Attention: you are now visiting the former Blue Heaven Loft website. This website is not active anymore.
Please click here to visit the NEW BLUE HEAVEN LOFT WEBSITE.
Opgelet: u bezoekt nu de voormalige Blue Heaven Loft-website. Deze website is niet meer actief.
Klik hier voor de vernieuwde BLUE HEAVEN LOFT WEBSITE.
Avertissement: Vous visitez maintenant l'ancien site de Blue Heaven Loft. Ce site n'est plus actif.
Cliquez ici pour ouvrir le nouveau SITE WEB BLUE HEAVEN LOFT.
 
 
 
 
 
 
     
     
 

 


 

 

 

in het Nederlands

en français in English in Deutsch in Chinese
 

« keer terug naar de weblog
 

 Er zijn meer zienden die blind zijn, dan blinden die niet kunnen zien..
bericht gepost op donderdag 8 augustus 2013

Het is warm buiten, de zon staat hoog aan de helblauwe hemel, vogels zijn op zoek naar water maar op het duivenhok is het eerder stil in vergelijking met de vorige dagen. Alles heeft te maken met de lome hitte die overal hangt en die ook onze duiven zwaar valt om te verdragen. Niettegenstaande ons vernevelingsysteem blijft de hoge temperatuur overal aanwezig en is het erg moeilijk om de relatieve vochtigheidsgraad tussen de 50 en de 60° te laten circuleren.

Sinds de laatste Nationale vlucht uit La Souterraine hebben we onze vliegploeg wat gespaard. Deels door de hoge temperaturen en de aanhoudende Oostnoordoosten wind, die natuurlijk niet  in ons voordeel blies. Maar deels ook omdat er twee weken lang geen Nationale vlucht meer op het programma stond. Zowel de vliegdoffers als de vliegduivinnen moesten dus op reis naar Soissons (200km.), samen met het jonge volkje. Kwestie van hen aan de gang te houden en hun vleugels wat te laten oefenen. We hebben thuis een afdeling, een soort eenvoudige, zelfgemaakte ren, van een meter of vijf op vijf, waarin we 5 leghennen hun gang laten gaan. Neen, er zit geen haan bij, want die zou er voor zorgen dat de buren moeilijk kunnen slapen. Nu die vijf hennen , natuurlijk heel goed verzorgd door mijn vrouw, geven ons haast, iedere dag 4 tot 5 eieren. Vandaar de uitdrukking ook :”Duiven die leggen als kiekens.” Gezien ook onze weduweduivinnen, spontaan en ongevraagd met eieren kwamen, vroeg ik mijn vrouw of we soms duiven doorhielden om eieren te leggen dan wel om er mee te spelen? Mijn wederhelft denkt ook altijd dat de duiven er vermoeid uitzien, maar schijn bedriegt dikwijls. Want zo zorgde  het te lichte programma er toch voor dat deze duivinnen één voor één weer eieren deponeerden  en dat op een ogenblik dat we dit best wel missen konden omdat het nog te vroeg was om hen op nest te laten komen.  Voor mij dus een reden om ze allemaal de laatste 7 Nationale vluchten te laten vliegen samen met de jonge duiven. Beginnend met Bourges (460km) op 27/07; Chateauroux (512km) op 3/08; Argenton (550km.) op 10/08;Issoudun (574km) op 17/08; La Souterraine (576km) op 24/08;
Nevers (450km.) op 31/08 en Gueret (573km.) op 7 september  2013. Weliswaar zullen de laatste Nationale vluchten op nest worden gespeeld. De duiven worden hiervoor dan kunstmatig op eieren gebracht., wijl voedster duiven er voor zorgen dat er jongen beschikbaar zijn, ten gepaste tijde, om te worden ondergeschoven.

Nu, Chateauroux Nationaal (512km.) is zopas gevlogen. We hadden 30 duivinnen mee. 28 stuks pakken we binnen de vijftig minuten. Maar we beginnen te laat. Geen verontschuldigingen. Had dit moeten weten. Duivinnen, door hun doffer de ganse week naar ’t nest gedreven, sommigen zelf met een ei op, kwamen power te kort. Enkele van hen waren zelfs te onstuimig. Hun langs van achter terugkerende aankomst geeft me dat vermoeden. En de oude doffers en jaarlingdoffers waren mee naar Orléans. Maar ook zij kregen er van langs en moesten het afleggen tegen ons jonge volkje. Een ganse week achter hun duivin drijven is alles behalve goed voor hun reserves. Maar geen paniek, geen nood echter! In de vroege vooravond, na de thuiskomst van de vlucht, hebben we in iedere nestschotel  een warm ei gelegd en geloven of niet, de meeste doffers zijn hierop direct aan het broeden gegaan, wijl hun wederhelft, hun duivin in kwestie, argwanend toekeek. Dit werk neemt wel een paar dagen in beslag vooraleer alles rustig is op het hok. Nationaal Argenton gaan ze moeten vliegen op een dag of vijf broeden. Ook weer niet ideaal, maar als je elke week speelt met dezelfde duiven, dan heb je geen andere keuze.

