Michel Vanlint only uses
the perfect system : BRICON



All pigeon info
on the web



De Belgische Reisduif

 

Blog in het Nederlands

Blog en français Blog in English Blog in Deutsch
 

« keer terug naar de weblog

bericht gepost op vrijdag 28 april 2011

“Geduld verlies je het gemakkelijkst als je het niet bezit...”
 

Mijn vrouw hoorde mij onlangs opnieuw vloeken tot in huis. “Wat was er weer aan de hand?” vroeg ze me nadien. “Ik maakte me kwaad om twee duivinnen die Lesbische neigingen vertoonden en in een hoekje bij elkaar lagen te vrijen.” Zei ik. “Dat ga je hen niet kunnen afleren, want dat zit in hun natuur.” Was haar repliek. “Bij vrouwen is dat niet anders, je moet dat aanvaarden en wie er mee geconfronteerd wordt moet hiermee leren leven.” Maar als er nu iets is waar ik niet mee kan instemmen is dat duivinnen lesbisch worden en duivers homo’s. Vroeger werd er, in onze samenleving, met geen woord gerept over zulke toestanden, maar nu komt men er openlijk voor uit en o-wee, als je daar ergens op zinspeelt of er ook maar iets over zegt. Men gaat dat zelfs als een belediging aanzien. En nochtans moet je weten dat mannen en vrouwen wel van elkaar verschillen. Maar de een is niet beter of slechter dan de ander- maar wel anders. Zou het kunnen dat ik behoor tot deze groep van mensen op aarde die dat verleidingsspel niet begrijpt? Telkens wijst mijn vrouw mij er steeds op dat er een wezenlijk verschil is tussen mannen en vrouwen.” Vrouwen willen één man die al hun behoeften bevredigt, wijl mannen liefst verschillende vrouwen willen om die ene behoefte van hen te bevredigen.” Hoe mag ze dat te weet gekomen zijn?

Van je vrienden moet je het hebben… Ik kreeg onlangs een paar jonge duiven van Maurice Hasendonckx uit Bouwel uit zijn beste kwekers. Mocht kiezen uit twee nesten…Maurice is een jarenlange vriend die het hart op de juiste plaats draagt. De man ook waarmee de tandem Heremans-Ceusters groot is geworden, hun basis duiven kwamen uit Bouwel. Op aanraden van Maurice wou ik deze duiven in de ren zetten om er volgend jaar mee te gaan kweken. Een paar dagen later, telefoon, mijn beste vriend Willem uit Reeuwijk(Nederland) aan de lijn. En nu moet je eens goed luisteren wat die zei? “Ik heb gehoord dat je bij Maurice in Bouwel geweest bent en dat je een koppel jonge duiven hebt meegenomen, wat ga je hier mee doen?””In de ren zetten en er volgend jaar mee kweken.” Zei ik zo… “Mag je niet doen jongen, je moet die duiven spelen. Jij, jij moet toch niet meer werken aan je toekomst? Jouw toekomst die ligt achter u!”… Ik schrok me bijna een bult door deze uitspraak die dan nog kwam uit een hoek van waaruit ik het nooit zou verwachten… Willem had het vlug door .”Ja” zei hij,”ik blijf bij mijn standpunt want het enige wat jij nog moet doen is genieten. Volop genieten van elk uur ,van elke dag die er nog komt.” Een paar dagen nadien pas drong het tot me door dat hij die naar de toekomst verlangt het heden vermijden wil. En hoorde ik onlangs toevallig niet op TV?  Het ergste wat een man kan overvallen is ouderdom. Het komt als een dief in de nacht, van de ene dag op de andere… Ik ben nog niet voorbereid hierop en wil hier nu verder niets meer over horen…En genieten , ja dat doe ik reeds mijn ganse leven lang… Maar zo is er ook die andere kerel waarmee ik het had over die en die zijn er al lang niet meer…Ik wordt straks 76…mag dus blij zijn…”Ja maar” zei de man, “U hebben ze hierboven vergeten!” Van je vrienden moet je het hebben, dat zegt men toch, of niet?

