertrophie!) beschikken om het aminozuur tyrosine, (via de tussenstappen mono- en di-jodo-thyronine) om te zetten naar: tri-jodo-thyronine (T3) en thyroxine (T4) dit laatste het specifiek schildklier-hormoon.
  Enkel deze laatste twee stoffen ( die elkaar in evenwicht houden) worden door de schildklier in het bloed afgescheiden met een piek rond 08 uur en 16 uur.

  Het T4 is uiteindelijk verantwoordelijk voor
  de groei en de stofwisseling, de ontwikkeling van de voortplantingsorganen bij de duivin.  Het verhoogt op uitgesproken wijze het verbruik van zuurstof in de hartspier  maar ook in alle zuurstof verbruikende  processen.
  Bij te veel van dit hormoon worden  lichaamsweefsels echter afgebroken (catabolisme).
  Teveel aan jodium veroorzaakt trage werking van de schildklier met  leveropzetting door suiker opstapeling en rem op de sexualiteit bij de duivinnen. (Leg stop)
  Bij de doffers ontstaat steriliteit met verkleining van de  testes.
 • De bij-schildklier (parathyroïde) ligt net onder de  schildklier.Het zijn eigenlijk 4 erg minieme aparte kliertjes maar van vitaal belang bij een aantal processen van onze sportduiven.Het betreft vooral de calcium en vitamine D huishouding en dit in combinatie met UV licht en de regeling van de mineralisatie van de beenderen met calcium en fosfor.Vitamine D verhoogt de opname van calcium ter hoogte van de darm.
  Door zijn vermogen tot het geven van een mini elektrisch stroomstootje (microvolt) is calcium cruciaal  voor de « ontsteking » van de spiercontractie.

***

Veel mensen denken dat een « knook », eens hij gevormd is, gelijk en onveranderlijk blijft tot zelfs vele jaren na de dood.
Niets is minder waar.
In het hele gebeente is er permanent aanvoer en afvoer van mineraal materiaal ( calcium en fosfor).

Beenderen bouwen voortdurend op en breken voortdurend op een gebalanceerde wijze  af , zodat er een gemiddelde skeletstevigheid en -standvastigheid gewaarborgd is.
(Calciumhomeostase)
We kunnen hieruit meteen afleiden dat door kunstmatig te verduisteren de calciumhuishouding tijdelijk uit evenwicht gaat.
De bijschildklier (parathyroïde ) reageert door in overdrive ( in hypertrophie ) te gaan doordat  er te weinig calcium en vitamine D in het bloed aanwezig is.

Dat kan zich achteraf allemaal wel herstellen, maar tijdens de competitie is het aan te bevelen om reeds tijdens deze ingrijpende, uitgelokte stofwisseling wijziging, bij te sturen met calcium en vitamine D.

Daartoe hebben we Miobol in onze vliegschema’s voorzien zodat een aangepaste dosis van deze beide elementen aangereikt wordt.

Vandaag hebben we geleerd hoe complex en interactief klieren werken.
Het is dus een hele  wisselwerking  van stimulatie en terugkoppeling .
Zo maar aan het cruciale vitamine D genererende daglicht morrelen  en vervolgens lukraak van alles gaan bijgeven of weglaten is niet wijs.

Met dit in het gedachte werd Miobol ontwikkeld.

 • Het bevat een aan het vliegseizoen aangepaste dosis calcium , phosfor en vitamine D(*) om het rui-effect te behouden zonder de stofwisseling  te verstoren.
 • Om door zijn vetgehalte te zorgen voor een sterke energie aanvoer voorbereidend aan de prestatie en na de terugkeer als recuperatie.
 • Ook tijdens de kweek voor een goede ontwikkeling van de jongen en tegelijkertijd voor het behoud van de conditie van de ouders.

