Attention: you are now visiting the former Blue Heaven Loft website. This website is not active anymore.
Please click here to visit the NEW BLUE HEAVEN LOFT WEBSITE.
Opgelet: u bezoekt nu de voormalige Blue Heaven Loft-website. Deze website is niet meer actief.
Klik hier voor de vernieuwde BLUE HEAVEN LOFT WEBSITE.
Avertissement: Vous visitez maintenant l'ancien site de Blue Heaven Loft. Ce site n'est plus actif.
Cliquez ici pour ouvrir le nouveau SITE WEB BLUE HEAVEN LOFT.
 
 
 
 
 
 
     
     
 

 


 

 

 

in het Nederlands

en français in English in Deutsch in Chinese
 

« keer terug naar de weblog
 

 De morgenstond heeft wel goud in de mond maar de nacht brengt alle geheimen en waarheden aan het licht…
bericht gepost op zaterdag 17 december 2011

Noodzaak is de moeder van vindingrijkheid

Wie nog niet gekoppeld heeft kan nog vlug wat bijstand verlenen. Vooral oude duivinnen hebben soms last om jaarlijks hun eerste ronde eieren te deponeren. Vroeger gaven wij, voor de koppeling,  een kuur met Ampicilline.  Maar dat is nu weer uit de handel. Er moest dus gezocht worden naar een alternatief. Niet gemakkelijk op het eerste zicht, omdat het gebruik van antibiotica zo danig is verstrengd de laatste jaren dat het aan de veearts is om naar een oplossing te zoeken. Zonder zijn tussenkomst is in feite nog weinig te bekomen.

De zoektocht bracht ons bij PENTREXYL (Ampullen van 2ml) als vervangend spul. Contacteer je veearts hiervoor, want hij gaat die Ampullen moeten oplossen in 100cc NaCl.0.9%.

 

En zij, bij wie de duiven nog gescheiden zitten, op de meeste plaatsen zijn dat de vliegduiven, en overgegaan zijn naar een lichte voeding met veel gerst, doen er goed aan om een paar dagen per week toch wat Calcium bij te geven. Maar omdat de opname van Calcium een toevoeging van Vitaminen D vereist, kan je gebruik maken van D-Vital Forte van Will Pharma of van D-Cure oplossing van SMB, enkele druppels over het voer, gemakkelijk en praktisch en het kost bijna  tweemaal niks . Maar het helpt wel degelijk, vooral bij de eerste leg. Nadien kan je dan nog eenmaal per week een stoot bijgeven van MAGNESIUM. En hiervoor kan je gebruik maken van Promagnor(Merck). Het is een substantie die zich via het water al bruisend oplost. Wie hier gebruik van maakt ziet zijn duiven zienderogen opknappen. Voor wie het gemakkelijker wil houden kan zijn toevlucht nemen tot het gebruik van FERTIBOL (COMED). Maar ook hier moet men er voor zorgen om wat Vitaminen D bij te geven. Een voor de hand liggend product: PROVIT FORTE  wordt aangeboden door de Firma HERBOTS ANIMAL PRODUCTS, te geven van bij de koppeling tot bij het spenen van de jonge duiven.

 

Nieuwigheden : Versele-Laga is zopas op de markt gekomen met een nieuw mengsel van mineralen :”All-In-One” van Colombine. We gaan dat ook even uittesten in de eerst komende weken en maanden. Zien dan wel wat het geeft.

 

Maar de nu reeds op de markt meest efficiënte Mineralen-Mix  is de “HERBO-MIX” van Herbovet . Zoek het zelf maar even uit.

 

Zo is er ook een nieuwigheid voor het weduwnaars hok. Het zijn kleine houten bakjes waarin je snoep of een paar pinda’s kunt leggen, maar die vooral handig en gemakkelijk te monteren zijn. Kijk maar even naar de uitvoering in bijlage. Eén klein nadeel misschien wel…spijtig dat ze niet wat dieper zijn (Hermes, Duitsland).