Het is vandaag Paasdag… Onze oude-en jaarduiven zijn klaar om te spelen. Maar zoals jaarlijks het geval is stellen we steeds maar uit en zijn we uiterst voorzichtig. Waarom dan toch? Uit ervaring weten we dat een moeilijke start steeds zorgt voor problemen nadien. Met wind die waait uit Oost-Noord –Oostelijke richtingen is gevaar voor natte ogen en rode kelen stellig aanwezig. Maar we kunnen natuurlijk niet blijven wachten en gaan nu dan toch ook risico’s moeten nemen. Berekende risico’s noemt men dat. Maar we komen wel op tijd…begin mei Momignies (110km.), 8 mei Soissons (210km.) , 14 mei Toury (376km.), 21 mei Orleans (390km.) en dan op naar Bourges Nationaal op 28 mei… We zien wel…

Onze jonge duiven doen het goed. In vergelijking met de voorgaande jaren zijn ze een maand vroeger aan het vliegen gegaan. In zo verre dat ze nu ruim een vol uur en meer in de lucht blijven. Het geluid van onze Ding-Dong bel haalt ze naar beneden en op een twee drie zijn ze ook naar binnen. Duiven die luisteren is toch mooi, ook een gewoonte, maar het geeft mij steeds een goed gevoel. Een strenge hand is hierbij wel nodig…want je weet het : jong geleerd is oud gedaan!. Deze week ook hebben we onze jonge duiven en ook de groep late van 2010 laten vaccineren tegen de Pokken. Daar de entstof in combinatie van Paramixo en Pokken(Colombovac) momenteel niet meer verkrijgbaar is hebben we gekozen voor DIFTOPHARM, een product uit Slowakije. Te gelijkertijd hebben we hen ook een druppel”Parasieten Duif”, tussen de schouders, vooraan op de rug toegediend. Een uurtje nadien werden ze allen onrustig, begonnen te trappelen en met hun bek te pluizen aan de borst en op de rug. Dat heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat jonge duiven meer gevoelig zijn voor deze druppels dan hun oudere hokgenoten. Maar ook het vaccin tegen Pokken ligt natuurlijk mee aan de basis van dit ongemak. Een dag later echter was alles weer genormaliseerd. Na een dagje op sluiten mochten ze weer naar buiten. Op voorhand hadden we een bad met water buiten klaar gezet zodat ze naar hartenlust zouden kunnen baden.  Ze hebben hier gretig gebruik van gemaakt. En dat zien we graag… Ze lijken nu wel op oude duiven en als je ze even van nabij gaat bekijken kan je hun glanzend gevederte zien, hun krijt witte neuzen en droge ogen. Hun strakke houding verraadt hun opgezwollen spieren. Ze zijn klaar nu om de baan op te gaan. Volgende week gaan we ze voor het eerst kennis laten maken met de grote mand. Ook dat brengt gevaar met zich mee en stress is op zo’n ogenblijk ook nooit ver weg. Integendeel. Goed uitkijken dus want bij de minste storing wordt ook hun immuniteit-systeem uit evenwicht gehaald. Goed voederen dus is de boodschap. Wij vertrouwen op de “DARK PLUS” mengeling van Verzele-Laga, die volledig voldoet aan onze verzuchtingen. Dat ze er mooi voorkomen dat zien we wel, maar of ze goed hun streng gaan kunnen trekken dat blijft vooralsnog de vraag. We weten het straks wel en dan hoor je het ook van ons…

Nog even over “RONI”… Dat hebben we u beloofd in onze vorige babbel. Wel, wij hebben RONI gebruikt, eerst twee dagen over het voeder en nadien 4 dagen via het drinkwater. Wat viel ons op na 6 dagen aanwending?