(*) allerlei producten combineren kan leiden tot overdosering van vitamine D waarbij, door  het terug oplossen van de calcium de beenderen zwak kunnen worden en vervormen.
Voor elke diersoort bestaan er maximaal toevoegbare dosissen.
Daarom raden wij u aan samenhang van een  uitgebalanceerde gamma zoals COMED na te streven.

COMED,  geef je dagelijks … behalve de dag van inkorving


Op onze website www.comed.be vindt u alle producten en hun samenstelling terug.
Contacteer ons voor gratis advies of een bedrijfsbezoek.

Tot zover Wetenschapper Jean Louis JORISSEN.


Aan mijn vrienden en allen die mij lezen :
Even stil blijven staan bij :

Les derniers mots de Steve Jobs, milliardaire, mort à 56 ans

Publication par David-GDK

“J’ai atteint le summum du succès dans le monde des affaires. Dans les yeux des autres, ma vie est une réussite.

Cependant, mis à part le travail, j’ai eu peu de joie. En fin de compte, la richesse n’est qu’un fait auquel je me suis habitué.

En ce moment, allongé sur mon lit d’hôpital, et me rappelant toute ma vie, je me rends compte que toute la reconnaissance et la richesse dans laquelle j’ai pris tant de fierté, a pâli et est devenue insignifiante face à la mort imminente.

Vous pouvez employer quelqu’un pour conduire votre voiture ou gagner de l’argent pour vous, mais c’est impossible d’engager quelqu’un pour supporter la maladie et mourir pour vous.
Les choses matérielles perdues peuvent être retrouvées. Mais il y a une chose qui ne peut jamais être trouvée quand elle est perdue : la Vie.

Quelle que soit l’étape de la vie à laquelle nous sommes actuellement, avec le temps, nous serons confrontés au jour où le rideau se ferme.

Aimez votre famille, votre conjoint, vos enfants et vos amis… Traitez lès bien. Chérissez lès.

Au fur et à mesure que nous vieillissons, et devenons plus sages, nous réalisons lentement que porter une montre à 300 $ ou 30 $, les deux donnent la même heure…

Que nous avons un portefeuille ou un sac à main de 300 $ ou de 30 $, le montant à l’intérieur est le même.

Que nous conduisons une voiture de 150 000 $ ou une voiture de 30 000 $, la route et la distance sont les mêmes, et nous arrivons à la même destination.

Que nous buvons une bouteille de vin à 1000$ ou à 10 $, la gueule de bois est la même.

Que la maison dans laquelle nous vivons mesure 100 ou 1000 mètres carrés, la solitude est la même.

Vous réaliserez que votre véritable bonheur intérieur ne provient pas des choses matérielles de ce monde.

Que vous voyagez en première classe ou en classe économique, si l’avion tombe en panne, vous tombez avec lui…

Par conséquent, j’espère que vous vous rendez compte, quand vous avez des amis, des frères et sœurs, avec qui vous discutez, riez, parlez, chantez, parlez du nord-sud-est ou du ciel et la terre,… c’est le vrai bonheur !!

Un fait incontestable de la vie :

N’éduquez pas vos enfants à être riches. Eduquez lès pour être heureux. Quand ils grandiront, ils connaîtront la valeur des choses et non le prix.”


AFRIKAPRO 2023 PREMIER ONE LOFT SERIES

Afrikapro Premier One Loft Series – the Grand-Slam of pigeon racing. The event where the new undisputed One-Loft champion will be crowned!

We aim to establish an event where winning it will become the most prestigious and sought-after title in the sport, where the best Fancier and Pigeon will be acknowledged in their own respective right.

Set in the South African Bushveld in the Waterberg region of Limpopo lies a spectacular piece of Africa called Phala Phala Wildlife.

CLICK FOR MORE INFO

AFRIKAPRO RULES – REGULATIONS

AFRIKAPRO PRIZE MONEY – PRESS RELEASECLICK HERE FOR THE RACING PIGEON OLYMPIAD 2022 SCHEDULE


Enjoy this video


Total Page Visits: 846 - Today Page Visits: 1