Nu wat anders…Uit goed ingelichte bron vernemen we dat er momenteel een machtstrijd aan de gang is bij de KBDB leiding.  Het is te hopen voor ons en alle Belgische duivenliefhebbers  dat de meest capabele en competente man aan het stuur blijft of dat overneemt.  Maar iemand die het meeste stemmen achter zijn naam kreeg mag toch zeker wel het voorzitterschap opeisen? Dat is het meest logische toch en bovendien zeer democratisch. In het belang van alle melkers hopen we dat het gezond verstand het zal halen op de vriendjes politiek. We zijn benieuwd…

TRICHOMONIASE :
Wie niet zeker is van zijn stuk en dus bevreesd er voor is dat zijn duiven met Trichomonen zitten, kan nu zeer gemakkelijk een kuur nog doen tijdens het broeden. Er is een nieuw en zacht product  in de handel : “STOMORGYL” (Merial), van Franse oorsprong. Je veearts kan je dat gemakkelijk bezorgen na een deskundig microscopisch onderzoek.
Vergeet ook niet dat de tijd stilaan aangebroken is om een bacteriologisch mestonderzoek te laten uitvoeren. Verzamel wat mest gedurende 5 opeenvolgende dagen, meng dat goed door mekaar en breng het dan naar je dierenarts. Vraag hem om een microscopisch , parasietlogisch en bacteriologisch volledig onderzoek te willen doen. Hij zal dit mestmengsel uiteindelijk doorsturen naar een Laboratorium die de mest in cultuur gaat brengen voor een verder diepgaand onderzoek.  Na een dag of drie vier heeft je veearts reeds antwoord met precieze aanduiding van wat de wetenschappers allemaal gevonden hebben. Dit ook met aanduiding van alle stoffen die al dan niet inzetbaar zijn om alle aanwezig zijnde ongemakken te verijdelen. Kostprijs : om en bij de 30 Euro.
Wie zijn duiven heeft laten enten tegen Paramixo en Paratyfus mag nu ook gerust stilaan een test uitvoeren op wormen. Geloof me, je moet dat doen, men kan toch niet met alle duiven op onderzoek gaan bij de veearts. Dus doe je er best aan om een korte en pijnloze behandeling te geven. “LEVAMISOLE”(Rippercol) van Jansen Farmaceutica is het aangewezen product hiervoor.  Gebruik 5 ml. per liter water, gedurende 1 dag. Laat de duiven even van de vooravond zonder drinken en geef ze ’s morgens, ’s middags en ’s avonds wat eten. Bedoeling is dat ze 3 maal gaan drinken en aldus voldoende product binnen krijgen. En wie spoelwormen vindt in de mest moet na verloop van twee weken nogmaals één dag gaan behandelen. Zorg er tevens voor dat je de nestbakken en de vloer zorgvuldig reinigt, desnoods een brander gebruiken…maar wees voorzichtig  dat je het hok niet in brand steekt. Dus is het beter één keer zeker dan tweemaal mis.
Duiven vliegen steeds naar huis, onze vrouwen willen steeds weg van huis…Daarom zijn de meest geprezen vrouwen, zij, over wie niet gesproken wordt. En de ondervinding leert ons dan weer dat het eerste besluit van een vrouw het wijste is, het laatste besluit het gevaarlijkste…Hiervoor  is het goed om je hooi in twee schuren te brengen: als de ene brandt, blijft de andere buiten gevaar… Je bent dus gewaarschuwd.
Tot binnenkort alweer…

THE LOST SON

 
 
 
  stuur uw reactie

« keer terug naar de weblog

 


© 2004 Michel Vanlint
Michel Vanlint
Bogaerdenstraat 33 / 3440 Zoutleeuw
Tel: +32(0)475 75 79 58 / Fax : +32(0)11 69 66 78
Email : michel@vanlint.be
Nedstat Basic - Gratis web site statistieken
Eigen homepage website teller