A .Duiven werden levendiger en opgewekter. Ze slapen en rusten hierdoor beter.
B. Het bevordert en geeft hen meer vlieglust.
C. De mest blijft mooi maar lijkt wat bolliger dan normaal(waarschijnlijk veroorzaakt door vocht opname).
D. Volgens mij en ik ben niet alleen is RONI een wonderproduct. Bij een van mijn vrienden was er een uitbraak van Adeno-Coli. Twee dagen werd RONI ingezet en weg waren alle symptomen. Wat ons minder bevalt, maar dat doet niets af van de voordelen die RONI brengt, is dat het water met RONI erin wat troebel wordt. Het ruikt ook sterk en we raden dus aan om het water zeker dagelijks te verversen. Bij ons is dit geen probleem. Wij verversen twee en soms wel drie keer per dag het drinkwater, zeker bij extreem hoge temperaturen. Duiven drinken wel van de oplossing, maar minder gretig dan bijvoorbeeld van water aangelengd met Lysocur Forte. Over RONI hebben we met de Fabrikant een lang en uitvoerig gesprek gehad. Zo goed en zo kwaad als mogelijk krijg je dat voorgeschoteld eens alle vertalingen binnen zijn.

Nog iets om over na te denken : In een Wetenschappelijk tijdschrift lazen we het volgende : “Matiging in het gebruik van Antibiotica kan helpen resistente bacteriën terug te dringen.”  
“Bacteriën en Virussen springen moeiteloos over van dier naar mens.”
“Waar mensen en dieren samen leven kunnen dierziekten overspringen.” Het is niet onze bedoeling u schrik aan te jagen maar een beetje hygiëne is nooit slecht. En nu moet het je ook duidelijk zijn waarom we thuis altijd, door water met Dettol in, lopen vooraleer we naar de vlieghokken gaan.

Nieuw op de markt…

In het voorjaar 2011 viel ons, toevallig, iets in het oog. Onze aandacht werd getrokken op volgende aankondiging. “Unieke effectieve Conditietrainer en Roofvogel verjager  voor Postduiven!”  Hier wou ik natuurlijk meer over weten. Dus vlug een e-mail verstuurd met het gevolg dat een week later er reeds een demonstratie van het product kon gegeven worden. Ik was direct gewonnen voor het idee, zo enthousiast  en ook overtuigd van de degelijkheid en het functioneren van het product. Ik bestelde meteen. Het heeft echter tot vandaag geduurd(Goede Vrijdag) voor we het nieuwe concept daadwerkelijk zijn gaan gebruiken. En ik moet zeggen…het werkt zoals voorgeschreven. Gemakkelijk te monteren en weer op te bergen. En wat belangrijk is : de duiven trainen dat het een lust is voor het oog. Wie geïnteresseerd is kan zich zelf direct wenden tot de Fabrikant. Wij zijn geen tussenpersoon. Dus rechtstreeks kontact nemen met :  info@theflyingpigeontrainer.nl Meer vind je ook nog op de website van BLUE HEAVEN LOFT : www.vanlint.be  waar je ook nog eens een videospot kan bekijken. Persoonlijk willen we het spul niet meer kwijt. Het lijkt sierlijk, ook van op afstand bekeken. Voor ons een zegen want voordien werkten we met 6 vlaggen die 4 maal per dag werden gehesen en ook weer 4 keer  opgeborgen moesten worden. Dat vergde veel tijd en Energy.  Bij het nieuwe concept winnen we nu veel tijd en het geeft ons een beter rendement . We zijn blij het in huis te hebben. Misschien ook een aanrader voor u?...

THE LOST SON

stuur uw reactie

« keer terug naar de weblog

 


© 2004 Michel Vanlint
Michel Vanlint
Bogaerdenstraat 33 / 3440 Zoutleeuw
Tel: +32(0)475 75 79 58 / Fax : +32(0)11 69 66 78
Email : michel@vanlint.be
Nedstat Basic - Gratis web site statistieken
Eigen homepage website teller