Aminovit: niet te
verwaarlozen tijdens de
laatste vluchten

Even er ook nog aan herinneren dat zoals gezegd in onze vorige bijdrage we andermaal weer verplicht waren om met de jonge duiven de lucratieve sprong van 200 km naar 400 km te wagen, vermits er ook, deze week, geen vlucht van om en bij de 300 km. op het programma voorkomt. Onaanvaardbaar en dus reden te over om andere mogelijkheden op te zoeken. Sommige melkers uit de streek hier zijn zelfs hun kansen gaan wagen in de Provincie Limburg, andere trokken dan weer naar Waals-Brabant waar Angerville gespeeld kon worden. Omdat de weersomstandigheden andermaal niets goeds voorspelden, kozen zij voor deze zekerheid. We zijn benieuwd hoe dat zal aflopen.  Want de week die komt is het Nationaal Argenton (550km.) en van 300 km. naar 550 km gaan is theoretisch minstens zo zwaar als van 200 km. naar 400 km, wat wij hebben gedaan. Misschien keren de weersomstandigheden en wordt het minder warm? Het zou kunnen, maar niets staat vast dienaangaande. Maar ondanks voornoemde moeilijkheidsgraad  deed ons jong volkje het behoorlijk vanuit Orléans (400km.). Ze zullen er klaar voor zijn om tijdens het volgende weekend Nationaal Argenton (550km.) te vliegen, samen met de oude- en jaarduiven, waartussen ook nog een paar van onze vroegere testpiloten zitten. Gele druppels in de bek en Clinagel in de ogen, uit voorzorg, moeten hun kopje zuiver houden. En moest dit niet voldoende blijken kunnen we nog altijd terug grijpen naar ”Respiratory Extra“: zie afbeelding hiernaast. Enkel te bekomen bij competente en gespecialiseerde Dierenartsen.

 

Gaat het ons lukken om toch nog een Nationale zege in 2013 mee te pikken? De kansen worden steeds geringer. Toch komen na Argenton nog Issoudun, La Souterraine, Nevers en Gueret, allemaal Nationale vluchten. Nog een dozijn kansen dus. Het zal niet gemakkelijk zijn, maar hopelijk slaat alles een beetje mee, zijn de weersomstandigheden en de wind voor onze ligging gunstig, en dan moet het kunnen, ook al is zoiets gemakkelijker gezegd dan wel gedaan... Wij houden u op de hoogte met tekst en uitleg.

De publicatie over Omega 3 Vetzuren (ontsteking remmende werking), in vorige bijdrage besproken, was voor mij de aanleiding tot een bijkomend onderzoek. Bloedanalyse toonde bij mij aan dat een bepaalde waarde het gemiddelde met 0.7 had overschreden. Ge kunt u indenken hoe paniekerig en met veel ongeloof ik hierop gereageerd heb. Aangeraden werd om een nieuwe test te laten doen.  Niets was dringend maar ik moest hiermee ook geen drie maand wachten, aldus de specialist. Drie bange dagen, na afname van de test, gingen hieraan voorbij. Uiteindelijk werd me bevestigd dat er niets aan de hand was.  Voor mij dan ook metéén het bewijs dat het 10 jaar slikken van Omega3 (OMACOR), voorgeschreven door mijn hartspecialist alleen maar een gunstig effect heeft gehad op mijn lichaam en dat het krantenknipsel, hoogstwaarschijnlijk dan ook maar niet meer dan bladvulsel is geweest.
Omega 3 Vetzuren zijn dus niet alleen goed voor ons, ook voor onze duiven   zijn ze van het allergrootste belang.  Wie er gebruik van maakt gaat er zeker voordeel uithalen.

Blijf intussen gezond, geniet van het mooie weer. Wij, we zijn er terug tegen 22 augustus.
Tot dan…

Uw dienaar

THE LOST SON



  stuur uw reactie

« keer terug naar de weblog

 


© 2004 Michel Vanlint
Michel Vanlint
Bogaerdenstraat 33 / 3440 Zoutleeuw
Tel: +32(0)475 75 79 58 / Fax : +32(0)11 69 66 78
Email : michel@vanlint.be
Nedstat Basic - Gratis web site statistieken
Eigen homepage website teller